Forum Kuchnia Napoje
ZMIEŃ
      lody

lody

(36 wyników)
    • Wiecie może jak co należy robić aby uzyskać przezroczyste kostki lodu, takie jakie często widuje się w reklamach lub takie które dają w restauracjach. Gdy ja zamrażam wodę u siebie w zamrażarce, zawsze uzyskuje kostki z bąbelkami w środku. Jeśli ktoś zna sposób na takie ładne kostki to proszę o pomoc.
    • Czy moglibyscie mi poradzic jak robic lod. Moje kostki zawsze sa matowe.Jak chodze do restauracji to zawsze dostaje lod ktory robi sie przezroczysty. Od czego to zalezy? Mam lodowke z kostkarka w zamrazarce jest -25 stopni
    • witam czy ktoś mogłby mi napisać krok po kroku jak przyrządzić tego pysznego drinka, tak aby był kolorowy? chetnie przeczytam również przepisy na inne drinki pozdrawiam
    • Bardzo lubię Martini. Czasami dla lepszego "kopyta" dodaję Zóbrówki.Znacie jakiś lepszy przepis?
    • z czym mozna pic martini rose?? czy sok pomaranczowy pasuje??
    • Z czym najlepiej smakuje Extra Dry i Rose????
    • jaki drink można z niej zrobić
    • Dawno temu dostałam campari i nie bardzo wiem co z nim zrobić, bo z sokiem pomarańczowym uz mi się znudziło moze jakiś fajny przepis na drinka ??
    • Podobno to świętokradztwo pić whisky inaczej niż z samym lodem, ale mi mocne alkohole średnio wchodzą i wolałabym czymś rozcieńczyć. Czym najlepiej?
    • witam, dostałam dużą butlę pernoda, wiem jak to sie pije, ale nie przepadam za mocnymi trunkami, nawet z wodą. czy ktoś to wykorzystywał do czegoś jeszcze? może jakiś fajny drink?
    • whiskey(5)

Czy whiskey podaje się tylko z lodem czy można inaczej? Prosze o pomysły
    • Dostałam butelkę likieru Amaretto i nie wiem jak ja wykorzystać. Czy znacie jakieś przepisy na drinki z uzyciem Amaretto
    • Potrzeby jest szampan i poszka brzoskwiń. Trzeba brzoskwinie zmiksować na gladko z szampanem i mocno szchłodzić. Można część samych zmiksowanych brzoskwiń odłożyć i zamrozić w postaci kulek w potem wrzucić do srodka.
    • No właśnie czy macie jakieś ulubione przepisy na sporządzenie tej greckiej wódki. Mnie najbardziej smakuje ze sprite'm i sokiem grenadine.Chętnie jednak poeksperymentowałabym co nieco...
    • z czym pijecie whiskey ? nie moge pić coca coli i nie wiem czym ja zastapic w polaczeniu z whiskey???
    • Czy whisky rozcieńczać wodą gazowaną czy nie gazowaną?
    • Znacie jakies interesujace alkohole drinkowe jak bacardi breezer, nowy drink bols bodajze icefresh, albo jakies inneg ciekawe trunki warte sprobowania, a nie kosztujace 200 zl?
    • Różnych przepisów już probowałam, ale warstwy niestety się łączą. Bedę bardzo wdzięczna za pewny, oryginalny przepis i za sposób na niego.
    • do pojemnika z lodem/woda, w ktorej schladzamy szanownegopana, dodaje sie sol.
    • Witajcie. Czy ktoś zna przepis na kawę Frape? Pozdrowienia. Arelis.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się