dobra

(427 wyników)
  • Dziś rano zaczęłam plamić, niewiele...tak na brązowo, nie czerwono. Od razu pojechałam na IP. Wynik hcg wskazuje na 4-5 tydzień, wieć zgodnie z terinem OM. Byłam u dra, dostałam duphaston, luteinę i nakaz odpoczynku. Ok środy znów mam zrobić hcg... Usg nie chiał robic bo trochę za wcześnie... Płaczę...
  • Cześć, jestem w 20 tc. W zasadzie nic mi nie jest i nie mam na co narzekać, eee. Dziękuję. Może jeszcze ktoś na forum czuje się podobnie?
  • Czesc Wlasnie dostalam wyniki bety ktora robilam w czwartek. data ostatniej miesiaczki to 15 wrzesnia. beta z czwartku 237 µ, czyli chyba to 3,4 tc, tak? 3,4 tc czy 5,6 tc ( liczac od OM?) Poradzcie prosze, dzis mam wizyte u gina, czuje sie dobrze brak wymiotow, troche brzuch pobolewa ale lekko, ogolnie czuje sie swietnie, nawet lepiej niz przed ciaza... Nie mam jak zrobic drugi raz bety zeby sprawdzivc czy rowno rosnie bo mieszkam za granica - place 100%, po jakic...
  • Cześć! Jestem mamą 9 miesięcznej Madzi. Za około 2 lata planuję kolejną ciążę i uważam że należy się do niej dobrze przygotować. Tylko kiedy zacząć i w jaki sposób? Jak myślicie?
  • W sobotę zrobiłam sobie test - pozytywny! Radość i strach, bo tydzień wcześniej (2 dni przed spodziewaną miesiączką) byłam na prześwietleniu z dzieckiem (nosogardło), a promienie roentgena mają fatalny wpływ na taki zarodek (jakieś mutacje genetyczne). Tylko, że ja miałam na sobie fartuch ochronny z ołowiem, przez który podobno te promienie nie przenikają. Pani, która robiła prześwietlenie zapytała mi się, czy jestem w ciąży, ja jej powiedziałam, że nie wiem (bo skąd mogę wiedzieć...
  • czy ktoś się orientuje lub może się ze mną podzielić swoim doświadczeniem na temat szpitali/szpitala we Wrocławiu, w którym możliwy jest poród w wodzie lub naturalny (nie na łóżku, ale np. w przysiadzie kucznym etc.) przy udziale partnera? zależy mi na tym, żeby po porodzie mógł przy mnie zostać tak długo jak będzie tego chciał, żeby dziecko po ważeniu, mierzeniu i wszelkich koniecznych badaniach było przy mnie, opieka lekarska była dobra i sprawna,a ludzie przyjemni i kompetentni...
  • Jest torbiel na jajniku 3 cm - boli jak nie wiem co... Kręgosłup boli, nie wiem czy od tego, że nie mogę wstać ani usiąść (pomijam problemy gastryczne co tam ważne żeby dziecko zdrowe) ale progesteron za niski... jest konflikt serologiczny... jak się zmęczę albo zdenerwuje to mam skurcze:/ i w dodatku temperatura na poczatku byla 37st... a teraz uparcie jest 36,6 i wydaje mi sie ze powinna byc wieksza... nawet mdłosci nie mam jakis wielkich. Boję się, że z tą ciążą coś się dzieje, ...
  • Jak myslicie?Ile dzieci planujecie?
  • kto ze mna? :) na razie boje sie jeszcze cieszyc, ale wszystko wskazuje ze jestem przy nadziei. w przyszlym tygodniu zrobie sobie badanie krwi, bo test wyszedl niejednoznacznie, tzn. jak robilam test tydzien temu, we wlasciwym czasie pojawila sie bardzo blada druga kreska. obecnie jestem w 45 dniu cyklu :P
  • nie znam sie wogole na badaniach wiec jak ktos moglby pomoc bardzo bym prosila!nie wiem czy to dobrze czy to zle!!!
  • Cześć dziewczyny; czy któraś z Was wie, dlaczego w niektórych momentach dziecko rusza się bardziej intensywnie? Wiem, że po słodkim co nieco maleństwa mają tendencję do wzmożonych ruchów. Ale moje maleństwo lubi się wiercić, gdy prowadzę samochód ;) I zastanawiam się, czy jest to oznaka aprobaty czy wręcz przeciwnie (przeszkadza mu dźwięk, wibracje)?
  • Wczoraj rano robiłam test i pokazała się II kreska. Bladziuta, ale była. Po południu powtórzyłam test i kreska była mocniejsza. A dzisiaj rano kreska znowu bladziutka - nie wiem czy nie bledsza od tej wczoraj rano :-( Dokładnie nie mogę porównać, bo to testy z Allegro i ten wczorajszy jest już zupełnie nieczytelny - pożółkł. Czy to że wczoraj między jednym a drugim testem wzięłam Duphaston, mogło mieć wpływ na wynik popołudniowego testu? Kurczę, to moja 4 ciąża i tak bym chciała by w koń...
  • Czy mogłybyście polecić mi dobrą klinikę leczenia niepłodności. Jestem z północno-wschodniej Polski. Myślę,że mój lekarz czuje się trochę bezradny. Po mojej ostaniej wizycie zaczynam mieć wątpliwości co do jego kompetencji. Staramy się o dzidzię już blisko 2 lata. To już mój drugi lekarz. Z mężem wszystko w porządku natomiast u mnie zdiagnozował polipa w macicy i teraz stoję przed decyzją czy go wycinac czy tez nie. Lekarz nie ułatwia mi decyzji i trochę mnie straszy,że po hister...
  • drogie forumowiczki, szukam pocieszenia, poczatek mojej ciązy jakis pechowy jest, jestem po ivf, dziś jest 20 dpt, od 10 dnia pojawialy sie plamienia, glownie brazowe, ostatnią bede mialam w pt 141 i prawidlowo przyrastała, lekarze poza luteiną na tym etapie nie są w stanie nic poradzić, krwiaka tez nie było. Jutro ide na kolejna bete i wizyte. Jestem załamana, mam wrazenie, ze te koniec, chociaz hostrie bywają rozne. Jak to u Was było?
  • Witajcie, Jestem w 17 tygodniu ciąży. Pięrwszą poroniłam. I w ogóle miałam problemy, żeby zajsć w ciążę. Stąd moje schizy. Otóż, czuję się dobrze - nic mnie nie boli, żadnych krawień, plamien, zachcianek, zmian nastroju, piersi mnie ni ebolą za szczególnie... generalnie wszystko w porządku. Jedyny problem to nadciśnienie - ale biorę dopegyt 3 razy dziennie. I ja sie boję, że może coś jednak jest nie tak? Że może maluszek nie żyje? Wizytę u lekarza mam w przyszłym tygodniu. C...
  • Witam,już byłam tu wcześniej i pisałam o moim jeszcze wtedy małym hcg (3103,0)po 5 dniach przyrosło do 16449,0. Tego dnia byłam u lekarza według jego obliczeń to jest 8-9 tydz.Ale z usg wychodzi 5 tydz.jest pęcherzyk ale nie ma dziecka:(Mam przyjść za 2 tyg.Odrazu powiedział że jest coś nie tak.Ja chyba nie przeżyje tych 2 tyg:(...
  • Witam, Jechałam dzisiaj autobusem, i kierowca stracił panowanie nad pojazdem, i zarzuciło nami, facet który stał przedemną tak poleciał do tyłu że z całym impetem uderzył mnie w brzuch, i przewrócił mnie, aż walnełam głową o tylną szybę. I teraz bardzo się martwię o mojego maluszka czy nie stało się z nim nic złego, boli mnie ten brzuch, i nie wiem czy jak pojade do szpitala to czy nie wyjdę na idiotkę. Poradźcie coś proszę.
  • Postanowiła znowu tu zajrzeć i podziękować wszystkim za miłe słowa i wielkie wsparcie jakie dawałyście mi w trakcie całej ciężkiej ciąży i później po śmierci mojego aniołeczka./Mam nadzieję że są tu jeszcze te osoby na tym forum od czasu do czasu i to przeczytają/. Od pogrzebu tyle czasu minęło a mi się wydaje że to było tak nie dawno!! Parę miesięcy temu okazało się że jestem w ciąży :)) oczywiście wiecie na pewno jak się ucieszyłam ale ile odrazu też było we mnie tyle strachu i obaw co...
  • hej Moje samopoczucie jest juz lepsze,gdyz mineły okropne mdłosci.Momentami jedynie są jeszcze.Jestem szczupła,wiem,że brzuszek to indywidualna sprawa,ale tak: rano wrecz maly brzuszek (jedynie wzgórek)..na wieczor nawet dosć duzy...chyba taki jaki powinien byc....wiadomo w ciagu dnia sie je,pije...no ale troche mnie to marwti..po mimo tego,ze tydzien temu bylam na usg i wszystko ok.17 tydzien i 1 dz...jakie macie brzuszki lub mialyscie?teraz mam inne pytnaie: czy na usg na tym ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się