kursy

(56 wyników)
  • Witam Chciałbym zadać pytanie forumowiczom dot. jaką szkołe wybrać, aby móc być nauczycielem angielskiego w Polsce. Oboje z żoną mieszkamy obecnie w Anglii i chcielibyśmy za jakiś czas wróci do kraju. Moja żona chciałaby uczyć angielskiego w szkole, ale po powrocie nie będzie czasu, aby iść na anglistykę, bo to będzie trwało zbyt długo. Dlatego więc chciałaby zrobić jakiś kurs/studia tutaj, a po powrocie już tylko kurs pedagogiczny. I tutaj powstaje problem, bo nie wiemy na co się zdecydow...
  • jaki kurs warto zrobić, żeby nauczyć się czegoś pożytecznego i nie stracić czasu? co polecacie? skończyłam kierunek niezwiązany z nauczaniem ani w ogóle z angielskim, uczę ang od 6 lat, mam CAE i zastanawiam się, w jaki sposób poszerzać swoje kwalifikacje?
  • co sądzicie o video kursach Edgarda? Dobre są? Mam okazję zakupić je hurtowo jako urozmaicenie lekcji dla moich studentów i zastanawiam się, czy naprawdę warto:)
  • Witam drogich nauczycieli języka angielskiego i proszę o radę jako osoby kompetentne w tej materii. Rok temu zdałam CAE i teraz chciałam kontynuować naukę, myslalam więc o kursie pre-CPE. W związku z tym poszłam do pewnej bardzo renomowanej i drogiej warszawskiej szkoły językowej. Na podstawie testu i rozmowy zaproponowano mi kurs ogólny na...FCE. Na nic nie pomogly moje tłumaczenia,ze FCE to zdałam już wiele lat temu, a nawet mam już CAE. Pani lektorka stwierdziła,że ten poziom...
  • Znajoma 6 lat temu uczyła się na tłumacza, ale nie pracowała w zawodzie ze względu na dziecko. Teraz, kiedy sprawy się polepszyły, chciałaby uczyć. Poradźcie, jakie kursy powinna zrobić. Jaki kurs metodyczny jest dobry w Warszawie. Jakie inne kursy będą przydatne. Znajoma chce pracować z dorosłymi.
  • Witajcie Chciałam zrobić tutaj taką mini-ankietkę w jaki sposób słuchacze dziękują Wam, lektorom, za wysiłek włożony przez Was w poprowadzenie kursu: Czy tak jak w szkołach publicznych dostajecie kwiaty? Odnoszę bowiem wrażenie, że "słuchacz prywatny" uważa, że skoro zapłacił za kurs znaczną kwotę i skoro to nie jest typowa szkoła - nie czuje potrzeby wyrażenia swojej wdzięczności poza uśmiechem, pochwałą, obietnicą powrotu. Oczywiście te aspekty są ogromnie ważne, ale... tak trudn...
  • Mam od jutra zacząć krótki intensywny kurs dla dorosłych - beginners lub false. Dwa razy w tygodniu po 3 godz. Nie będą po tym zdawać żadnego egzaminu. Powiedzcie, czy prowadziliście kiedyś coś takiego? Czego można taką grupkę (ok 8 osób) nauczyć w wersji optymistycznej?
  • Podobno rząd może uchwalić ustawę o VAT na kursy językowe www.gover.pl/news/szczegoly/guid/bedzie-vat-na-kursy-jezykowe Czy ktoś coś wie? Czy my, prowadzący działalność gospodarczą, będziemy musieli zostać VATowcami? Szkoły jazdy, które były zwolnione z VATu już go mają.
  • CZeść, właśnie pracuję przy jednym kursie-projekcie współfinansowanym przez unię, projekt ogólnopolski, organizator z Poznania. Tak się zastanawiam, czy kwota 32zł brutto za jedną godzinę to dobra stawka? Jak to u was wygląda? Jak Wam się podoba organizacja, podręczniki etc? Ja mam spooro zastrzeżeń...
  • Witam! Mam możliwość spędzić 2-3 tygodnie w Londynie w lutym. Chciałabym skonczyć "jakiś kurs". Proszę was żebyście napisali o swoich doświadczeniach w szkołach TAM. I jak szukać w inecie - tyle tego jest??
  • Witam, W lutym tego roku ruszają kursy w MSZ, z tego co wiem, bedzie to 2000godzin miesięcznie(!!!) a każda grupa będzie uczyła się 4 razy w tygodniu. Zastanawiam się, czy nie pójść do szkoły, która wygrała przetarg i nie wziąć jedną grupę - zawsze to coś nowego do CV i nowe referencje z tak poważnego urzędu. Tylko zastanawiam się, ile może wynosić stawka. Czy ktoś wie? Generalnie mam już pełen komplet uczniów i rozkład ładnie ułożony, ale pokusa prowadzenia kursu w takiej instytucji je...
  • Jak to u Was wyglada na kursach w firmie jesli grupa odwoluje zajecia? Czy sa / musza one byc odrobione? A co jesli grupa odwoluje kilka razy z rzedu? Co jesli odwoluje dzien wczesniej a co jesli kilka godzin przed zajeciami? Czy powinnien byc jakis zapis w umowie na ten temat? Dzieki z gory!
  • Jestem ciekawa, czy podpisujecie z kursantami cos w rodzaju kontraktow, zawierajacych co powinno sie i czego nie powinno sie robic podczas zajec (np wylaczanie telefonow itp). Jesli tak, co w nich jest zawarte i czy w ogole zdaje to egzamin? Jakie sa konsekwencje nieprzestrzegania takiej umowy przez studentow. Mam tu na mysli osoby raczej dorosle, ewentualnie starsza mlodziez.
  • Mam dylemat: Od skończenia anglistyki (8 lat temu) uczę w szkole językowej. Szkoła opłaca za mnie ZUS ale od jakiś śmiesznych kwot (1/4 etatu - 400 brutto na przykład). Moja pensja to stawka za godzinę razy ilość przepracowanych godzin (kilka tys. mies. jesli mam dużo grup). W wakacje, jeśli nie pracuję, nie dostaje nic. Warunki pracy mam komfortowe: małe grupy, super wyposażone sale, nativi itp. ... ale zastanawiam się nad podjęciem pracy w państowym liceum bo: - chcę mieć płacony uczciw...
  • Hej, Zaczynam z kursami od stycznia i chciałabym Was prosić o przykładowe umowy jakie zawieracie z uczniami szczerze to nie myślałam, że będzie mi coś takiego potrzebne, ale chyba raczej wypada zawrzeć umowę a nie mam pojęcia jak to powinno wyglądać
  • jak małym nakładem kosztów nauczyć się angielskiego :)
  • Witam Jestem już prawie zdecydowana,ale proszę o podpowiedź bardziej doświadczonych :-) otóż,mam 28 lat-jeden kierunek studiów za sobą:zootechnika.Pracowałam w zawodzie kilka lat,jednak z pracą w tej branży ciężej,i póki co to zostało jako hobby. Mam teraz przerwę od pracy-jestem mamą 10 miesięcznego brzdąca i przebywam na urlopie wychowawczym Pomyślałam,że wykorzystam ten czas na dokształcenie się-drugi kierunek studiów.wybrałam filologię angielską z francuską(zanim poszłam na zootec...
  • Czy ktoś z państwa uczy angielskiego w firmach? Czy to prawda że to najfajniejszy sposób zarobić - słyszałam że lekcje prawie nigdy nie są odwoływane i ludzie bardzo dobrze traktują zajęcia bo dla nich to odpoczynek podczas pracy.
  • Jak w temacie. Zaproponowano mi kurs FCE, ale nie chcę zdawać tego certyfikatu, a z tego co widziałam taki kurs polega w większości na uczeniu się pod ten konkretny egzamin. W przyszłości chciałabym zdawać CAE.
  • Witam Chciałbym nauczyć się angielskiego,mam swoje lata dzieci za granicą pewnie niedługo będą wnuki,a ja ni w ząb. Znam trochę niemiecki,ale potrzebuję nauczyć się angielskiego. Moze doradzicie z czego najlepiej samemu się nauczyć przynajmiej tak że by można sie było jako tako porozumieć. Na kursy niemam czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się