dobra

(1745 wyników)
  • hej wlaśnie leci 21 tc.Juz to co nagorsze mineło,tzn mdłości,osłabienie.Teraz czuję sie naprawde dobrze!(nie zapeszac:)) Jestem energiczna,wszystko w sumie zrobie( oczywiscie bez przesady),duzo jezdze autem(co mnie marwti)dodam,ze brzuszek jeszcze mały,ostatnio np bylam na weselu..oczywiscie sie oszczedzalam,ale wytrzymalam cała noc...tak sie po prostu zastanawiam czy zbyt duza aktywnosc,energicznosc nie ma zlego wpływu? przeciez tak naprawde dbam o siebie i nic zlego nie robie...
  • Cześć dziewczyny! To moja druga ciąża ( pierworodny ma już 5 lat)i od samego początku problemy. Jak nie było jeszcze widac zarodka mialam plamienia takie brązowe i dostałam luteinę dopochwowo 2x 1 tabletka i po jakis dwóch tygodniach przeszło. Teraz obecnie 9 tc wg USG i znowu stres- bo wczoraj plamienie z krwia na szczęscie niedużo i bóle w podbrzuszu. Pędem pojechałam do lekarza na USG- wszystko oki na wczoraj, znou luteina( ale jak to pani doktor powiedziała- jak chce bo ona ...
  • Witam! jestem 9 dni po porodzie. w zasadzie czuje sie dobrze ale jakos taka jestem lekko oslabiona. no i bardzo szybko spada mi waga. karmie Malego piersia i chyba to przez to. mam szybka przemiane materii, do ubikacji udaje sie(z ta grubsza potrzeba)2 razy dziennie. sporo jem, przynajmniej tak mi sie zdaje. ale chcialabym jeszcze jakos wzbogacic diete. jakie warzywa moge jesc bez obawy ze uczula dziecko? tak samo owoce? jakie soki pic? od powrotu ze szpitala(26.04) spadlo mi 3 kg...
  • wlasnie wrocilam od lekarza od poczatku tej ciazy jestem poddenerwowana przypominajac sobie przejscia z zeszlego roku dzisiaj robilam sobie beta hcg i progesteron (ten byl dosyc niski w poniedzialek i dostalam luteine od lekarki) wyniki sa dobre - uff - beta 9500 progesteron 137 ale niestety przy usg wyszedl krwiaczek i od reki dostalam 3 tyg zwolnienia i nakaz wylegiwania sie a teraz jeszcze doszlo plamienie niech mi ktos powie- czy sa jeszcze ciaze przez ktore przechodzi sie ja...
  • Jestem w 16 tygodniu ciąży. od samego początku dobrze się czułam. czasami coś zemdliło, czasami trochę zabolało ale generalnie wszystko było ok. wyniki dobre, usg też bardzo dobrze wychodziło (robiłam już 2). Rok temu też dobrze się czułam a okazało się że dziecko które nosiłam nie żyje już od kilku tygodni. na wizytę do lekarza idę za półtora tygodnia. czy mogę jakimiś domowymi sposobami przekonać się np czy bije serduszko? czy czułabym jakby działo się coś nie tak? bardzo zależy mi na...
  • to jest moja druga ciąża. chodze do tej samej lekarki gdzie za pierwszym raze.. termin miałm na 19.01. Podczas ostatniej wizyty, lekarka zaproponowała mi zebym zgłosiła sie do szpitala 18. 01 na poród wywoływany bo ona ma wtedy dyżur i byłaby przy porodzie. Dlugo sie nad tym zastanawiałam, doszłam do wniosku ze chce poczekać az wszystko samo sie zacznie naturalnie, jak juz dzidzius sam bedzie chciał wyjść. Jak już bedzie po terminie to wtedy trzeba bedzie wywoływać. Z drugiej stro...
  • Zagubiłam się w tym wszystkim. Termin mam na sobotę (21.11) i w związku z tym że pierwszy poród był CC mogłąbym już w piątek mieć kolejne cc i dziecko przy sobie...ale ja chcę spróbować urodzić SN więc muszę czekać aż sę zacznie.I tu jest problem, wszyscy moi bliscy uważają że popełniam błąd, że przeze mnie coś się może złęgo stać, jak się "przeterminuję"( wtedy CC dopiero 1 grudnia), że i tak nie urodzę naturalnie więc po co męczę siebie i dziecko.A ja po prostu czuję że nie mo...
  • mozecie polecic jakas dobra lekture ktora opisuje wszystko co sie dzieje ? ktos polecal "w oczekiwaniu na dziecko" znacie te pozycje? pozdrawiam
  • hm, jestem w 9 tygodniu.i czuje sie dobrze, jem w miare duzo, nie mdli mnie, nie mam nudnosci...generalnie ok........zero wymiotow.jedynie co to tylko mi sie odbija...wszytsko.oczywiscie martwie sie ze za dobrze cos...?!!
  • chciałabym sobie kupić książkę o pielęgnacji noworodków i niemowląt. w księgarnich jest tego dużo, ale nie wiem, która jest sprawdzona i dobra. może mogłybyście coś polecić?
  • Witam wszystkie mamy i kobiety w ciąży! Jestem obecnie w 7 tygodniu ciąży i troszkę się boję.Dowiedziałam się o fasolince jak byłam w 3 tygodniu i dopiero wtedy odrzucialam wszystkie leki jake zazywalam.A bylo ich sporo :(((( Zazywalam srodki psychotropowe ( stabilizator nastroju - Neurotop Retard) jakies laki na jelita , tabletki przywracajace naturalny cykl miesiaczki i troche przeciwbolowych.Bardzo się boje że z dzidzią nie bedzie wszystko dobrze.Czy ktoras z WAs tez maial pod...
  • Po weekendzie naszla mnie taka refleksja. Stwierdzilam ze zyjemy w wykolejonym swiecie, coraz mniej w nim wartosci, moralnosci, zasad. W weekend wydarzyly sie 3 rzeczy , ktore potwierdzaja ze swiat sie poprzewracal. Chcialabym nauczyc moje dziecko co jest wazne w zyciu, o co warto walczyc a czym nie warto zawracac sobie glowy. Wszystkim tego zycze:) Pozdrawiam
  • ?? Czy ktoras z Was w piewszym tremescie podplamiala a wszystko skonczylko sie ok?? Staralismy sie 1 1misiecy z m,ezem o dzidziusia w koncu sie udalo. Po czym zaraz okazalo sie ze mam kriwaka. Lezalam bplackiem dea tygodnie, po czy w poniedzialek super wisci kriwaka juz nie ma, serduszko bvije i wszystko jest super. Dzien po tym, czyli wczoraj - 7 tydz i 5 dzien - patrze a tu plamka 3 cm krwi. szybko pojechalam do spzitala. lekarz badal, kolejne USG, zastrzyk i okazalo sie ze tam przy badaniu...
  • Witam! Obecnie jestem w 32 t.c. , wszystko jest ok i nawet tak dużo nie przytyłam tyle że mam pytanie odnośnie tzw, siary z piersi. Owszem była jakoś tak w 5miesiącu, czasem zdarzało się że leciała dość intensywnie a potem już coraz mniej aż znikła całkowicie... i teraz nie wiem czy to dobrze bo chciałabym karmić piersią żeby móc zgubić dodatkowe kilogramki. Wizytę mam dopiero za jakieś dwa tygodnie więc długo mi czekać, ale może wy miałyście podobnie i potem nie było żadnego problemu z...
  • Czy jak dziecko jest aktywne prawie przez cały dzień i mało śpi to dobrze czy źle? Czy jest wtedy zadowolone czy nie? Jak to jest?
  • Moja ciąża jest bardzo młoda(7tyg) i niestety zagrożona.Niedługo idę do lekarza,zobaczymy czy sie małe rozwija -niestety obsesyjnie myślę o tym czy aby nie mam poronienia zatrzymanego. Ale od paru dni pojawiły sie mdłości,w zasadzie trwaja cały dzień ,tylko rano jest w miare dobrze -jak myślicie,chyba to znak ,ze dziecko żyje?
  • Mam pytanie dotyczące plamienia w I trymestrze (7-8 tydzień). Wiem, że było już na ten temat wiele wątków, ale na ogół same mało optymistyczne. Jestem na początku 8 tygodnia licząc od daty OM. Od 3 dni mam plamienie, najpierw było ciemno brązowe z "resztkami" czy "kłaczkami" jak po okresie, mało obfite, bez bólu brzucha, żadnego skurczu. Następnego dnia było również różowe, teraz jest znowu brązowe, raz ciemmno- raz jasno-, pojawiły się skrzepy. Nadal nie mam żadnych poważniejszyc...
  • Witam.Jestem w 27tc robiłam USG i moja dzidzia wazy 889gr.Czy to dobra waga w tym okresie ciezy????
  • W piątek zakończyłam 5 tydzień, licząc od ostatniej miesiączki, wczoraj miałam wykonywane USG i wyszło ze mój pęcherzyk liczy 4 mm, zarodka jeszcze nie widać, czy to dobrze?
  • Witam ponownie, po kilku dniach przerwy! Wrocilam wlasnie z drugiego juz usg (pierwsze mialam tydzien temu, poniewaz nagle zaczelam mocno krwawic), nadal jestm bardzo wzruszona - dzisiaj slyszlismy po raz pierwszy bicie serca naszego bejbika:-) Na razie wszystko jest w porzadku, tylko ze mna gorzej - tzn. nadal dosyc regularnie krwawie, dlatego tez dzisiaj mnie przebadano, pobrali probki no i pozostaje czekac na wyniki. Lekarz mowi, ze krwawi szyjka macicy, ale na razie nie jest w ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się