Forum Auto-Moto Prawo jazdy
ZMIEŃ
      dobra

dobra

(285 wyników)
    • witam. Dobrze że znalazłam to forum ja mam 6 godzin wyjeżdżonych w przyszłym miesiącu planuję się zapisać na egzamin mam takie pytanie czy są jakieś pory dnia w których najlepiej się zdaje? Czy to tylko tak się wydaje.
    • , ale co z tego ? Teraz zamiast siedzieć w domu lub pracy siedzi i czeka na "rozmowę"... wyborcza.pl/1,91446,6412439,Kalisz__Dzieci_ranne_w_wypadku_na_przejsciu_dla_pieszych.html
    • Proszę o opinie
    • Witajcie! Zaglądam na forum dośc często, ale raczej się nie udzielam. Mam problem i mam nadzieję, że coś mi poradzicie, albo chociaż podniesiecie na duchu ;) Prawo jazdy mam od 4 miesięcy. Na kursie szło mi bardzo dobrze - instruktorzy (a było ich trzech) chwalili mnie i mówili, że będzie ze mnie kierowca. Generalnie jazda sprawiała mi niesamowitą przyjemnośc i nawet żałowałam, że nie poszłam na kurs kilka lat wcześniej. Aż do przedwczoraj, kiedy to kompletnie zwątpiłam w swoje ...
    • Jestem z trójmiasta i wczoraj miałam egzamin,nie zdałam bo jak(cytuje) powiedział egzaminator:na kobiete jeździsz zbyt pewnie.O mało co mu nie przyłozyłam..i powiedzcie jak tu nie byc feministką..?
    • Witam Mam już prawko, własne auto, ale nie czuję się jakoś pewnie / bezpiecznie. Ile km, ile godzin. Teraz jeżdzę tylko w niedzielę. Przejechałem ok 800km i 40godzin, boje się sam jeżdzić. Mam dosyć duży samochód, długi czy to dobrze? Jest to Opel Vectra 150KM. Jeżdziłem wcześniej Matizem było zupełnie inaczej. Inne wyczucie prędkości. Na prostej się nie czuje, ale na zakrętach to Matiz lepiej szedł. Wciskam gaz do samej deski a obroty rosną jeszcze jakiś czas, zawsze myślałem że...
    • Witam jak myślicie czy godz.14.30 to dobry czas na egz.? Zwłaszcza chodzi mi o ludzi którzy zdawali w krakowie.Pierwszy egza. mialam o 16.30 ale zanim skończyłam testy i zanim mnie zawołali to była godz. 20.00 i zrobiło sie ciemno.Nie powiem miałam stracha ale nie zdalam nie dlatego że ciemno ale że nerwy mi puściły A zresztą szkoda gadać bo wstyd .
    • Jednak trzeba będzie zmienić OSK. Słyszał ktoś o Auto-Stopie ze Szczytnickiej? (Mam do nich blisko). A może inne szkoły godne polecenia?
    • Mam egzamin 2listopada,więc poszukuje na gwałt jakiegos dobrego instruktora lub ośrodka jazdy.Potrzebny mi ktoś kto jezdzi na 6- ciobiegowej yarisce.Znacie kogoś?
    • Cos za mna chodzilo i nie dawalo mi spokoju. Zadzwonilam do rejestracji dokumentow w WORDzie i mowie ze chcialabym sie upewnic czy dobry wydzial komunikacji wpisalam bo cos mi mowi ze cos jest nie tak. I oczywiscie blad. Ja wpisalam warszawa wesola a Pani w okienku warszawa wiec papiery poszly do wydzialu srodmiescie. Juz dzwonilam jeszcze nic nie otrzymali ale juz o te pare dni wydluzy mi sie odbior prawka. Kurcze A mialo byc tak pieknie. Oby zdarzyli przed moim urlopem. Bo juz...
    • Gdy lusterkiem bocznym prawym miniesz pierwszy słupek robisz jeden pełny obrót kierownicą w prawo, obserwujesz dalej w lusterku bocznym prawym jazdę samochodu gdy będzie mniej więcej równolegle do linii - pełen obrót w lewo.Cały czas starać się patrzeć również do tyłu!!! - bo obleją.I niech mi się tu nikt nie wymądrza, że w ruchu ulicznym nie ma słupków itd. - oczywiście wyczucie się przyda..ale po 30 godzinach jazdy, chyba o nie trudno???Poza tym myślę, że jeśli nauczę się praw...
    • jakiego instrukrora albo szkołe jazdy możecie polecić w Rudzie Śląskiej albo w jej okolicy (katowice, Chorzów itp)?? dzieki
    • A więc, jak np. włączam się do ruchu po wyjeździe z parkingu czy polnej drogi albo po prostu stoję na stopie, i zamierzam skręcić w lewo, to czy dobra jest metoda z jaką się włączam: czekam aż mam wolne, ruszam z jedynki, wykręcam w lewo, i gdy nadal skręcam, to lewą ręką kręcę kierownicą a tymczasem daję sprzęgło i wrzucam dwójkę po czym druga ręka z powrotem na kierownicę i na drodze już jestem jadąc dwójką. Kierowcy z którymi gadałem mówili że oni tak nie robią, czy tak jest po...
    • wiem byl taki temat ale tam sie zrobila autoreklama i w sumie wyszlo na to ze zostaly polecone 2 szkoly. Poleccie jakas szkole najlepiej do ktorej sami chodziliscie. Dobrze by bylo jak by byla blisko centrum
    • Nerwy(7)

W połowie regulaminowych godzin jeździło mi się bardzo fajnie, dobrze czułam sie za kierownicą, dobrze sobie radziłam. Pod koniec jazd szło mi coraz gorzej, denerwowałam się tym, ze zostało mi mało czasu. Dokupiłam dwie godziny i było nieźle. Dziś miałam wewnętrzny i spaliłam totalnie. Robiłam tak głupie błędy... jak jeszcze nigdy. Czy wy też tak dawaliście sie zjeść nerwom? Bo ja jak jakąś mało istotną rzecz zrobię źle to z nerwów sypie mi sie już cała reszta. Jak sobie poradzic? Bo aż mnie ...
    • Wybieram się na kurs i najbardziej odpowiadałyby te właśnie okolice. Czy któs mógłby mi polecić jakiś dobrą szkołę (i instruktora)??? Jak na razie najlesze opinie słyszałam o szkole sabro na bemowie, ale liczę, ze znajdzie się coś blizej.
    • gdzie zapisać sie na prawko?
    • Hejka :) Poszukuje dodatkowych jazd, skutecznych, jednak przydaloby sie, zeby nie najdrozszych. Czeka mnie trzeci egzam :/ wiec powoli juz krucho z kasa sie robi :/ Znalazlam takie cos: www.zdajprawko.prv.pl/ Zna ktoś?? Godzina 30 zyla... Tak, tak - wiem cena nie najwazniejsza, ale... przy wiekszej ilości godzin roznica spora jest... Polećcie szkoły, albo najlepiej konkretnych instruktorow + ceny, jesli znacie/pamietacie. Dzieki
    • Szukam dobrej szkoły z dobrym instruktorem z Gliwic -musze wykupić kilka dodatkowych jazd :)może ktoś coś poradzi
    • Witam, szukam dobrej szkoły nauki jazdy w Warszawie. Zastanawiam się nad kilkoma (głównie Imola i Zielony Listek). Czy ktoś z Was uczył się w którejs z tych szkół? Albo zna inną dobrą szkołeę w wCentrum Warszawy? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. Z góry dzięki :) Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się