Dodaj do ulubionych

Egipt - prosze o rade

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.04, 09:54
prosze Was o rade
jade pierwszy raz na wycieczke do Egiptu , nie wiem jakie tam jest teraz
słońce , jak choroby tropikalne itd.
1)co wziąść ze sobą : może jakieś tabletki na malarie , zaszczepić sie?
nie chce całego pobytu spędzić z roztrojem żołądka.
2)gdzie można kupić złotą biżuterie w Egipcie , bardzo chciałabym kupić sobie
coś egzotycznego.
będę w Gizie , Luskorze , Sharm el Sheik.
z góry dziekuję za odpowiedzi.
kinga
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Egipt - prosze o rade IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 12:18
      wejdź na forum Egipt - tam znajdziesz odpowiedzi na większość twoich pytań. i o
      tym co zwiedzać, i jak unikać oraz czym leczyć zemste Faraona, czemy złota
      lepiej tam nie kupować itp.
      miłej lektury!
    • Gość: deo Re: Egipt - prosze o rade IP: *.smrw.lodz.pl 19.01.04, 20:58
      Przeczytaj opinie na forum i wiele sie dowiesz co robic
      a w skrócie szczepić się nie trzeba wziać soba nifuroksazyd na ewentualny
      początek zemsty faraona a dalej koniecznie kupić egipski Antinal i po 1
      tabletce nie ma juz zemsty
      Złoto trzeba kupowac u Jubilerow w sklepach , których pełno pewno w Sharmie bo
      w Hurghadzie ich bez liku więc pewno tak samo jest w Sharmie - jest to złoto 18
      karatowe.

• Gość: greg Re: Egipt - prosze o rade IP: 62.179.66.* 19.01.04, 21:54
      Byłem w Egipcie 3 razy i mam już pewne doświadczenie. Żadne szczepienie nie
      jest konieczne, zapomnij tylko o jedzeniu ich owoców, orzechów i piciu napojów
      (tylko z butelek).Weź ze sobą Nifuroksazyd - to załatwi sprawy żałądkowe
      związane z "zemstą faraonów". Złota żadnego nie kupuj, chyba że świadomie
      lubisz być robiona w konia.To ich złoto jest b. niskiej próby, a ceny takie
      same lub wyższe niż u nas ( u nas gram jest po ok.50 zł).W sklepach
      jubilerskich nie potargujesz się za bardzo, bo potraktują cię niemile,
      natomiast kupowanie na bazarach odradzam. Jeśli znasz dobrze angielski to
      polecam ci nocne widowisko "światło i dźwięk" przy piramidach w Gizie, z hotelu
      trzeba wziąć taksówkę ( na 4 osoby nie będzie drogo ), taksiarz będzie na was
      czekał przy wejściu. Mnie najlepiej podoba się Dolina Królów i świątynia w
      Luksorze - wybierz się koniecznie. Drinków i piwa możesz się napić w
      kawiarniach prowadzonych przeż Koptów - poznasz ich po krzyżach wytatuowanych
      na nadgarstkach. Życzę miłego pobytu.
      • Gość: control Re: Egipt - prosze o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 22:15
        Nie słuchaj tych bredni o zemście faraona. Byłem w Egipcie, jadłem owoce (bez
        żadnych dodatkowych zabiegów), piłem soki z dystrybutora na śniadaniu w hotelu,
        myłem zęby wodą z kranu, jadłem ciastka z kremem, nie podejmowałem żadnych
        szczególnych środków ostrożności. Podobnie robiło kilkanaście osób (w tym
        dzieci), które były ze mną i nikogo z nas nie dopadła żadna zemsta faraona.
    • Gość: Kes Re: Egipt - prosze o rade IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.01.04, 23:19
      Zemsta faraona może się zdarzyć... albo nie. Trzeba uważać, ale nie ma co
      wpadać w panikę. Owoce można jeść, tylko dobrze wymyć i obrać. Nigdy bym nie
      wiedziała, jak smakuje prawdziwe mango, gdybym tam nie spróbowała :-)Te nasze
      supermarketowe to nędzna popłuczyna po tamtych. Szkoda tracić taką okazję.
      • Gość: control Re: Egipt - prosze o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 23:43
        zgadza się ... i polecam granaty. Trudno sie to obiera, ale jest boskie. Kes ma
        racje - te owoce południowe, które kupuje sie w Polsce, to jest jakis paskudny
        produkt zastepczy
        • agusha7 Re: Egipt - prosze o rade 20.01.04, 03:24
          Zapraszam - przewodnik po Hurghadzie (i nie tylko...)
        • agusha7 Re: Egipt - prosze o rade 20.01.04, 03:24
          Podałam zły adres..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka