kursy

(62 wyniki)
  • Po przeszukaniu forum odszukałem dwa linki do kantorów na CRO. 1) www.exchange.hr/hr/arfolyamok.php 2) www.mjenjacnice.com/ W kantorze nr.1 Na dzień dzisiejszy otrzymujemy za 420zł(równowartość 100e) ~ 705,60kun Za 100e(równowartość 420zł) otrzymujemy - 730 kun. W kantorze nr.2 Na dzień dzisiejszy otrzymujemy za 420zł(równowartość 100e) ~ 757kun Za 100e(równowartość 420zł) otrzymujemy ~ 747 kuny. Niestety przelicznik bardzo się różni między tymi kantorami. W przypadku kanto...
  • Czy ktoś może podać jakie są obecnie kursy EURO/KUNA i PLN/KUNA w kantorach w Chorwacji ? Jedziemy w przyszłym tygodniu i ta informacja jest bardzo istotna. Dziękuję i pozdrawiam wszystkich.
  • Witam, Mam pytanie do tych, którzy właśnie wrócili z Chorwacji.... Ile kun płacą teraz chorwackie kantory za 1 euro? Pozdrawiam i dzięki za info :-)
  • Interesuje mnie czy lepiej kupić w Polsce EURO i w Chorwacji za nie KUNY czy od razu w Polsce i jedno i drugie. Może ktoś wie jaki jest kurs EURO w Chorwacji?
  • KRAKOW - Zapisy na kursy chorwackiego, serbskiego, slowenskiego. Kursy rozpoczna sie w pazdzierniku. Wszystkich zainteresowanych odsylam na steone Centrum jezykow slowianskich - www.slavia-jezyki.pl
  • Witam, proszę o poradę, czy kupować w Polsce kuny czy euro i na miejscu wymieniać na kuny? Co jest bardziej korzystne?
  • Witam bardzo proszę o informację, jaką walutę najlepiej zabrać ze sobą do Chorwacji. Kupić w PL euro i wymienić na miejscu? Wybierać z bankomatu ?(mam rachunek w PKO BP S.A.) Ile potrzeba kasy na drogę (drobne wydatki, winiety, paliwo - gaz) - chodzi mi oczywiście o Cro. Będziemy mieszkać w hotelu, więc pobyt plus wyżywienie już opłacone. I jeszcze jedno - gdzie najkorzystniej po drodze jest tankować LPG.
  • Gdzie nalepiej oplaca sie wymienic walute ? Czy moze lepiej placic w euro, czy zlotowke jest latwo wymienic. POMOZCIE., A i moze ktos orientuje sie w aktualnych cenach podstawowych produktów. Z GORY DZIEKI
  • To zarchiwizowany wątek z 2008 r. forum.gazeta.pl/forum/w,201,95496972,95952765,Re_Euro_czy_zlotowki.html Jak Waszym zdaniem w ub.r. kalkulowała się ta wymiana przy kursie EURO 4,60 zł. Jak to może wyglądać w br. kiedy kurs EURO wynosi około 4 zł, a średni kurs EURO w HR.N.B wynosi dzisiaj 7,266, a PLN = 1,894 HK. Czy uważacie, że różnice kupno 7,244 i sprzedaż 7,288 powinny nas zniechęcić do zabierania kart płatniczych i na bieżące drobne wydatki wybierać kuny w bankomatach, a płaci...
  • Witam :) Za tydzień jadę do Chorwacji. Mam pytanie. Jak najkorzystniej płacić za towary/uslugi wChorwacji? Zabrać euro, kupić kuny, może płacić kartą, czy tam wymienić?? Proszę o radę. Z góry dziękuję i pozdrawiam :) PM
  • Witam. Gdy przeglądam oferty apartamentów ceny podane są w euro. Rozumiem, że na miejscu za nocleg tą walutą się zapłaci? Pytam, bo planuję wyjazd w ciemno i chcę mieć pewność, że nie będzie problemów zapłacić w euro. Może euro jest bardziej respect:)??
  • Poradźcie co w tym roku zabrać. Euro czy złotówki? Proszę piszcie.
  • Czy jesli mam opcje lupienia wPolsce Kun po 0,48 zł to warto. Czy jednak bawic sie w euro czy karty i bankomaty na miejscu
  • Witam! Mam pytanie, jaką walutę bardziej opłaca się mieć w Czarnogórze, tzn. której kurs jest tam wyższy? Funta brytyjskiego czy euro? Dziękuję za odpowiedź.
  • Gdzies tak przeczytalem ze sie nie oplaca! Pokusilem sie policzyc troche po dzisiejszych kursach: 1E=7,195Kuny 1E=3,39Pln Co wychodzi ze za 100E otrzymamy w CHR 719,5Kun W Polsce majac rownowartosc 100E czyli 339Pln kupimy po 0,468 za Kune 724Kuny! Sa to kursy z tabel internetowych a wiec moga sie roznic od tych w Kantorach ale jak by nie bylo Zdanie ze w Polsce nie oplaca sie kupowac Kun jest nie uzasadnione! Pozdrawiam! Robert
  • Czy może ktoś wie, jaką kartą lepiej się opłaca płacić w Chorwacji - MasterCard czy Visa ?
  • waluta(4)

co radzicie kupić w Polsce od razu kuny czy kupić euro i w Chorwacji wymienić na kuny?
  • KUNY(15)

Taniej kupować w Polsce czy wyciągać tam ze ściany? Byc może temat już był, jeśli tak to sorry
  • Mam pytanie bo nie byłem jeszcze w Chorwacji. Czy wszędzie się tam płaci w kunach czy też (być może) popularne jest płacenie w euro? Czy poza bankami wymieniają gdzieś euro lub złote na kuny? Czy kuny wieźć z Polski czy wymieniać z euro lub złotych na miejscu? Czy dużo jest okazji do płacenia kartą płatniczą? Będę wdzięczny za info.
  • Właśnie wyczytałem na stronie PZM, że aktualnie cena 1 litra benzyny 95 okt. w Chorwacji wynosi 9,08 kuny co przy obecnym kantorowym kursie sprzedaży tej waluty (0,5844 zł) daje ok. 5,30 zł. Wychodzi na to, że wszędzie po drodze jest znacznie taniej (Czechy - 32,30 CZK - ok. 4,60 zł, Austria 1,31 Euro - 4,48 zł, Słowenia 1,16 Euro - 3,97 zł). Czy ktoś może jechał ostatnio tą trasą do Cro i może to potwierdzic. Ogólna tendencja jest zwyżkowa, ale strach pomyślec co będzie za 2-3 tygodnie jak z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się