Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      kochany

kochany

(72 wyniki)
    • Nie lubię kiedy pajace z idiotycznych pobudek wypisuja idiotyzmy typu za co kochamy.... tym razem Niemców. Ja nie mam powodów, żeby Niemców kochać, albo wręcz przeciwnie. Relacje między Warszawą nie muszą sie opierać na uczuciach obu narodów, bo nie ma do tego powodów. Mamy natomiast wiele wspólnych interesów politycznych i gospodarczych. Także kulturowych. I to jest całkiem spory kawałek wzajemnych zależności. Trzeba je utrzymywać na jak najlepszych i partnerskich poziomach. Uczucią "k...
    • Tak pół żartem, pół serio, nie ożeniłem się z szachistką, bo za słabo gram w szachy, niestety. A chyba wszystkie te, które spotykałem na turniejach, były bardzo atrakcyjne - także, czy przede wszystkim, ze względu na inteligencję, of course. A naszym arcymistrzom życzę powodzenia i jak najwięcej konkurentów w okolicy.
    • Trzeba przeprowadzić referendum ale o stanie umysłów klubu parlamentarnego PiSu JAROSŁAW zbaw Polskę KACZYŃSKI tyle ma do powiedzenia na polskiej scenie politycznej co sołtys w wojewódzctwie.
    • "Tak naprawdę chodzi o to, że złamałam tabu" - to jest istota wszystkich wypowiedzi oburzonych czytelników. Moralność Pani Dulskiej wychodzi ze społeczeństwa również teraz. A jedyną prawdziwą przyczyną tego "nienormalnego" związku jest celibat - niezgodny z naturą człowieka, niezgodny z "boskim" prawem naturalnym, niezgodny z Pismem. pozdrawiam Panią
    • Kiedyś książki były jedynym wyjściem awaryjnym z szarej peerelowskiej rzeczywistości, teraz są idealną ucieczką od jaskrawego świata tandetnej kultury masowej. Miejmy nadzieję, że w tym nowym, przerażającym świecie, który nadchodzi zostanie kilka rezerwatów dla mamutów i dinozaurów uzależnionych od zadrukowanego papieru.
    • Nikt nie ma i miec nie moze monopolu na patirotyzm. Polska jest domem i chluba nas wszystkich bez wzgledu na przekonania polityczne. Kazdy Polak jest prawdziwy, nie tylko ten ktory sobie taka etykietke przywlaszcza. Mowienie o prawdziwych Polakach jest faktycznie dzieleniem obywateli polski na lepszych i gorszych. To jest burzenie jednosci i oslabianie panstwa polskiego.
    • Moj Boze, znow produkuje sie ten nawiedzony frustrat.On chyba niedlugo zdejmie spodnie, zeby sie uwiarygodnic.
    • Kraków jak zwykle wierny tradycji i chyba nie zauważył, że się skrada nowe. Moje kochane miasto z opóźnionym zapłonem... Do wyborcy przez kruchtę! Pchacie mnie w ręce Grzesia.
    • w czasie ostatnieo spisu powszechnego wielu Niemców ukryło swe pochodzenie podajac sie za Ślązaków i tylko to p Kaczyński miął na myśli
    • Polska ma, faktycznie, bardzo dobrą prasę, może wskutek kontrastu do niedawnej Polski Obojga Kartoflów, której na Zachodzie ni rusz zapomnieć nie mogą.
    • Prezio nie prowadzi auta, bo nie zdał egzaminu na prawo jazdy. Pan Premier natomiast ma prawo prowadzić rząd, bo wygrał wybory. A głupiemu żal.
    • Ciekaw, jestem ile osób musi zginąć w masakrach zanim Amerykanie zdecydują o ograniczeniu dostępu do broni palnej ?
    • Polacy nie rozumieja co to jest nowowczesny patriotyzm. Milosc do Ojczyzny traktuja jako przymus, obowiazek bo... I nie wiedza, nie potrafia wyartykulowac dlaczego. Bo byly bitwy, bo stracilismy wiele pokolen itp itp. Patria - ojczyzna to miejsca urodzenia, zycie na tej ziemi a nie kultywowanie swego plemienia, Polacy nie uwazaja jak niegdys, ze kazdy moze byc Polakiem jesli chce. Dzis odmawiamy "obcym" tego utozsamiania sie z nasza ziemia. Sami nie wiedza, czym Polska rozni sie od innych nar...
    • Ludzie w redakcji GW, czytajcie co Wam poprawia ten durny słownik ortograficzny! Żeby nawet w takim tekście na samym początku zamiast "po stracie najbliższych" było "po starcie najbliższych" to jest po prostu wstyd. Nie ma dla tego wytłumaczenia - w każdej gazecie powinna być korekta, a nie tylko wariacki pośpiech.
    • Imho, to jest chore... Jak biedni muszą być ci ludzie, skoro za swoich przyjaciół uważają rybki, chomiki czy koty?
    • Kasia Kolenda w swoim żywiole. Chyba na starość wstąpi do klasztoru.
    • Jakby kobiety w tych krajach miały cokolwiek do powiedzenia. GW...oh GW.
    • No to może zaczniemy od pismaków, którzy płacą niższe podatki od przeciętnego zjadacza chleba? Co drogi cynglu?
    • Mały, propagandowy pismaczku. Von Braun i owszem, etyczną zgrozą wobec zbroni hitleryzmu mocno nie błysnął, ale to on wysłał Jankesów na Księżyc. Fakt, że się go cytuje jako autorytet wynika z tego faktu. Doucz się chłopku trochę, bo komprommitujesz pracodawcę.
    • [b]Czechy nie mają konkordatu !!![/b]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się