Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      lody

lody

(6 wyników)
    • odkrywcy.pl/kat,111396,title,Jedzenie-lodow-zamraza-mozg,wid,14433251,wiadomosc.html?smg4sticaid=6e540 [i]o zjedzeniu np. lodów do mózgu dopływa nieco więcej chłodniejszej krewi, więc nasz organizm wytworzył mechanizm obrony przed uszkodzeniem. Dzięki zmianom średnicy naczyń krwionośnych, mózg reguluje ciśnienie krwi, która go „zasila” i broni się przed zmianą temperatury. Niestety efektem ubocznym jest pojawiający się ból głowy. [/i] Co wy na to? Ja np w czasie migreny pi...
    • wiadomo ze na bole glowy przy migrenie dobre sa oklady. Oststnio jak chodzilam na rechabilitacje to mialam oklaty z termozeli na cieplo na kregoslup. Mozna je tez stosowac na zimno. i tu moje pytanie, bo pomyslalam ze beda dobre na bol glowy. Czy ktos z was juz ich w ten sposob uzywal? Ja do tej pory uzywalam tradycyjnie recznik zmoczony zimna woda lub z lodem.
    • Dr Friedman, ktory jest dentysta i profesorem anatomii w - New York Medical College in Valhalla - , zuwazyl ze u wielu migrenikow podczas ataku bolowego wytepuje szczegolna wrazliwosc kolo zebow trzonowych gdzie jest blisko nerw "maxillary nerve" - szczekowy. Wedlug dr Friedmana zapalenie tego nerwu wywoluje migreny. Wymyslil on taki przyrzad chlodzacy ktory przyklada we wrazliwe miejsce w ustach i rzekomo po 40-tu minutach 90% jego pacjentow opuszcza klinike bez bolu glowy. ...
    • Witam wszystkich.Własnie rozpoczal sie czwarty rok mojej znajomosci z migrena.Zaczelo sie od tabletek antykoncepcyjnych, potem umieralam z bólu przez cała ciążę.Po porodzie troszke sie uspokoiło, ale niestety nie ustapiło.Teraz mam bóle raz lub dwa razy w miesiącu.Pomaga mi bardzo Imigran (25 mg w czopkach) lub Maxalt (cudownosci odkryte niedawno!!!).Ale poczynilam pewne odkrycie,a wlasciwie pewna pielegniarka mi doradziła abym ssała witaminę C jak mam bóle.I wiecie co kurcze, pom...
    • polecam serdecznie położenie na czoło kompresu z zimnej wody i octu.trzymać około pół godziny.sprawdzona metoda przez bardzo wiele osób.ból nie minie totalnie ,ale znacznie sie ograniczy.można wtedy dość normalnie funkcjonować.pozdrawiam.
    • Byla okropna, od 7:30 do ok.15:30, poszly 4 Zomigi i 6 paracetamoli z kodeina, nie moglam brac ibuprofenu bo pusty zoladek...pomagal worek z lodem.. Glowa- bolala okropnie ale mialam gorsze bole, co bylo fatalne w tej - mdlosci, i przy zmianie pozycji zwlaszcza przy podnoszeniu sie- telepawka, jak drgawki.. i kurka blada!!! musialam latac do toalety na obydwa numerki ze cztery razy z samego rana! koszmar!! obolala, ledwo zywa Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się