Dodaj do ulubionych

Suchy kaszel-Pomozcie.

16.01.11, 22:11
Witam.Moje dziecko od piatku ma suchy meczacy kaszel.W dzien jest lepiej bo kaszle od czasu do czasu.Dzis ok 7 rano meczyl go ze az sie obudzil i mowil ze chce wymiotowac ale nie zwymiotowal.Teraz tez go meczy jak usypia.Nie poci sie nie jest mu zimno,nie marudzi ma dobry chumor.Jak bylismy na dworzu to nie zakaslal ani razu wiec wilgotna pogoda chyba pomaga.Probowalam juz kropli tartephedryl i syropu malia ale nie bardzo cos daja.
Obserwuj wątek
    • kasia_271 Suchy kaszel-Pomozcie. 18.01.11, 10:04
      Z kaszlem z odruchem wymiotnym momentalnie kojarzy sie Ipeca, ale ona jest w składzie Tartephedrylu, a ten pisałaś, że nie pomógł. Pewnie inne leki też mają ten objaw w obrazku, ja jestem laikiem i nie pomogę. Spróbuj może dobrać coś z artykułu:
      creator.edu.pl/artykuly/homeopatyczne-leczenie-kaszlu.html
      albo może ktoś jeszcze coś modrego doradzi.

• gooo123 Re: Suchy kaszel-Pomozcie. 18.01.11, 13:50
        Kupilam mu stodal.Kaszel zrobil sie troche wilgotny i czasami krtaniowy.Nie wiem sz to pogorszenie czy poprawa.Dzis w nocy znowu chcialo mu sie wymiotowac przy ataku kaszlu.
        • kasia_271 Re: Suchy kaszel-Pomozcie. 18.01.11, 14:06
          Drosera ma jeszcze taki kaszel: suchy, szczekający, z odruchem wymiotnym, gorzej po północy i w pozycji lezącej. Drosera jest w Stodalu w niskiej potencji.
          • gooo123 Re: Suchy kaszel-Pomozcie. 18.01.11, 14:07
            To co zostac przy stodalu czy wlaczyc drosere?
    • tenisistka0-4 Re: Suchy kaszel-Pomozcie. 18.01.11, 21:36
      spróbuj Phytotux-u moich dzieciaków działa szczególnie jak kaszla w nocy :)
      • gooo123 Re: Suchy kaszel-Pomozcie. 18.01.11, 22:17
        Teraz wieczorem doszla nam jeszcze goraczka 38,5.I teraz co podac?
        • kasia_271 Re: Suchy kaszel-Pomozcie. 19.01.11, 11:30
          Trzeba by dobrać lek do "rodzaju" gorączki, ale jest ich wiele... U nas najlepiej przy "pierwszej gorączce" z dreszczami zawsze działa Aconitum, a gdy już występują poty Belladonna. Są też inne, ale cięzko tak doradzić na forum.
          Ja bym kolejnego kompleksu nie dawała... Pewnie już i tak decyzję masz za sobą.
          • gooo123 Re: Suchy kaszel-Pomozcie. 19.01.11, 13:18
            Jak goraczka doszla do 39 to podalam aconitum i zareagowal.Rano obudzil sie w dobrym humorze ale jeszcze w nocy i rano strasznie kaslal.Teraz jak szedl spac to znowy temperatura mu sie podniosla.Daje aconitum z wody.Nie wiem co jeszcze moge zrobic.
            • tenisistka0-4 Re: Suchy kaszel-Pomozcie. 19.01.11, 22:25
              u nas działamy L 52 w takim przypadku tyle kropli ile ma lat+/-2 nawet co 2 godziny
    • alinka919 Re: Suchy kaszel-Pomozcie. 20.01.11, 18:10
      drosera 9ch lub sambucus 9 ch na dudniacy kaszel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka