dobra

(266 wyników)
  • Piszę to po lekturze setek postów na temat złego samopoczucia w trakcie brania pigułek. Ja brałam Harmonet 3 lata; w ogóle w żaden sposób nie odczuwałam że biorę tabletki, czułam się normalnie, żadnego spadku libido, wahań nastrojów - NIC. Odstawiłam je miesiąc temu i to tylko dlatego ze chcę sprawdzić jak zareaguje na to mój organizm. Ale nic sie nie zmieniło - przez pierwszych kilka dni bolała mnie głowa, i to wszystko! Dzisiaj idealnie dostałam okres... Nie wiem jak będzie dale...
  • Co polecacie dziewczyny do dobrego nawilżenia skóry całego ciała, aby nie była ona taka przesuszona i lekko pomarszczona (ale bez przesady tak delikatnie)-na pewno wiecie o co chodzi...Co lepiej stosować oliwki takie dla niemowląt czy balsamy? A może naprzemiennie?- jednego dnia balsam a drugiego oliwkę? Z góry dziękuję za wszystkie rady! Pozdrawiam!
  • Witam, Czy testy ciazowe zawsze dobrze wskazuja wynik? Okres spoznia mi sie 12 dni, 2 razy test wyszedl negatywny :( Czy ktorejs z Was test tez sie pomylil? I jak czulyscie sie na samym poczatku ciazy? Czy moge juz miec jakies objawy? bardzo prosze o odpowiedz
  • Witam, wiem że jest już podobny wątek ale mam konkretne pytanie: gdzie można tanio zrobić cytologię w Krakowie? Chodzę do ginekologa w Scanmedzie, ale za cytologię płacę tam 60zł (tyle samo wizyta) a ja chciałabym się zmieścić w 100zł (cytologia+wizyta)bo nie mam tyle kasy :/ a dzień wizyty zbliża się niebłagalnie... Z góry dziękuję :)
  • sytuacja wyglada tak: drugiego dnia okresu kochalam sie bez zabezpieczenia, obawialam sie ciąży mimo wszystko, bo nie raz słyszałam, że podczas okresu mozna zajsc więc po 24 godzinach od stosunku poszłam po postinor i go wziełam, wiem, że to nie jest srodek anty, ale to była sytuacja podbramkowa. jak myślicie, czy wszystko bedzie ok? czy dobrze zrobiłam? z gory dzieki za odpowiedzi
  • Witam,Zapomniałam 6. tabletki z opakowania,a więc w tygodniu najbardziej newralgicznym. Zorientowałam się na następny dzień, 24h póżniej,wieczorem jak chciałam wziąć 7. I właśnie wcześniej tego dnia ok 14.00(dzień po zapomnianej) odbyłam stosunek!No więc trochę spanikowałam , przyjęłam 2 tabletki naraz(6. i 7.)a potem w nocy, z trudem zdobyty Postinor! Koleżanki mi odradzały mówiąc , że biorąc od 4 lat Cilest, organizm wpada w taką ciągłość , że z trudem wraca do płodności itp..Ale ...
  • Robiłam badania mniej więcej tak godzinę po umyciu się, czy to nie za mały odstęp był i badanie przez to mogło być zafałszowane? Może za dokładnie się wypłukałam? Wyniki mam poprawne, tj "ujemne" lub "brak". Muszę więc szukać dalej przyczyn tego co mi jest, zostało tylko hpv ale mam od wielu lat jednego, stałego partnera. Zrobiłam badanie: mykologiczne, mikrobiologiczne, w kierunki chlamydia trachomatis- izolacja, mycoplasma i ureaplasma- izolacja+ lekoop.
  • Dopiero rozpoczynam moją przygodę z pigulkami i zastanawiam się czy to dobra metoda atykoncepcyjna. Jest chyba najskuteczniejsza. Nie jestem przekonana do prezerwatyw, a juz na pewno nie do naturalnych metod antykoncepcji, ale boje sie ze przy pigułkach będą skutki uboczne.Chciałbym wiedziec po jakich pigulkach czułyście się najlepiej?
  • Kochane, nie bedę rozpisywac się na temet moich kłopotów z grzybicą pochwy, bo juz od paru lat ręce mi opadają. Ostatnio po raz olejny leczyłam się Nystatyną, lecz tym razem trochę dlużej niz zwykle-3tyg.Ale zaraz po skończonym leczeniu zaczęłam robic sobie irygacje pochwy ziołami VAGOSAN Herbapol. Pierwszy tydzień rano i wieczorem, drugi tydzień wieczorem + Lactovaginal. Jest cudownie! nic nie piecze nie swędzi nie ma upławów!!! A musze dodać, że od ok 2 lat mój organizm przesał ...
  • czesc kobitki,mam pytanko mam nadzieje ze mi doradzicie,jestem dosc mloda osoba mam 20 lat,rozpoczynam zycie intymne i nie chce zarazem ingerowac w swoje cialo nowa dawka hormonow,mam slaba watrobe,chcialam sie zapytac czy moge stosowac globulki oczywicie wraz z prezerwatywa,czy sa one bezpieczne? znam kilka nazw preventex,patentex,kolpotex teraz jest juz prawie polnoc i nie polece do apteki a jestem ciekawa ile kosztuja np kolpotex czy podacie mi orientacyjna cene jestem bardzo ci...
  • Hej. mam poważne problemy z oczami. Powinnam sie przebadac na wszelkie mozliwe sposoby. Znacie moze jakas sprawdzona klinike okulistyczna w Wawie? Za wszelkie informacje bede bardzo wdzieczna. Pozdrawiam. ax
  • czesc dziewczyny postrzebuje wszej pomocy. gdzie można oczyścic twarz, najlepiej na mokotowie?? jesli możecie podajcie równiez ceny. dzięki :)))
  • co polecacie, aby sie dobrze zabezpieczyc przed ciaza. Nie chce przyjmowac pigulek. I nie piszcie mi prosze: szklanka wody zamiast. Pozzdrawiam.
  • czy ktoś się orientuje, gdzie jest jakaś dobra klinika onkologiczna jeśli chodzi o nowotwór piersi? Może ma ktoś namiary.
  • Co może oznaczać jakies dziwne brunatne plamienie w czasie gdy powinien być okres?? Dodam, że jest ten charakterystyczny ból jak przed miesiączką.
  • tak jak w tytule proszę podajcie gdzie robią dobrą cytologię? dziękuję
  • Proszę, polećcie mi lekarza, który nie zignoruje tego problemu. Biorę od 5 lat harmonet, ale ostatnio nie czuję się komfortowo. Przede wszystkim, mogłabym je w ogóle odstawić, bo libido spadło mi do zera. Jaki lekarz zna sie na doborze hormonów i nie zlekceważy tego, co mu powiem na zasadzie: "jak 5 lat nie szkodziły, to po co zmieniać?". Niestety, zostałam juz potraktowana niemiło i na swoje pytanie usłyszałam, że po hormonach tak juz jest- coś za coś! Przecież to sie kupy nie trzyma. ...
  • Byłam dzisiaj u lekarza. Powiedziałam mu, że po odstawieniu tabletek mój cykl dochodzi do ponad 40 dni. Dla niego jedynym rozwiązaniem tej sytuacji jest powrót do tabletak. Na moje argumenty, ze po tabletkach puchne jak balon (do taj [pory bralam logest i harmonet), odpowiedzial, że innego wyjscia nie ma. Dodam jeszcze, że mam stan zapalny - a przecież pigułki wzmagają grzybicę. Czy lekarz dobrze Waszym zdaniem postąpił? Czy będę musiała brać tabletki aż do zajścia w ciążę? A może...
  • ide niedlugo do dermatologo, bo borykam sie z uporczywym tradzikiem grudkowo-krostkowym. mam 22 lata. od kilku lat nierownomiernie sie lecze, ale dopiero niedawno, po wizycie u lekarza zdalam sobie sprawe, ze nie podoba mi sie sposb traktowania pacjenta. lekarka nie powiedziala mi nic! przepisala tylko antybiotyki, i powiedziala, jak brac. ani slowa o dzialaniu, dlaczego akurat te, jakie moga byc skutki uboczne. nie powiedziala tez nic o codziennej pielegnacji twarzy! spytalam, czy sa ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się