dobra

(734 wyniki)
  • Poniżej zamieszczam artykuł z dzisiejszej gazety, ponieważ artykuł jutro zniknie, a temat ciekawy. Dlaczego związek wystarczająco dobry jest lepszy niż związek idealny? "Kochaj wystarczająco dobrze" to świeżo wydany zbiór wywiadów z psychologami, terapeutami i seksuologami, które przeprowadzili dziennikarze "Gazety Wyborczej" Agnieszka Jucewicz i Grzegorz Sroczyński. - Stan zakochania czasem porównywany jest do epizodu psychotycznego, który polega mniej więcej na tym, że się nie widzi an...
  • Może jestem pseymistką, ale nie widzę wielu plusów Polski. Czy Wy takie dostrzegacie? Czy myślicie, że w naszym kraju ludziom żyje się dobrze?
  • Czy ktoś użył w stosunku do Was takich słów? A może ktoś z Was wypowiedział zdanie podobnej treści? I co było dalej? Było w istocie "dobrze", czy jednak zaklinająca rzeczywistość formuła okazała się nieskuteczna? Bo ja na przykład, gdybym miał jeszcze kontakt z pewną osobą, napisał/zadzwoniłbym do niej z "reklamacją" - minęły 2 lata i gdzie to "dobrze"? Czy zgodzicie się z takim stwierdzeniem, że ludzie tak mówią, bo uważają, że tak wypada? Ale przecież robienie komuś fałszywej nadzi...
  • Witam jestem bardzo znerwicowany życiem w związku ,moja zona jest ode mnie młodsza nie pracuje zajmuje sie dzieckiem ja pracuje na rodzine jak sie nalezy .Od pewnego czasu zauważyłem ze zona jakos nie odwzajemnia mi uczuć ,czesto staram sie choć do niej przytulic jak nie mam sił na sex .z jej strony mało ciepła jest jakas zamknieta w sobie ,często prubowałem o nas rozmawiać ze zle sie z tym czuje ze chciałbym sie zwierzyc jej bo czasem ja tez mam problemy ,-ale jak kamien w wode .Mimo ...
  • zakonczylam znajomosc zmierzajaca donikad ktora tylko mnie ranila choc pozornie dawala wiele radosci ale tak jednostronnej, ze az bolalo bylam fajna przytulanka na deszczowe dni i nic poza tym rozum swoje, serce swoje cholera
  • Moja koleżanka była w związku z facetem 5 lat... w ciągu ostatnich dwóch lat zaczęło się między nimi psuć- była na każde jego skinienie, sprzątaczka, praczka, kobieta do seksu itd ... Pił bez umiaru tzn nie znał takiej granicy kiedy trzeba powiedzieć stop i zakończyć imprezowanie, robił wręcz przeciwnie pił do tego stopnia że kolejnego dnia nie pamiętał co sie z nim działo, to ona martwiła się o niego i np odprowadzała go do domu...(kiedyś wyzwał ją od kurw i suk, był oczywiście pod wpł...
  • ....zło krzywdzi i niszczy na wiele sposobów. Jest perfidne, wyrafinowane i przekonane o własnej bezkarności. Działa podstepnie w "białych rękawiczkach" i z cynicznym uśmiechem . Czasem zdobywa się na otwarty atak, wówczas miota przekleństwa, rzuca oszczerstwa, stosuje przemoc fizyczną.... Walka z wszelkimi przejawami zła jest jedną z fundamentalnych zasad religijnych każdego Zaratustrianina...a Chrześcijanin? Ateista lub agnostyk? Człowiek 21-go wieku otoczony wszelkimi przejawami ...
  • Mam problem z facetem (razem od 5 lat), a może bardziej ze sobą. Mój partner jest bardzo związany ze swoją mamą (wszelka,nawet zasadna krytyka zabroniona). Jestem osobą zaradną, ciężko pracowałam, zmieniłam pracę - zdobyłam samodzielne stanowisko w firmie i można powiedzieć, że "załatwiłam" mu miejsce w tej firmie. On przyjmuje to jako oczywistość-nie docenia zupełnie tego co dla niego zrobiłam, czasem jest bezczelny. Pomagam mu na wielu polach, w załatwianiu spraw życia codzienn...
  • Wywiad udzielony przez dr Lubomirę Szawdyn w czasopiśmie charaktery 10.2010 str.99 - fragment. wywiad dotyczy męskości w obecnym wydaniu. red. pytający Ale przecież muszą zarabiać aby utrzymywać rodziny. Lubomira Szawdyn - To nie ma nic wspólnego z rodziną, to jest pogoń za luksusem. Świat , który oglądam oczami moich pacjentów jest przerażający i niesłychanie bolesny. Do mnie przychodzi bardzo dużo ludzi uciekających z dużych korporacji. Mężczyźni próbujący być tam mężczyznami, ...
  • Dlaczego niektórzy ludzie, widząc życiowy problem innych, powtarzają im "wszystko będzie dobrze, wszystko się jakoś ułoży", nawet jeśli jest pewne, że się nie ułoży? Czy to ma być jakieś zaklęcie, które ma "odwrócić zły los"?
  • Nie wiem, czy dobrze robię, że tutaj na forum publicznym(jeszcze jakim obszernym!)wywlekam wszystkie moje problemy, wręcz wnętrzności. Nie jestem pewna, czy pomiędzy "chęcią posiadania kilku choinek" oraz tym, że "nic już nie rozumiem" zmieszczę się jeszcze ja, ale spróbuje. W moim akcie desperacji postanowiłam się zwrócić do Was- drodzy Forumowicze. Nie otrzymuje pomocy, od żadnej z bliskich mi osób, więc mam nadzieję, na zrozumienie przez Was... Mianowicie... Wszyscy z osób mi b...
  • dobro(34)

Dlaczego jednym z aspektów ludzkiej natury jest chęć odmowy (przyjęcia i czynienia) dobra? fleur
  • no właśnie tak czytam niektóre wpisy i aż mi się słabo robi. "bo kobieta chciałaby aby jej mężczyzna ją kochał" i na odwrót. A kto by tego nie chciał. Każdy chce być kochanym. Najlepiej przejść się codziennie na świeżym powietrzu i przemyśleć wszystko co się zrobiło w danym dniu a nie obarczać winą drugą osobę. Trzeba najpierw zacząć od siebie a nie szukać i wytykać błędy partnerce/partnerowi. Moim skromnym zdaniem co dwie głowy to nie jedna ale każda z tych głów powinna się star...
  • wczoraj przyszła teściowa zaprosiła mnie na obiad.Samą, ponieważ mój facet jest poza Wawą. Odmówiłam jednak, ponieważ na obiad miał przyjechać przyszły szwagier z rodziną - i wiedziałam, że po pierwsze będą chcieli swobodnie porozmawiać, gdyż byli za granicą 3 tygodnie, wizytowali rodzinę ze strony ojca itp., a po drugie niespecjalnie za sobą przepadamy. Teściowa traktuj mnie jak córkę, mówi, że jej dom to także mój dom i że jestem "swoja", zatem nie ma tajemnic, a wszystkie tematy są w...
  • Moim zdaniem zasady mogą tylko pomóc, a nie zaszkodzić, jeśli rzecz jasna, są właściwie pojmowane i realizowane. Czy waszym zdaniem zasady pomagają czy szkodzą? Są potrzebne, czy zbędne?
  • wlasnie sobie zrobilam dobrze:-) wstalam rano, odsniezylam driveway, bo choc syn odsniezal wieczorem jeszcze cos tam trzeba bylo rano odsypac. wypilam cieple kakao i poczytalam gazetke. potem wstal pan i wladca, wsunal owsianke i poszlismy na narty do parku za rogiem. pobiegalismy ponad 2 godziny, spotkalismy kilku znajomych z okolicy, na drzewach biala koroneczka sniegu - ach jak pieknie! teraz pije kawke, zagryzam mandarynkami i ciasteczkami, ktore sie "kompletnie nie udaly" (co z...
  • Mam tu watek o samotnosci. Ale dzis chce spytac o cos inego. W ubieglym tygodniu, w tamtym watku wlasnie, napisalam, ze bede probowala myslec pozytywnie. Dzien wczesniej spedzilam bardzo uany wieczor z przyjaciolkami. Chcialam wtedy wrecz napisac, ze jestem szczesliwa, tak fajnie sie poczualm. Nie napisalam tego, bo przeciez ten dzien ledwie sie zaczal... Jeszcze tego samego dnia bylam w pracy i okazalo sie, ze sporo rzeczy ulegnie tam zmianie. Na niekorzysc dla mnie. Nadal pracuj...
  • „Terapeutyzowałam” się od czasów studenckich, przeanalizowałam się na wylot przy asyście różnych specjalistów, a i tak najskuteczniejszy w moim konkretnym przypadku okazał się ten, który najlepiej przytulał. Pomógł mi poczuć, że moja racjonalne, analityczne podejście do siebie jako do „problemu” to ucieczka od głębokiego, nabytego w dzieciństwie wstydu przed posiadaniem jednej z ważniejszych ludzkich potrzeb – potrzeby kontaktu fizycznego (nieseksualnego dod...
  • zucam sie w zyciu jak ryba bez wody....krzycze...wytyczam granice ...walcze w sadzie...zagryzam sie ..układam sobie zycie...wiele zmieniłam...wiele jeszcze zmienie...ale jestem cholernie uczuciowa osobą ...strasznie mnie i moja rodzine skrzywdzono...z cichej ..potulnej zahukanej...ponizanej żony ...obudziła sie we mnie lwica!!!!chce odzyskać dawną siebie..tą z przed slubu...wesołą ,,, towarzyską ...spontaniczną ..dziewczyne..dla której swiat wydawał sie piekny a wartości i dobre serce....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się