kochany

(152 wyniki)
  • przecież wyjdę na głupią,kłamcę, zamące im w głowie, będą mieli sprzeczne informacje, przestaną wierzyć własnym odczuciom:( Tyle razy pisałam żeby dzieciom opowiadać o tacie, mówić że on je kocha- ale w tej sytuacji nie wiem co robić. Wczoraj szedł na przeciwko nas , pusty chodnik, tylko on i my, przeszedł obok nie zwracając uwagi na dzieci. Ja jako dorosły człowiek mogę sobie wytłumaczyć że mu wstyd, że strasznie wyglądał (pije już 4 m-c), że .... a co powiedzieć dzieciom? dalej ma...
  • Cześć dziewczyny Pisałam już wczesniej na forum... ojciec mojego dziecka, twierdził, że to nie jego, że jest bezpłody, obrażał mnie wyzwiskami i takie tam ... poszłam po rozum do głowy i zawziełam się, że nie będę z tak niezrównoważonym i zaborczym człowiekiem. Nastraszyłam go policją i prokuraturą za to co wyczynial, złagodniał, wystraszył się..i......... nie wiem o co chodzi, ale przyjął inną taktykę. Teraz piszę piękne esy, ze nas kocha, że chce z nami założyć rodzinę. Wytłu...
  • i więcej juz nie chce. Dwa razy mi się wydawało jak bardzo kocham i jakich wspaniałych facetów poznałam. I jak sie skończyło? I raz - 4 lata z alkoholikiem, II raz - 5 lat z tyranem. Jedyne dobro z tego wszystkiego to mój synek (i exa nr2). Teraz, jeśli miałabym kogoś poznać, to bez szału, uniesień i innych bzdur zwanych miłością, bo to zamazuje prawdziwy obraz człowieka. Jak myślicie, jakie są wasze doświadczenia. Bo ja nie chcę sie jeszcze raz sparzyć
  • być. tak. tak powiedział mój mężczyzna, który miał być przyszłym mężem, z którym byłam tyle czasu, i tak dlugo mieszkałam. patrzyl jak mój syn zaczyna mówić, jak wyrazy składa, jak sam zaczyna sikać, spać, jak sie od smoczka odzwyczaja, jak przeżywa pierwszy dzień w przedszkolu. Dzielił radości i smutki, byl idealny, dobry czuly, troskliwy, nigdy sier nie klócilismy, zawsze czulam sie bezpiecznie i kochana. Mój synek też pokochał go. w piątek kupil mi konwalie bo tylko te kwia...
  • ehhh... a ja Wam powiem, że jestem wieczorami najszczęśliwszą mamą na świecie!! Mój mały Skarb od czasu kiedy zaczął mówić... za każdym razem wieczorem leżąc w łóżeczku na dobranoc żąda buziaka... potem słyszę "kocham Cię mamusiu bardzo"... i na koniec "dobranoc" :) Oczywiście potem jeszcze kilkakrotnie słyszę "mamusiu chodź" ale to już inna opowieść :) Piszę o tym bo mam nadzieję, że pod koniec każdego...nawet ciężkiego dnia... potraficie docenić to "małe-wielkie podziękownie" za...
  • Musisz mnie kochać,jestem Twoja córka - to słowa mojej córuś 14 lat-:) Własnie zaczła sie ze mna przekomażać po powrocie ze szkoły córus- kochm Cie!!!! ja -ja ciebie nie kocham-:) córus- kochm Cie!!!! ja -ja ciebie nie kocham-:))) córuś - ale ty mnie musisz kochac, no i kłamiesz bo wiem ze mnie kochasz!!!!!!!_:))) ja- hmm nie kocham Cie ,a poza tym niby dlaczego miałabym Cie kochac?-:)) córuś - musisz bo ja cie kocham,musisz bo jestem Twoja córka a poza ...
  • Odszedł dziadek mojego dziecka. Zmagał się niecały rok z chorobą, która dopadła go z każdej strony. Jeszcze rok temu pracował zawodowo. Był naukowcem. Cudowny, ciepły, mądry, kochający, wspaniały Człowiek. Nawet nie był z Jaśkiem spokrewniony. Był tylko (i aż!) mężem babci - mamy Jachowego 'taty'. Kochał wnuczka jak rodzonego i pięknie potrafił tę miłość okazać. My też go kochaliśmy, szanowaliśmy i pamięć o nim będziemy pielęgnować w sercach. "My tez pójdziemy daleko, daleko do ...
  • no właśnie, czy musi? Ex od półtora roku nie ma kontaktu z dzieckiem ('na żywo') wyemigrował i najwyżej raz na miesiąc zadzwoni. Ostatnio spotkałam ex-teściową (stosunki mamy bardzo poprawne), no i tak sobie rozmawia ona z Michem i pyta: 'tęsknisz za tatą?', Micho uczciwie, jak to dziecko: 'nie', na to ona: 'no dobrze, ale pamiętaj musisz go kochać, bo to przecież tatuś Twój jest.' I tu taki mały dylemat. Czy dziecko 'musi' kochać kogoś, kogo w jego życiu nie ma w ogóle. Ojciec nawe...
  • kocham(11)

...i nie tylko mojego syna ;) moze ktos zgadnie?
  • Sama nie wiem od czego zacząć.Jestem w 30 tygodniu ciąży, jestem sama i sama będe wychowywac to dziecko. Dziecko nie było planowane, po prostu wpadka z facetem, z którym zdązyłam sie rozsatc zanim dowiedziałam sie o ciązy. były cięzkie dni, depresje itd ale bywalo też lepiej. teraz wszystko co złe powraca, znowu dosięga mnie depres
  • Dzisiaj przeczytałam takie zdanie "Mężczyzna kocha dzieci, dopóki kocha ich matkę" . To chyba jakas mądrość ludowa, bo już kiedyś obiło mi się o uszy. Myślicie, że to moze być prawdą???
  • Hej z mezem nie uklada nam sie juz od roku sa ciagle awantury,brak szacunku, nie pomaga mi w domu i nie zajmuje sie dzieckiem ostatnio nawet nie raczyl wrocic na noc przyszedl okolo 13 nacpany... wydzwanialam cala noc i nawet nie raczyl odebrac i smsa tez olal.Juz nie mam sily meczy mnie ten zwiazek ale niestety go kocham i ciezko mi odejsc bo za bardzo nie mam gdzie sie podziac.Twierdzi ze mnie kocha ale jakos mu nie wierze bo cale jego zycie to wielkie klamstwo oklamuje wzsystki...
  • ....zazwyczaj spotykam sie z odwrotnym problemem. Moj jest zupelnie inny: moja ciaza byla dla mnie zaskoczeniem. Nie mowie, ze byla niechciana, bo jestem gotowa na dziecko i chcialam je miec, jednak na pewno nie z mezczyzna, ktory jest ojcem dziecka. Wpadlam, ot tak po prostu, pomimo tego ze się zabezpieczalam. Ojciec pomimo zaskoczenia bardzo sie cieszy. Zarowno z dziecka jak i z faktu, ze to ja bede mama. Ja jednak nie jestem w stanie z nim byc. Nie moge zniesc mysli, ze mam sped...
  • Ciekawe forum,sporo wypowiadających się mądrych kobiet. Ale jednej rzeczy jakby nierozumiejących.Mianowicie: Tego,że 97% męzczyzn niejest w stanie pokochać cudzego dziecka. Można te cudze dziecko lubić - nawet bardzo!!!! Ale pokochanie jest biologicznie niemożliwe! Tak samo, jak kazda z Was, może polubić swojego pasierba czy pasierbice, ale prawie żadna jego/jej niepokocha jak własne!!!
  • Mimo swinstw, olania, zrujnowania wam opinii u niektorych. Czy wzbudza w was emocje jego widok, wciaz macie na gg i czytacie opis? dokopalyscie mu-dostal, nie zalujecie, ale chcielibyscie by znowu bylo kiedys, choc to niemozliwe. odkochujecie sie, a potem was dopada znowu?
  • Rozstaję się z partnerem. Nie wyobrażam sobie innego życia, wiem jednak, że obecne życie nie ma sensu. Mamy 1,5roczego synka, nie wiem, z którym z nas będzie mieszkał, być może, zależnie od pracy, kilka dni u mnie, kilka u eksa. Gorzej, jeśli dostanę pracę w inny mieście, wtedy pewnie będzie musiał zostać z nim (chyba, że miałabym lepsze warunki finansowe, ale niestety wątpię), a ja nie wyobrażam sobie zostać zupełnie sama. Beznadziejnie się czuję. Zawsze myślałam, że nasza rodzina jest ta...
  • Dorastający syn czy córka mogą ale nie muszą zrozumieć twoich potrzeb. Z młodszymi dziećmi jesteś w gorszej sytuacji. Cokolwiek byś nie wymy śliła nie znajdziesz złotego środka. Tak czy tak ! Albo dzieci, albo partner. Jak mówią ! Mieć ciastko i zjeść ciastko to nie jest możliwe. Dzieci nigdy nie zapomną ojca. Jaki by nie był. A ty będąc naiwną żyć będziesz złudzeniami. Czy o to Ci chodzi ? Ojczym jest formą pojęciową. Ten Pan zawsze będzie kochasiem mamy. I nic mu do nas ! Tak to będzi...
  • Witaj :-) Do tej pory na pytanie mojego dziecka : dlaczego tata nie jest z nami i dlaczego rozwiodłaś się mamo z tatą? - opowiadałam : mama taty nie kocha, tata nie kocha mamy. Tata jest teraz z Panią X. Tak u dorosłych jest. Ale mama i tata bardzo kochają Ciebie. Moje dziecko bardzo wszystko analizuje. I doszło do wniosku : mama nie kocha taty, tata nie kocha mamy, to mogą też przestać kochać mnie? Jak Ty tłumaczysz dziecku powód rozwodu? Tak, żeby dziecko wiedziało, że miłość wobec niego...
  • Jestem bardzo dumna z mojego synka. Wczoraj zjadł samodzielnie, łyżeczką całą zupkę. No może ze dwie łyżeczki do buźki nie trafiły. Uciechy mieliśmy przy tym oboje. Chwaliłam go za każdym kęsem a on wręcz się delektował tymi pochwałami i odniosłam wrażenie,że specjalnie spowalnia cały proces żebyśmy oboje mogli się tą chwilą nasycić.
  • Dwa i pół roku temu zostawił mnie chłopak. Byłam w ciąży i chyba nie musze pisac jak to przezyłam. Myślałam , że juz mi przeszło, kiedy napisał mi, że mnie kocha. To była ok. rok temu. Spotykaliśmy się, kiedy przychodził do naszej córki. Obudział we mnie to, co udało mi się w sobie zamknąć. Ani razu nie rozmawialismy o tym, co było, chociaż ja czekałam, aż zacznie taką rozmowe. Tak było prawie rok. Teraz zaczął się pojawiać rzadziej, ma kłopoty w pracy, spóźnia się z alimentami. W...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się