Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      historyjki

historyjki

(4 wyniki)
    • Moje pytanie jest moze troche głupie, ale... zastanawia mnie dlaczego w Teletubisiach za którymi przepada mój 2-letni synek zawsze powtarzana jest ta historyjka, która jest wyswietlana na brzuszku Teletubisia.Pokazuja ją najpierw jeden raz, a po chwili znowu dokładnie taką samą drugi raz.Po co?Czy to ma jakis cel?
    • Witam wszystkie mamy i od razu przechodzę do sedna sprawy: szukam w internecie jakichś ciekawych bajek dla dzieci, krótkich nieskomplikowanych i bez przemocy, takich na których 18-miesięczne dziecko potrafi się już skupić. Mogą to być jakieś krótkie historyjki lub też rymowanki czy zabawy dla dzieci typu "idzie rak nieborak", "ważyła sroczka kaszkę". Te najpopularniejsze oczywiście znam ale szczerze mówiąc kończy mi się już repertuar i sama zaczynam wymyślać różne historyjki. Czy możec...
    • Już trzeci rok kupuję i kolekcjonuję "Dziecko", ale dopiero 3 miesiące temu zaczęłam czytać mojemu 2,5 letniemu synkowi Pana Kuleczkę. Prawdę mówiąc zawsze czekałam na moment, kiedy wreszcie moje dziecko zechce słuchać bajek, a ja przeczytam mu właśnie przemiłego Pana Kuleczkę. Dotąd nigdy nie czytałam tej bajki, ale kiedy w końcu zrobiłam to raz drugi i trzeci, wyciągnęłam też archiwalia, stwierdziłam, że tak naprawdę poza kochanymi i uroczymi postaciami z obrazka, z treści bajki nie wynika ...
    • Gdzieś umknął mi ten wątek o dziecięcej logice więc piszę tutaj. Mój Michałek (2 lata) jekiś tydzień temu otrzymał od chrzestnego płytę CD o Kubusiu Puchatku, są na nie opowiastki, historyjki, pioseneczki i zagadki. Michałek słuch tej płyty namiętnie przez cały dzień (codziennie od rana do nocy - mnie już robi się od tego niedobrze, ale to inna sprawa) To o czym chcę opowiedzić zdarzyło się chyba w trzecim dni słuchania owej płyty. Kiedy Michałek po raz kolejny słuchał zgadywanek Kubusia Puc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się