dobra

(258 wyników)
  • Kochane moje:) Dziękuje za te wczorajsze ciepłe słowa:))) Wszystko jest dobrze, wychodzi na to, że zupełnie niepotrzebnie się martwiłam:) Ale bardzo się ciesze, że poszłam zobaczyłam i jestem dużo spokojniesza. Moje Cudo fika koziołki, stoi na głowie hihi, macha rączkami jakby się boksował:) Zdjęcie które wkleje będzie do góry nogami, ale dla Was ok:) img452.imageshack.us/my.php?image=obraz0484hu.jpg Pozdrawiam,Ola
  • Coś Wam opowiem. W weekend byłam z moim M na dorocznym zjeździe absolwentów. Mają taką tradycję, że spotykają się co roku i zabierają osobę towarzyszącą. Nie mialam ochoty iść i słuchać o kolejnych powiększających się rodzinach, ale zebrałam się sobie i poszliśmy. I przypadkiem usłyszałam rozmowę na swój temat dwóch żon kolegów mojego M (nota bene jedna z nich to była dziewczyna mojego M). Więc moje drogie: 1.jestem zołzą, która ponad rodzinę stawia karierę; 2.na 100% wyschłam na ...
  • Hej! Szykujemy się do inv i właśnie zauważylam, że fsh podskoczyło mi z 7 do 12. Lekarz planował długi protokół, ale teraz nie wiem, czy to będzie aktualne. Wizytę mam za półtora tyg. Napiszcie co oznasza taki wynik, pliiis!!
  • ze zaczelam druga stymulacjie to ivf tak szybko. Niby lekarze(kilkoro) nie mieli zadnych zastrzezen, ale teraz to ja mam watpliwosci. Poprzednia stymulacjie znosilam duzo lepiej. Teraz to czuje sie OKROPNIE. To dopiero 4 dzien stymulacji, bylo pierwsze podlgladanko i na razie ta cholerna drobnica bardzo wolnitko rosnie (mam okropne pcos jak to dzis lekarz stwierdzil) wiec moj krotki protokol pociagnie sie przez nastepne 2 tygonie. Nie wiem jak ja to zniose. Kluja mnie jajniki okro...
  • dziś startuję z pierwszymi zastrzykami. ciekawe jak ja je sobie wbiję w taki obolały brzuch... buuuu.... jak patrzę na te strzykawki to mi się słabo robi. ale co tam dam rade. jak dobrze pójdzie to podchodze do IUI... co ja mówię.. musi dobrze pójść! :)
  • Cierpię na zespół policystycznych jajników po prawie roku wreszcie trafiłam na sensownego ginekologa, ale tak naprawdę mam kłopot bo od tygodnia zażywam przepisane yasimin i co dzień okropnie boli mnie prawy jajnik. Czy któraś z używała kiedys tych tabletek? Według informacji z ulotki i tych uzyskanych od ginekologa niepowinno się nic takiego dziać. Proszę o pomoc
  • W 9 dc (po 1/4 clo od 5-9dc) pęcherzyk 15 mm-to dobrze czy źle?Poradzcie jak powinno być .Ile powinien mieć w 11dc?Z góry dziękuję za odpowiedz
  • Od kilku miesięcy byłam na stymulacji (choc nie wiem po co),która nie pomogła.Brałam "Clo","Estrofen" i "Duphaston".Z tego ostatniego leku w ostatnim cyklu zrezygnowałam,nie wziełam wcale i nie wiem czy dobrze zrobiłam?Chodź z drugiej strony gdybym go wzieła tak jak lekarz zalecił pewnie bym sobie spartoliła owulacje.Musze chyba przyznac się do błędu,przez 5 cykli "dupka" brałam od 14 dnia cyklu i zwracam honor dziewczynom,które mi odradzały takiej terapii.W tym cyklu w 11 lub 12 dniu ...
  • WITAM WSZYSTKICH Mam pytanie spóźnia mi się okres już o 4 dni co u mnie jest rzadkością. Robiłam dwa razy test i wyszło, że jestem w ciąży i może być to prawdopodobne gdyż już od 3 miesięcy się staramy z mężem ale.. no właśnie wcale nie odczuwam dolegliwości ciążowych typu mdłości czy wymioty natomiast niewiem czy jestem przewrażliwiona czy dość często oddaję mocz i piersi się nieco powiększyły- są nabrzmiałe. Czy też tak może jest, że na początku wcale się nic nie odczuwa "nikt ...
  • ...no wlasnie?...
  • Jestem od niedawna na forum.Mam 5 letnią córeczkę ale miałam problemy z druga ciążą.Starałam się od 2002 roku i w lipcu miałam zabieg w 9tc a potem poroniłam w 2003.W 2004 w grudniu byłam na monitorowaniu cyklu i wszystko było ok.Źle wyszedł natomiast test w którym okazało się że wszystkie plemniki w moim śluzie są martwe.Czekało nas badanie męża ale wiecie jak trudno jest namówić niektórych.Ja sobie trochę odpuściłam bo byłam pewna że i tak z tego nic niebędzie.Dzisiaj mam 32dzię...
  • po trzech dobach wynik bety podniósł się z 496 na 1075 jednostek. Na oko bardzo mało... No i objawów ciąży nadal zero (oprócz braku @ oczywiście). Dopiero w poniedziałek idę do gina i czekają mnie całe trzy smutne i długie dni... A obiecywałam sobie, że nie będę brała sobie tego za bardzo do serca, że przecież to się zdarza, itd, itd... A może komuś beta przyrastała trochę wolniej i mimo to wszystko było ok? Odezwijcie się proszę. Joa
  • no dobrze to teraz się przyznam, jestem od dziś w 7 tyg ciaży:))) II kreseczki ujrzałam już 29 stycznia, ale po moich przejściach boję się nawet myśleć i cokolwiek pisać i stąd te dziwne pytania do Maretiny i ten wątek z dziwną Betą itd ...ta ciąża to dar Boga i natury , bez żadnych doktorków wspomagaczy i leków , całkiem naturalnie, mąż jedynie łykał Macę od kilku miesięcy, bo chłopcy byli nie za bardzo chętni do walki Moje objawy poza brakiem @ to mdłości od samego początku, j...
  • dziewczyny, bardzo was proszę o pomoc, jestem zupełnie zielona w tych sprawach. Bardzo chciałabym mieć już małego dzidziusia. Z mężem zaczęliśmy starania i jak na razie nic z tego Okres mam co 30dni. Ostatnio wahał się między 38 - 45 dni (2 cykle tak miałam); teraz tj. od 2 miesięcy (grudzień, styczeń) wypadł po 30dniach, a termin następnej miesiączki przewiduję na 27luty. Byłam u lekarza, który wykonał badania i przedstawił takie oto wyniki, a jedyne co powiedział, to to,że wszystko jes...
  • 34 dc ale - nie bralam progesteronu w II fazie wiec pewnie dlatego @ sie spoznia testu nie robiłam czekam jeszcze do 40 dc wtedy zrobie test a jak bedzie I krecha biore luteine i czekam na @ a potem wykoncze to clo co mi zostalo.... na jedna stymulacje czy dobrze mysle? czy powinnam pojsc jednak do gina... wlasciwie to nie wiem po co? kaze wywolac @ a potem stymulacja to juz wiem jak... tylko pojde na usg w 12 dc zobaczyc co sie dzieje myslicie ze to rozsadne ? robie sie cora...
  • "W jamie macicy pojedynczy pęcherzyk ciążowy z rysującym się echem zarodka odp wlk 5 tyg ciąży, FHR nieuwidoczniono, widoczny pęcherzyk żółtkowy" Według ostatniej miesiączki jestem równo w 6 tyg ciąży, według obrazu usg ciąża jest młodsza o tydzień, zarodek jest jeszcze bardzo malutki...martwi mnie to oczywiście, liczyłam na to, że dzisiejsza wizyta rozwieje moje wątpliwości...w 6 tyg ciąży często widać już serduszko...następne usg mam za 1,5 tyg... przedwczoraj postanowiłam zrobić...
  • 13dc i wlasnie nie wiem jak patrzec na normy, ktora to faza, bo jak w 12dc bylam na usg, to byl niepekniety pecherzyk i gin mowil ze nie peknie...wiec TSH 1,8 mlU/l norma 0,4-4,0 wiec ok FT3 4,3 pmol/L norma 2,3-6,3 chyba tez ok prolaktyna 321 mlU/L 102-496 w normie ale chyba duzo, co? estradiol 67 ng/L faza folikularna 2,4-12,6 faza owulacyjna 85,5-498,0 LH 17,1 lU/L faza folikularna 2,4-12,6 faza owulacyjna 14,0-95,6 progesteron 5,7 nmol...
  • Dziewczyny! Jestem po icsi, beta rosła prawidłowo, (zeszły poniedziałek 200, piątek 800), dzisiaj pojawiło mi się bardzo delikatne plamienie. Dopiero w środę idę na 1 usg czy to aby nie biochemiczna. Co myślicie o tym plamieniu? Pzdr
  • Dziewczyny prosze o pomoc. Jestem na Clo 1 mc. 11dc i 3 pecherzyki tej samej wielkosci(3 dominujace?). Czy to oznaczac moze ciaze mnoga? Czy jestem przestymolowana? Boje sie? A jak przeczytalam ulotke od Clo i Pregnulu to juz nie strach a panika. Powinnam wiecej pytac na wizycie ale gin jakos malomowny i mowi ze wszystko dobrze. Mnie to nie wystarcza. Prosze o Wasze doswiadczenia. Ile mialyscie pecherzykow po Clo. Jakie wymiary gdy dostajecie pregnyl i czy slusznie sie go boje?. Ania
  • to znaczy po Świętach. Jestem psychicznie wykończona. Odwiedziny mojej ciężarnej bratowej. Nic już chyba nie muszę dodawać. Całe święta jeden widok i jeden temat. Sama się sobie dziwię że jeszcze to wszystko wytrzymuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się