dobra

(299 wyników)
  • Kochane Moje! Poroniłam dwa razy, wydawało mi się, że świat się skończył. Bardzo, bardzo bolało. Paraliżował mnie ból mięśni, pozoim stresu w moim organizmie osiągał apogeum. Drażniło mi wszystko, najbardziej głupio-mądre teksty " będziesz jeszcze w ciąży". Wkurzało mnie nawet czytanie o dobrych zakończeniach, nie wierzyłam w nie! Stek bzdur, tak to w tedy odbieałam. Dzisiaj sprzątałam szufladę i znalazłam dzienniczek, w którym opisywałam swoje odczucia. Chyba nigdy nie byłam w gorszym s...
  • od 2 dni jestem znowu w strasznym dolku...nie wierze ze bedzie dobrze, nie mam podstaw, to takie standardowe pocieszanie, no bo co innego mozna tu powiedziec...nic nie bylo dobrze do tej pory, nie wierze w statystyki ani limity nieszczesc nie wierze, ze znajdzie sie powod i cudowna pigulka ktora wszystko naprawi..."zdarza sie" to kolejne standardowe slowa w takich wypadkach...jedyne co zostaje to miec nadzieje, ze kolejny raz sie uda, a co zostaje jesli tej nadzieji brakuje? sni...
  • Moja doktórka powiedziała, że jak odbiorę wyniki i będę zaniepokojona, to mam się udać to jakiegokolwiek ginekologa w przychodni by je skonsultować - a nie czekać na wizytę u niej. Odebrałam wynik - był zły... poczekałam aż przyjdzie ginekolog, poprosiłam pacjentki o możliwość wejścia bez kolejki (zgodziły się). Przyszedł lekarz, spóźniony. Weszłam, pokazuję wyniki i pytam czy mnie przyjmie. Lekarz nie chciał nawet spojrzeć na nie, bo "nie jestem jego pacjentką", a on ma swoje pacjentki, za...
  • Naprawdę było dobrze. Pozbierałam się. Paradoksalnie pomogły mi... kłopoty. Burza w pracy, nie miałam czasu myśleć o sobie, swoich problemach. A teraz kiedy w pracy już jest ok, wszystko wróciło. Znowu wyję w poduszkę. Bo dookoła tyle dziewczyn w ciąży, tyle małych dzieci. Coraz więcej koleżanek ma na ręku niemowlę. Tylko nie ja. I pytania bez odpowiedzi - dlaczego mnie to spotkało? Dlaczego jedni mają dzieci, ot tak, nawet jeżeli nie bardzo tego chcą, a inni ich nie mają, ot tak,...
  • obudzilam sie ok 5 rano z bolem w podbrzuszu, narzeczony zawiozł mnie do jednego z londyńskich szpitali - bo tu mieszkamy. młoda położna robiła mi usg dopochwowe, przy czym patrzyla dlugo i uwaznie na ekran. ogarnął mnie strach. miala smutne oczy, gdy powiedziala ze serduszko mojego dzidziusia juz nie bije... a mialam go juz 10 tyg i 5 piec dni. nie bylam w stanie o nic zapytac, chcialam stamtad wyjsc, krzyczec i wyc z rozpaczy. po dwoch dniach dotarlo do mnie, ze czeka mnie je...
  • Hej dziewczyny! Za 26 dni mam miec CC (28 stycznia)i mam naprawde nadzieje ze nie pochowam tego dziecka tez. Jeszcze 26 dni! Boje sie i narazie nie moge sobie wyobrazic ze ja moge miec dzidziusia ktory bedzie sie ruszal, usmiechal i krzyczal. Strach jest wielki i nie wiem jak sobie z nim dac rade. Ale chyba czasami trzeba miec odrobine nadzieji? A wiec moja ukochana Amandunia bedzie miala braciszka!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrowienia dla wszystkich mamusi! Monika Mama Amandy anio...
  • Qrcze, dziewczyny - odebrałam wczoraj wszystkie wyniki, które zrobiłam po kolejnym poronieniu i .... dupa. Niby z jednej strony dobrze, bo jestem zdrowa jak byk, ale z drugiej przeraża mnie to, że przy kolejnej próbie jedyne co mogę zrobic to trzymanie kciuków i modlitwa. Sprawdzałam przeciwciała kardiolipidowe i wszystkie wskaźniki układu krzepnięcia, cytomegalię, toxo, tarczycę, prolaktynę, CRP, morfologię ze wszystkimi składnikami - wszystko idealne. Może jednak miał rację lek...
  • co najlepszego moge dla niej teraz zrobic? nie chce byc nachalna doswiadczenia nie mam a i teoretycznie niewiele wiem na ten temat o jej ciazy dowiedzialam sie jako jedna z pierwszych, tuz po odczytaniu testu, bylam wiec bardzo z nia zwiazana w ciagu tych kilku tygodni, bardziej niz kiedykolwiek bylysmy, nie chce aby to sie teraz mialo zmienic jak byscie postepowaly w takiej sytuacji? prosze szczegolnie te z was, ktore maja to za soba, czego wowczas oczekiwalyscie od innych? dzie...
  • fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2531166,2,1,CUD.html
  • n/t i daliśmy wczoraj czadu ;) sama jeszcze nie wiem co o tym myśleć trochę jestem przerażona bo jeszcze nie wszystkie badania zrobione ale te które robiłam u mnie są ok... zostały mi te na czczo które zrobię w sobotę, ale niemąż antybiotyki skończył w poniedziałek!!! no i najważniejsze to to, że jestem dopiero po pierszej @ ! od zabiegu !!!! łomatko mój gin mnie pogoni jak "zalaliśmy foremkę" ;))) a trochę mam nadzieję że może by się udało i może tym razem byłoby ok. ale...
  • Dziewczyny spotkało mnie to 1 raz i jestem zielona. Ostatnią miesiączkę miałam 17 września, potem II krechy i radość Niestety ciąża nie rozwinęła się w ogóle. Staneła na etapie pęcgezryka. Beta na poziomie 700 Wczoraj byłam na usg i moja Pani Profesor zadecydowała, że mam odstawić leki (od początku ciązy brałam luteine a od wtorku duphaston) i czekać na @ i organizm sam się oczyści. Nie ma sensu robić zabiegu. Powiedzcie mi za ile powinnam dostać @ (wiem, że będzie bardzo kwawy) i czy ...
  • witam ja zaszlam w ciaze prawie rok temu bardzo byłam szczesliwa z mezem bo chcielismy miec dziecko mimo ze w dziecinstwie nie miałam za dobrze ojciec pił szalał darł sie na mame w domu bywały ciagle kłutnie awantury nie za dobrze wspominam dziecinstwo same pijanstwo bylo ciezko wieku 18 lat gdy umarła moja babcia miesiac po tym uciekłam z domu do chłopaka bo nie dało sie juz mieszkac w dzien dzien pijanstwo wyzywanie darcie psychicznie nie wytrzymywałam, wzielam slub a rok po slubie zas...
  • witaj panda_31....:) pozwolilam sobie zaadresowac ten watek do Ciebie bo obie mialysmy porod przedwczesny i mimo calkowicie odmiennej genezy rezultat niestety podobny -martwa dzidzia :( ale do rzeczy..........ja rowniez przeszlam wiele wizyt ginekologicznych, zmienilam lekarza i konsultowalam sie ze specjalista od przypadkow b. ciezkich ........... wniosek ciagle ten sam ..."miala pani pecha, drugi raz tej samej kobiecie takie cos sie nie przytrafia"..... 14 kwietnia mialam wizyte u specja...
  • Dziewczyny piszę byście mnie duchowo wsparły...5 miesięcy starań, dokładnie rok temu straciłam moje maleństwo... przedprzedwczoraj zrobiłam test-2 kreseczki, druga słaba, zrobiłam beta hcg i jest-udało się-jestem w ciąży! Strasznie się cieszę i strasznie się boję...oszaleję chyba do wizyty u lekarza... Mam pzreczucie że tym razem wszystko będzie dobrze, że to ten czas-znak...ale tak bardzo jestem przerażona, że coś znowu będzie nie tak...
  • Porobiłam sobie badania tsh, przeciwciała antyfosfolipidowe, wyszło wszystko ok, wcześniej miałam robioną toksoplazmozę i też wyszła ok i teraz moje pytanie czy jeśli wynik histopatolo. wyszedł dobrze ( jeśli tak można powiedzieć) i nie było wzmianki o żadnej bakterii jest możliwość, że jakąś miałam czy raczej by to wyszło w tym wyniku? może głupie pytanie ale jakoś mnie to nurtuje :( na początku lipca idę na cytologie i jak będzie ok chcemy starać się o maleństwo (poroniłam w 12t3d-22.05 (m...
  • Byłam wczoraj u lekarza, wybrałam się na prywatną wizytę z nadzieją, że w końcu dowiem się czegoś konkretnego. 11 marca trafiłam do szpitala z obfitym krwawieniem, w ciągu 2 tygodni miałam robione 4 razy usg. Dwóch lekarzy stwierdziło, że krwawienie jest z odklejenia kosmówki, dwóch innych stwierdziło że nic się nie odkleiło. W szpitalu na usg widać było krwiaka 42x19 mm, po tygodniu okazało się że się na szczęście nie powiększył i jest zorganizowany. Wybrałam się wczoraj do lekarza (m...
  • NO i II kreseczki)) OBY TERAZ Bylo wszytko dobrze stracha mam!! ale tez i dobre przeczucie ze wszytko bedzie OKI!! mdli mnie z rana i piersi bola.... brzuch mnie nei boli jak OSTATNIO gdzy poronilam, wiec i moze BEDZIE DOBRZE!!! trzymajcie kciuki do lekarza za tydzien sie wybieram pozdraiwam
  • Witam dziewczyny po dlugiej nieobecnosci! Niedawno dowiedzialam sie,ze znow jestem w cizy:)Ale chcialam sie dowiedziec czy Wy tez mialyscie ciagle obawy,strach i codziennie myslalyscie czy ta ciaza juz przebiegnie ok,czy serduszko bedzie bilo itd.itp.??Jestem w 7tyg,a poprzednia ciaze stracilam wlasnie w 7 tyg:( Bardzo sie ciesze z mojego stanu ,ale nie potrafie do konca:(W poniedzialek mam kolejne USG i tak sie nie potrafie doczekac.Najchetniej chialabym codziennie sprawdzac czy wszystko...
  • Minął już prawie miesiąc, @ była już nawet (po 25 dniach-tak jak ostatnio),niby jest wszystko ok, nie płaczę od początku prawie wcale, po 14 dniach wróciłam do pracy, uśmiecham się do klientów, współpracownicy nie wiedzieli o ciąży więc i nie wiedzą,że serduszko znowu się zatrzymało... a ja nie mogę się pozbierać!!! wszystko się we mnie trzęsie w środku! ale nawet nie o to chodzi... główny problem to to,że straciłam nadzieję! po 1 poronieniu robiłam na siłę wszystkie badania i...
  • Piszę do Was, bo czuję się fatalnie, mam wrażenie, że oszaleję bądź już oszalałam. Liczę na Waszą pomoc,liczę na nią naprawdę. Jestem teraz w 18 tygodniu ciąży, fizycznie czuję się dobrze, choć nie ustały jeszcze nudności i czasem boli mnie głowa lub zakłuje w podbrzuszu. Chodzę regularnie do lekarza, w zasadzie mam jednego swojego i drugiego takiego jak już mi wstyd iść i pytać... Jestem na zwolnieniu lekarskim i w zasadzie siedzę sama w domu, bo mój mąż normalnie pracuje i to ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się