Forum Nauka i edukacja Nauczyciele
ZMIEŃ
      dyscypliny

dyscypliny

(6 wyników)
    • Witam Jestem nauczycielka j. angielskiego w szkole podstawowej. To moj pierwszy rok. Jestem na stazu. Moj problem polega na tym ze nie moge poradzic sobie z dyscyplina w klasie. Dzieciaki prawie robia co chca. Nie wiem jak to zmienic. Probuje roznych metod i nic nie skutkuje. Moze moglibyscie mi cos doradzic lub polecic jakas dobra ksiazke na ten temat, bo ja juz naprawde nie wiem co robic. Z gory dziekuje.
    • Jestem świeżo upieczonym, młodym nauczycielem. Uwielbiam swoją prace, ale.....No właśnie, nie bardzo jeszcze wiem jak sprawić, aby te dzieci (11 lat) siedziały cicho. Czasami się zastanawiam czy to nie wynika z faktu iż jestem osobą o łagodnym usposobieniu.W trakcie lekcji nie daję sobie wejść na głowę i często pokazuje im kto tu rządzi. Ale oni chyba i tak się mnie nie boją.Zwyczajnie trudno jest mi uciszyć towarzystwo. Czasami zwyczajnie kapituluję i ręce mi opadają. Czasami po ...
    • hej, robię prezentację nt problemowego zachowania uczniów; jestem odp za część praktyczną - czyli co w praktyce nauczyciele (1)myślą o zlym zachowaniu ucniów, czy zastanawiaja się nad przyczynami zlego zachowania (2) co robią, żeby zapobiegać problemowi (3) jak "leczą", reagują na problem gdy się pojawia; dzięki za wpisy :)
    • Jak sobie radzicie z zachowaniem ciszy podczas sprawdzianu w grubo ponad 30 osobowej ciasnej klasie? Chodzi mi o to jak reagujecie gdy uczeń np zaczyna szeptać, zwłaszcza w sytuacji gdy robi to w momencie gdy patrzycie w inną stronę i nie ma 100% pewności który to był? A nawet jeśli przyuważycie delikwenta, to co wtedy? Zabieracie kartkę? Robi się raban, ze on nie winny, ze coś tam i z tego rabanu korzysta innych 10. Zapisujecie nazwisko i nie sprawdzacie pracy? Stawiacie para...
    • witam! mam do was nauczycieli takie oto pytanko; czy moglibyscie udzielic mi kilku wskazówek co nalezy robic aby poradzic sobie na praktykach w szkole? jestem osoba troche niesmiałą i wystapienia publiczne nie sa moja najlepsza strona ale musze sie spróbowac w roli nauczyciela bo inaczej nigdy sie nie dowiem czy nadaje sie do tego zawodu czy nie, ps. bede uczyc francuskiego... z gory dziekuje za pomoc, pzdr.
    • A czy ktoś uczy w przedszkolu? może jakieś rady jak poskromić małe szczęścia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się