Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      ciuszki

ciuszki

(125 wyników)
    • Od kiedy pierzecie ciuszki swoich pociech w normalnym proszku razem ze swoimi rzeczami?
    • Piorę wszystkie rzeczy nowe(odcinam metkę i bach do pralki) od urodzenia dziecka czyli już ósmy miesiąc ale mam pytanie, do kiedy tak prać? Pozdrawiam
    • co ile przebieracie swoje pociechy? oczywiście jeżeli nie zdaży się wypawdek z obiadkiem, czy pieluszką :) codziennie nowye ciuszki? bo my przeważnie co 2 dzień, chyba, że ubranka są brudne. synuś ma 4 miesiące więc jeszcze nie ma wielu okazji, żeby się upećkać :) a może jestem wyrodną matka i oszczędzam na proszku.....
    • Nie udaje mi się usuwać plam po jedzeniu zawierającym marchewkę,tylko czasem,gdy mogę od razu sprać mydłem w zimnej wodzie.Może jednak jest jakaś metoda?Nie stać mnie na to,by wyrzucać ciuszki,a nie chcę by chodziła poplamiona.
    • Witam! Do doświadczonych mam maluszków - w jakich sklepach internetowych kupowałyście ciuszki dla swoich pociech i jak one się sprawdziły w codziennym użytkowaniu? Czy są takiej samej jakości jak w zwykłych sklepach czy jednak trafiają się gorsze? Proszę o namiary na sklepy inter.z dobrymi gatunkowo rzeczami. Pozdrawiam!
    • Dziewczyny jak długo dziecko, które zaraz po porodzie zakłada ciuszki 50, przestanie się w nie mieścić? Po tygodniu, dwóch czy dłuzej? I podobnie z ciuszkami 56 cm? Na ile starczą, tak orientacyjnie? Dzięki za pomoc.
    • Ciuszki ,z których moja niunia już wyrosła odkładam dla "braciszka", ale podpowiedźcie mi kochani ,w jaki sposób je przechowywać by były w doskonałym stanie nawet po kilku latach? Jak do tej pory trzymałam je w głębi szafy, ale zauważyłam , że żółkną. Może trzeba w coś je opakować? Tylko w co? Mama 6-cio miesięcznej Magdalenki
    • Witam, zaczynam kompletować ubranka dla swojego synka. Urodzi się na początku grudnia więc będzie miał 0-3 miesiące jak będą mrozy i 3-6 miesięcy na wiosnę i 6-9 miesięcy latem. W jakich rozmiarach kupować ciuszki??? Kupiłam kilka śpioszków, body i pajacyków na 50-56 i 62 cm. Mam możliwość kupienia pięknych rampersów firm Jacadi, Confetti itd. w rozmiarze 68. Jesteśmy z mężem szczuplina i średniego wzrostu więc nie oczekuję 5kg malucha :-/ ale boje się kupić ubranka, które nigd...
    • tak sie zastanawiam gdzie jest jakis fajny jeszcze sklep dla niemowlaczkow ubranka wozki itp najlepiej okolice srodmiescia i ceny zeby byly "normalne" hi hi a wy gdzie sie zaopatrujecie?
    • czy pierzecie ciuszki Waszych maleństw razem z Waszymi ubraniami w pralce, czy osobno? jaką temperaturę nastawiacie? Mylę tylko o ubrankach;
    • To moje trzecie dziecko. Przyznam, że odkryłam lumpeksy stosunkowo niedawno, więc wcześniejszą dwójkę ubierałam w ubranka ze sklepu lub od rodziny, przynajmniej na etapie niemowlęcym. Teraz nakupowałam ubranek w lumpeksie i zastanawiam się, czy wystarczy je wyprać w 40 st w Jelpie i wyprasować, czy może powinnam je jakoś wygotowywać... ;) Macie jakieś doświadczenia w tym względzie ?
    • Witam i proszę o radę. Za miesiąc rodzę i zaczynam przygotowywać wyprawkę dla dzidziusia. Od znajomych dostałam dużo używanych ciuszków, mam też kilka nowozakupionych. Wiem, że przed założeniem ich na niemowlaka należy je wyprać i stąd moje pytanie. Kupiłam już proszki do prania dla niemowląt (osobny dla kolorowych i osobny dla białych), ale zastanawiam się, czy powinnam użyć również płynu do płukania i jeśli tak, to czy kupić specjalny dla niemowląt (szczerze - nie widziałam nigdzie ta...
    • Drogie Mamy, Spotkała nas przykra niespodzianka.... Ubrałam córcię w pajacyka (firma Lafel), w którym była prawie cały dzień. Jak zgłodniała, zaczęła wkładać rączki do buzi, a że rękawki przydługie to chciałam podwinąć. A tu niespodzianka.... Ze szwa przy mankiecie rękawka wyciągnęliśmy z mężem około 1,5 cm kawałek ułamanej igły od maszyny (zaznaczę, że tą część z ostrym zakończeniem). Na szczęście małej nic się nie stało, ale boję się myśleć, co byłoby, gdyby mi nie przyszło do głowy ...
    • co możecie polecić czy tylko lovela czy jednak znajdzie się coś tańszego rownie dobrego ?
    • Kontynuując rozpoczęty temat ubranek (dziękuję za zniechęcenie mnie do stadionu !~!!! ): jakie sklepy w wawie poleciłybyście? Ja znalazłam b fajny na polinezyjskiej (ursynów) - amerykańska podobno odzież - dużo i ładne ! Są też takie ekstra ciuszki za 50 zł, ale naprawdę niesamowite, a takie normalne za 3-10 zł. Podpowiedzcie gdzie jeszcze warto podjechać, bo tu u mnie na stegnach to poprostu beznadzieja.
    • jeżeli ktoś z Was posiada moze takie ciuszki i są one dla niego juz zbędne, a mógły oddac je dla małego Kacpra - tylko 2 kg. to prosze o kontakt, pozdrawiam
    • w jakim płynie czy proszku pierzecie dziecięce ciuszki roczniaka dalej w niemowlecych czy może juz w normalnym proszku?
    • Witajcie emamusie Ja mamą zostanę dopiero za chwilę, jednak już teraz mam problem: w jakiej temperaturze wyprać ciuszki dla noworodka. Na większości ubranek producent zalecił pranie do 40 stopni, z kolei wyczytalam gdzieś tu na forum, że połozna poleciła temperaturę min. 60-70 stopni. Na razie nic jeszcze nie wyprałam, a czasu coraz mniej. Poratujcie mnie proszę radą Pozdrawiam Zuza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się