Gość: joanka IP: *.ite.waw.pl 22.07.03, 07:49 Interesuje mnie czy lepiej kupić w Polsce EURO i w Chorwacji za nie KUNY czy od razu w Polsce i jedno i drugie. Może ktoś wie jaki jest kurs EURO w Chorwacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ololo Re: kurs EUR IP: *.gallery.devs.futuro.pl 22.07.03, 08:36 Wczoraj na TVN Biznes Informacje, kurs kuny wynosił 0,59 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeno Re: kurs EUR IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 08:48 www.hnb.hr/tecajn/etecajn.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jita Re: kurs EUR 22.07.03, 11:35 Zdecydowanie nie opłaca się kupować kun w Polsce. Ewentualnie można zabrać polskie złotówki do Chorwacji, chociaż najbardziej opłaca się zabrać euro. Nie radzę kupować kun od razu na granicy słoweńsko-chorwackiej – także się nie opłaca, chociaż już jest lepiej niż w przypadku zakupu kun w Polsce. Wymieniać radzę w bankach (bez prowizji), a przy wymianie w kantorach (mjenialnica) zwrócić uwagę na wysokość prowizji - ok.1-1,5% (lub czasem jej brak) i dokonać przeliczenia. Najlepszy kurs na jaki trafiliśmy to 1Eur=7,48HRK (bank w Splicie), najgorszy 1Eur=7,30HRK (kantor w Dubrowniku), choć od znajomych wiemy, że bywały i gorsze (dane z czerwca br). Niewykorzystane kuny można zamienić z powrotem na jedną w walut wymienialnych, jak twierdzą na stronach ministerstwa spraw zagranicznych, po okazaniu zaświadczenia o dokonanej wcześniej wymianie tych dewiz na kuny. Od nas takiego zaświadczenia nie wymagano, ale lepiej (bo pewniej) jest go mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: kurs EUR IP: 195.205.81.* 22.07.03, 13:47 Zabrać na pierwszą wymianę euro , później karta. Nie ma problemu, a nie ma obaw o zgubienie gotówki można oczywiście zgubić kartę !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diego M Re: kurs EUR IP: *.bielsko.msk.pl 26.07.03, 10:35 Mimo wszystko najlepiej mieć euro i kartę/ja miałem vise elektron i płaciłem na stacji INA za benzynę/na początku lipca za 100euro płacono ok.735Kn juz po odliczeniu prowizji/ dane z Korculi/. Odpowiedz Link Zgłoś