Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      ciuszki

ciuszki

(53 wyniki)
    • Witam Chciałabym się zapytać wszystkich przyszłych mam czy korzystałby z takowej. Sama niedawno byłam w ciąży i wiem ile kosztują ładne ciuszki ciążowe i że po porodzie nie bardzo jest co z nimi zrobić dlatego otwieram pierwszą w Polsce wypożyczalnie ubrań ciążowych. Koszt wypożyczenia byłby znacznie niższy niż zakup nowej rzeczy która za kilka miesięcy jest już zbyteczna. Osoba wypożyczająca wpłacała by kaucję która po zwrocie nieuszkodzonej odzieży byłaby zwracana+ opłata za wypożyczenie ...
    • zielona jestem.... raz na rok wypełniam duża torbę prawie nie zużytymi ciuszkami, butami.... w tej chwili mam torbę dla +/- 5 latka. gdzie mogę je oddać, żeby komuś posłużyły? bo nie mam sumienia wyrzucać.... poproszę o dobre rady. z góry dziękuję
    • Co sądzicie o kobietach z widoczną nadwagą a ubierających się tak jakby wygladały jak szczupłe łanie? Ostatnio śmignęła koło mnie dziewczyna, otyłość widoczna ubrana w czarne leginsy i białą obcisłą tunikę, fałdy się po prostu wylewały. Jak dla mnie wygladało to niesmacznie. I tak sie zastanawiam czy lepiej dostrzegać swoje niedociągnięcia i ubrać się tak by je ukryć czy być aż tak wyluzowanym i mieć wszystko w nosie.
    • Witam, nie mam komu oddać, a to dobre ciuszki, nie chce ich wydawać za jakąś czekoladę czy coś w tym stylu. Chodzi o to, że na allegro się nie opłaca (mam ok 200 ubranek, ale są też takie za 5 zł - jakaś czpeczka czy body, a aukcja to prawie 2-3 zl). Macie może jakies pomysły? Byłoby super jakby można było się wymienić między sobą ubrankami.... pozdrawiam!
    • Ciuszki(7)

Babki, jak się powstrzymujecie od kupowania ciuszków dla swoich dzieciaczków? Bo ja byłam dzisiaj w H&M i zwariowałam jak zobaczyłam te falbaniaste sukienki i do tego atłasowe pantofelki. Ale Martyna ma już trzy różne kiecki, ma 5 miesięcy i nie jest w stanie tych wszystkich ubranek znosić. Skończyło się na tym że jej kupiłam tylko rajstopki, ale jestem "chora" na te sukieneczki :). Pozdrawiam. Ania i Martynka
    • Za kilka tygodni mam termin - rodzę moje pierwsze dziecko - córkę. Wiele rzeczy dostałam od mojej starszej siostry - ona jest bardzo dobrze sytuowana, dzieci odchowała, nie zamierza mieć więcej. Dostałam od niej same "grube" rzeczy typu: wozki, łóżeczko itp. Ale całą wyprawkę dla dziecka skompletowałam sama. Kupiłam mnówstwo ciuszków - większość z nich z firm Next, MotherCare itp. Chociaż korzystałam z wyprzedaży, to i tak wydałam mnóstwo pieniędzy - po prostu bardzo lubię angi...
    • Właśnie uprałam białe i kolorowe ciuszki małej w proszku Jelp w 60 stopniach. Myślałam, że żółte plamy po kupkach zejdą - a tu nic! Macie może jakieś sprawdzone sposoby na te plamy, aby zeszły? Może jakiś inny proszek? H E L P !!!
    • Moje drogie fiksuję, chyba że po urodzeniu dziecka to norma - wtedy przestanę się martwić. Odkąd zaszłamw ciążę zakochałam się w chodzeniu po sklepach dla milusińskich, nawet nie muszę nic kupować, starczy, że pooglądam. No i jakoś w tym wszystkim zapominam o sobie. Miałam sobie kupić kurtkę, poszłam do sklepu, niestety mieli również dział dziecięcy i co wyszłam z rzeczami dla małego, po kurtkę poszedł mąż, bo cały czas marudziłam, że chcę nową, a do kupienia jej robiłam kilka podejść i za k...
    • Hej, poradźcie mi co zrobić. Od teściowej wciąż dostajemy w prezencie za małe ciuszki dla syna. Chłopak ma 11 mies, jest bardzo duży jak na swój wiek, ja mu kupuję ubranka na 2-3 latka, w mniejsze się nie mieści, bo ma długi tułów, jak to dzieci w tym wieku. Tłumaczę, żeby kupiła coś większego na przyszłość i jak do ściany. Ciuchy są śliczne, tym bardziej mi żal, bo syn ich w ogóle nie nosi. Wolałabym już, żeby w ogóle nic nie kupowała, bo tak to widzę, że ona tylko zaspokaja swo...
    • Na dniach u sąsiadów ma urodzić się dziecko i chcieli ode mnie ciuszki po moich dzieciach - ach i wolałam skłamać niż im dać... Wolałam powiedzieć, iż to dla mojej siostry są przeznaczone, choć u niej nic sie nie zanosi. No ale po pierwsze sąsiedzi Ci oprócz tego, iż mówimy sobie dzień dobry żadnych innych kontaktów nie utrzymujemy, po drugie jest to rodzina z marginesu - sama sobie zgotowała ten los - pijąca, po trzecie mam jakiś sentyment do tych ciuszków - wiem, wiem, głupia jestem m...
    • myślę nad swoją działalnością gospodarczą, zmusza mnie do tego likwidacja dotychczasowego miejsca pracy. Zastanawiam się czy kupowałybyście ciuszki przez internet, używane, ale niezniszczone, ze zdjęciami w necie i dokłądnym opisem... podpowiedzcie czy warto się za to zabierać
    • polecam tę formę zakupów, ponieważ jest to najszybsze zbijanie cen oraz sortowanie asortymentów, ostatnio kupiłam spodnie dżinsy i bluzeczkę od jednej z mam i powiem, że ciuchy są niezniszczone i o wiele tańsze niż w sklepie czy bazarze polecam adres daga30 z warszawy
    • Mam do oddania dość sporo maleńkich ciuszków na niemowlaczka i parę innych przydatnych rzeczy. Sa w stanie dobrym - używane. W okolicy nie ma żadnej potrzebującej mamy a chciałabym je komuś oddać. Macie jakieś pomysły gdzie je zanieść? Szczerze mówiąc forum "Pomocne e-mamy" jakoś mnie nie przekonuje co do tego czy ciuszki trafią do na prawdę potrzebującej osoby. Poradźcie mi proszę!
    • Chodzilam z kolezanka dzis po miescie, zeby cos kupic sobie do ubrania. Zaczynam szosty miesiac i wszystkie najluzniejsze ubrania z mojej szafy sa od tygodnia za ciasne Zwiedzilaysmy wiele sklepow, wlacznie z jednym dla ciezarnych i nic nie kupilam. Nie to ze jestem wybredna, ale na serio nie ma na czym oka zawiesic, zebu przy okazji sie w to wcisnac i kupic na wyrost. Podobno w sklepie indyjskim sa spodnie w duzych rozmiarach na sznurek sciagane, jeszcze jutro tam ide, a potem pasuje z po...
    • oświadczam na samym wstępie ze nie jest to reklama :) z tego względu l;ikwisuje w tym poście sygnaturke z adresem mojej strony... co do zdjęć to do kolekcji nie należą - zielona koszulka na ramiączkach , różowa bluzka , kremowa bluzka szczególiki - niebieska bluzeczka ma mieć jeszcze guziczki - niestety wtedy jeszcze nie znalazłam odpowienich... bo wszystko musi być u mnie dopieszczone :) sukienke mamy tez w kolorze czerwonym - sa bardzo ładne jednak zdjęcia nie wyszły najlepiej...
    • nie moge odszukac tego watku... chcialam Was ostrzec, poniewaz hipcio z kapelusza zaginal bezpowrotnie w czelusciach pralki dzsiaj w godzinach popoludniowych w praniu o temp 60 stponi (wiem wiem za duzo) :) pozdr
    • Co byście zrobiły na moim miejscu- otóż wczoraj dostałam na adres gazetowy maila z prośba o pomoc, o podarowanie ciuszków po dziecku. Pani napisała, że adres ma z forum, ze są niezamożni a niedługo urodzi im się dziecko i potrzebują rzeczy dla niego. Mogę jej zadawać pytania, z internetu korzysta u sąsiadów. Sprawdziłam historię na gazecie - ma 8 postów, to o niczym zresztą nie świadczy. My rzecz po naszym dziecku jeszcze mamy, ale zdaje sobie sprawę, że je muszę wydać, bo poleżą ze 2 ...
    • mój mąż wpadł dziś na szatański pomysł (byliśmy w sklepie tylko 2 godzinki),że wolałby wynająć kogoś kto ze mną zrobi wyprawkę bo on sie na tym nie zna :)a nie lubi sie na czymś nie znać:)czy wasi faceci też tak panikowali?:)
    • Muszę się wygadać... Siedzę i myślę... Od początku. Trochę się rozpiszę. Córka ma 10,5 m-ca. Od 2 m-cy teściowie się nią zajmują. Że tak powiem: sami się zgłosili, że się nią zajmą, żeby do żłobka nie oddawać. OK, zawsze to lepiej w domu, lepiej niż z nianią, a i do żłobka ciężko się dostać. To są ludzie typu: wieczne pretensje, jak coś mają do mnie, to trują mężowi za moimi plecami, zamiast mi powiedzieć. Ciągle "ględzą" na te same tematy itp. itd. Wczoraj przywieźli nam paczkę z ciuszk...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się