Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      kursy

kursy

(162 wyniki)
    • Będziemy w Hurgadzie. Mam pytanie, czy ktoś może robił tam kurs OWD? Chcielibyśmy zafundować taki córce. Macie może jakieś sprawdzone biuro? Za wszelkie sugestie i informacje z góry piękne dzięki :)
    • Witam, Co bardziej się opłaca teraz dolar czy euro ? Wymieniam zawsze walutę na funty w Egipcie a cena dolara teraz jest u nas dosyć wysoka, więc pytanie brzmi : dolar czy euro jest bardziej opłacalne? Dzięki
    • Witam serdecznie, zwracam się z pytaniem do osób, które niedawno wróciły z egiptu... Jaki obecnie jest kurs EUR/LE oraz USD /LE? co prawda zadałam to pytanie w innym wątku, ale pewnie zaraz się tam "zgubi", więc ponawiam... Z góry dziękuję za info... pozdrawiam
    • Za tydzien wylatuje do Sharm i chce zrobic kurs nurkowania. Nigdy nie nurkowalam, i nie wiem za bardzo jaki kurs wybrac. Czy lepiej rezerwowac online, czy na miejscu negocjowac cene ? Na stronach jest napisane, ze za online reservation 10% taniej. Czy to prawda? Czy mozna miec tylko jeden dzien nauki z instruktorem i potem samemu isc nurkowac ? Czy lepiej jednak wziac kurs PADI, ktory trwa ok 4 dni ? Z gory dziekuje za odpowiedz.
    • Witam , zrobiłem właśnie kurs OWD , a we wrześniu lecę do Sharmu . Mam mieszkać w hotelu El Faraana. Co polecacie dla początkującego nurka. Czy w pobliżu są jakieś centra nurkowe ? A może w samym hotelu ? Może macie namiar na polskie bazy nurkowe w Shamie ? I jeszcze jedno - ile kosztuje taka przyjemność?
    • Proszę o aktualny przelicznik euero i dolara do funta egipskiego Dzięki
    • zna ktoś aktualny kurs dolara, euro oraz funta brytyjskiego w Egipcie bo w chwili obecnej opłaca się brać funty 20 groszy różnicy między euro
    • Witam Pod koniec marca lub na początku kwietnia wybieram sie z żoną do Hurghady. Jestem zainteresowani kursem nurkowania dla jednej osoby, ma być to prezent dla żony, jest ratownikiem i zawsze chciała ukończyć taki kurs, a chyba nie można znaleźć lepszego miejsca do nurkowania (w przyzwoitej cenie) niż morze czerwone. Czy ktoś może polecić jakieś centrum nurkowe z polskimi instruktorami. Czy w ogóle może ktoś napisać coś więcej o takim kursie... Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
    • Moze mi ktos napisac ile kosztuje ok 5 dniowy kurs nurkowania?Mysle o marcu w Sharm, czy to dobry okres i miejsce?Bylem juz w Hurghadzie dla tego obstawiam Sharm.Czy lepiej brac szkole hotelowa czy cos z "miasta", na co uwazac etc?Ile godzin dzienie to zabiera?
    • jaki jest aktualny kurs funta egipskiego do dolara bo gdzieś wyczytałem że tylko 4,3=1$ ale nie wiem czy to możliwe
    • mam pytanie do expertow, czy mozna od razu zrobic Open water Diving, czy to jest nastepny etap ? i ile jest przewidzianych nurkowan dla poczatkujacego ?
    • witam! czy do kursu nurkowania są wymagane badania lekarskie ?
    • jakiś czas temu wczytując się w umowę zawartą na początku stycznia (wyjazd lipiec)znalazłam zapis- gwarancja ceny niezależnie od zmieniających się cen paliw, wściekłam się bo byłam przekonana że mam całkowitą gwarancję cenę. no dobra to przełknęłam i czekałam spokojnie na dopłaty trzymając kciuki żeby nie były za duze. dziś na stronie oasis okazuje się że jest nowa oferta od 6 lutego do 21 lutego - gwarancja niezmienności ceny niezależnie od cen paliw i kursów!!!!! no więc wcześ...
    • We wrzesniu będziemy z rodzinką przebywać w Hurghadzie i postanowiliśmy z synem zrobić wreszcie kurs OWD , by nie tylko za "Rączkę " schodzić pod wodę. Mam poleconą bazę nurkową Halabanaha.Będę wdzięczny za opinię i oczywiście jakieś inne rekomendację.Ważne są: bezpieczeństwo ,dobry sprzęt, zdjęcia i film oraz super atmosfera.Cena nie gra roli. Pozdrawiam serdecznie.
    • jak w temacie
    • Witam, czy ktoś zna aktualne kursy? - nie wiem jaką walutę zabrać i co się bardziej opłaca.
    • Wybieram się w najbliższym czasie do Egiptu (18-03-2006 Sharm El Sheikh, hotel: SAINT GEORGE THREE CORNERS). Zastanawiam się ile wziąć ze sobą pieniążków. Czy mógłby mi ktoś podać aktualny kurs funta egipskiego? Przykładowe ceny artykułów? wycieczek fakultatywnych? Pozdrawiam gorąco wszystkich.
    • USD - LE? pyt do tych co wrocili niedaawno. gdzie lepiej lotnisko czy hotel?
    • Proszę o informacje osoby, które robiły kurs nurkowania w Egipcie. 1.Czy jesteście w stanie powiedzieć mi czym różnią się kursy: PADI Scuba Diver i Open Water Diver ? 2.Jak to wygląda czasowo, tzn. ile trwają zajęcia w ciągu dnia ? To sa tylko przed- lub popołudnia ? Wiem jak wyglądaja czasowo same wyprawy stateczkiem, ale co z zajęciami teoretycznymi lub na basenie ? 3.Czy jesteście w stanie polecić mi jakieś centrum w Sharm z polskim personelem ? Z góry dzięki za info: tutaj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się