kursy

(88 wyników)
  • Witam, Firma wysyła mnie na kurs niemieckiego, mam jednak sama wybrać, jaki. Czy moglibyście mi polecić naprawdę dobrą szkołę? Interesuje mnie kurs od podstaw, ale też z dużym nastawieniem na konwersacje (w pracy chodzi o biznesowy kontakt z klientem telefonicznie, mailowo). Bardzo proszę o pomoc.
  • Już 9 - ego maja ruszają ORYGINALNE kursy językowe prowadzone przez [b]kreatywnych [/b]lektorów z Całego Świata! Oferujemy naukę: [b]NIEMIECKIEGO, HISZPAŃSKIEGO, ANGIELSKIEGO![/b] to co nas wyróżnia: [b]- atrakcyjna NISKA cena - Intensywny 8 - tygodniowy kurs wzbogacony o Language Tour! - Kreatywni Lektorzy - 2 w 1 czyli nauka języka obcego po angielsku [/b] Więcej szczegółów na naszej stronie: www.learnbyplay.pl www.facebook.com/pages/AIESEC-University-LC-%C5%81%C3%B...
  • Witajcie! Postanowiłam w wakacje zwiedzić naszych sąsiadów i postanowiłam pouczyć się niemieckiego - kiedyś się uczyłam,a e kompletnie wszystko zapomniałam. Macie jakieś ciekawe sposoby na powtórzenie niemieckiego? Mam teraz Niemiecki Kurs podstawowy (wyd. Edgard) - zestaw złożony z książki i płyt - płyty są tak nagrane, żeby można było uczyć się jedynie z nimi - są niemieckie wyrażenia, po nich lektor czyta po polsku - naprawdę dużo można zapamiętać. Na wyjazd w sam raz - tematyka jak ...
  • Zapraszam Was na 2 kursy internetowe: POZNAJ SIEBIE I WYBIERZ ZAWÓD, oraz na WAKACJE Z JĘZYKIEM NIEMIECKIM. Szczegóły na: - www.ekademia.pl/kurs/PoznajSiebie - www.ekademia.pl/kurs/WakacjeZNiemieckim WSZYSTKO TANIO I WYGODNIE :) pozdromejdejki P.s Polecam też fajną grę: allekasa24.pl/?t=6323518
  • hej polećcie nie drogi kurs niemieckiego w niemczech lub austrii, nie koniecznie dla studentów,może być w szkole językowej lub np. są organizowane sommerkurse!!!!byliście?zadowolenie jesteście?dajcie znać!!!dzięki pozdrówka
  • Witam, w formularzu na kurs językowy obok danych osobowych jest ta tajemnicza rubryczka. Nie dotyczy ona stanowiska służbowego itp. Nie potrafię jej niczemu przyporządkować - czy chodzi tu o tytuł naukowy? Jest to formularz na kurs językowy dla urzędników. Chyba po prostu nie wypełnię tej rubryczki, bo mgr chyba tam sie nie wpisuje ;) ALe chciałabym się jednak upewnić o co chodzi - może ktoś z forumowiczów mi pomoże? pozdrawiam
  • cześć wszystkim forumowiczom, chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat kursów językowych zagranicznych jęz. niemieckiego....jesli ktoś był to czy może mi polecić szkołę, opisać po krótce pobyt lub po prostu podac linka..dzięki
  • chce jechac do niemiec na kilka miesiecy, bo musze nauczyc sie niemieckiego - potrzebne w pracy i wybieram sie do moinachium na kursy ( kazdy 4 tyg. )czy goethe institut to dobry wybor - ceny sa okropne ;) czy moze ktos byl i moze cos powiedziec ?
  • witam, chce wyjechać na miesięczny kurs gdzies do niemiec, czy ktoś był na jakimś i może polecić jakąś konkretną szkołę? wszelkie wskazówki bardzo mile widziane :)
  • jestem teraz po przerobieniu Tangram 2A i zastanawiam sie czy kontynuować nauke na kursie z książka 2b , czy wybrać korepetycje . Mam zamiar w przyszłym roku zdawać ZD więc co mnie lepiej przygotuje do tego egzaminu ?
  • kochani! chcialabym jechac do Niemiec, zeby przygotowac sie do egzaminu ZMP, moze ktos z Was byl i podzieli sie swoimi wrazeniami, jak bylo, czy warto, gdzie, ile kosztuje?czekam niecierpliwie i pozdrawiam!
  • jw. w Heidelbergu znazłem za 260 euro/miesiac + 280 wynajem pokoju. Czy to drogo? Dziękuję z góry za pomoc Pozdrawiam
  • Witam, czy ktoś z Was uczestniczył może w kursie języka niemieckiego organizowanym przez niemieckie uniwersytety? Chodzi mi o zajęcia skierowane z założenia do osób, które zaczynają naukę na niemieckiej uczelni i chcą się wdrożyć w język lub zdać DSH. Ale nie wszytskie sią takie, są też takie bardziej ogólne. Czy macie jakieś doświadczenia? Ja znalazłem kilka ciekawych ofert dwu-, a przede wszystkim trzytygodniowych kursów we wrześniu, ale nie bardzo wiem, według jakich kryteriów m...
  • Witam, poszukuje kontaku do szkół j.niemieckiego dla obcokrajowców w Niemczech lub krajach niemieckojęzycznych. Może ktoś z Was uczęszczał na takowe, chętnie wysłucham jego wrażeń. Za wszelkie informacje przesłane na adres: derkinson@interia.pl będe bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Darek
  • Myślę o zdawaniu matury z j. niemieckiego (za rok) i żeby się podszkolić (w LO mam tylko trzy godziny niemca tygodniowo, co prawda dużo pracuję w domu, oglądam niem. telewizję itd. ale wcześniej, tzn. zanim poszłam do liceum się nie uczyłam) chcę jechać na kurs w wakacje. zależy mi na nauce, a nie zabawie. najlepiej byłoby gdybym była w grupie z obcokrajowcami, bez innych Polaków. czy ktoś mógłby coś polecić?
  • PLANUJE OD PAŹDZIERNIKA ROZPOCZĄĆ KURS WŁAŚNIE TAM BO SŁYSZAŁAM ŻE POZIOM JEST WYSOKI. CZY KTOŚ CHODZIŁ NA KURSY DO INSTYTUTU GEOTHE W PAŁACU KULTURY? PROSZĘ O OPINIE NA TEN TEMAT. CZY TEST NA POCZĄTKU PRZED PRZYJĘCIEM JEST TRUDNY I NA JAKIM POZIOMIE JEST? DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZI.
  • ...nigdy wczesniej sie nie uczylam tego jezyka. Czy ktos z was moglby mi krotko opisac co mnie czeka? tzn. ile czasow, trybow, deklinacji ma ten jezyk? I co jest trudne w niemieckim dla osob mowiacych po polsku a co stosunkowo latwe? Znam dobrze angielski i hiszpanski. Czy to mi pomoze w zrozumieniu niektorych elementow gramatyki niemieckiej?
  • Drodzy studenci / studentki chcielibyśmy zaprosić was do uczestnictwa w polsko - niemieckim kursie językowym. Od 08. do 21. września w Międzynarodowym Centrum Spotkań Młodzieży - Camp `Rodowo` spotyka się młodzież z Polski i Niemiec, aby poprzez interaktywne warsztaty językowe uczyć się języka partnera. Poszukujemy jeszcze polskich uczestników zainteresowanych uczestnictwem w tym projekcie, osoby w wieku 18 - 26 lat. Więcej informacji pod adresem e-mail: youthwork@rodowo.pl, f...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się