Forum Zdrowie Dieta Dieta South Beach
ZMIEŃ
      makaron

makaron

(23 wyniki)
    • Czesc, Za skuteczną namowa :) polskiesouthbeach (przy okazji dzieki ze na tym forum jestes czujna, bo to na pewno ułatwia) przeszłam na faze II, tylko tak powiem szczerze nie bardzo wiem jakie makarny kupowac i na czym sie skupić patrzac na etykiete. Doradzcie prosze, napiszcie nazwy moze makaronów, ryżów, chleba. I prosze napiszcie ze swojego doświadczenia co w ogole wprowadziliscie w II fazie. I czy mozna robic tak, ze jednego dnia dołoże coś z produktów zalecanych w I...
    • czy bez wyrzutow sumienia, mozna w I fazie jest makaron sojowy i inne sojowe produkty, np. batoniki, czy lepiej nie?
    • wypatrzylam w poznaniu w piotrze i pawle w plazie, taki do spagetti, zaden razowy, dzis kupie i wytestuje ;-)jakis chinski czy cos
    • Makaron(7)

Właśnie weszłam w II fazę i kupiłam dziś makaron Fit Lubelli, bo byłam święcie przekonana, że to jest makaron razowy. Po zakupach okazało się jednak, że to jest pełnoziarnisty makaron pszenny wzbogacony błonnikiem i zawiera 62,5 g węgli przyswajalnych w 100 gramach makaronu. Czy ktoś się może orientuje jak to z nim jest? Czy jest dozwolony w II fazie? Z góry dzięki za odpowiedź.
    • Witajcie Jestem drugi raz na sb,ale ciagle mam pewne watpliwosci.Znalazlam w markecie tajski makaron z fasoli mung,czy mozna go jesc w pierwszej fazie?
    • czytalam ze soje mozna, a ten sojowy makaron? chodzi mi o 1 faze bo potem to mozna razowy. jesli mozna to mam przepis na spagetti do 1 fazy.
    • Mam pytanie czy nawet po zakończeniu 2 fazy już nigdy nie będe mogła zjeść frytek, pączka czy pizzy? Czy jeśli zjem coś takiego raz na jakis czas to od razu waga zacznie wzrastać? I czy juz zawsze bede musiał kupować jogurt 0%, czy serków typu danio nie bede mogła zjeść, a co z makaronem takim zwykłym? tez odpada na zawsze?
    • Witajcie plażowiczki, Ostatnio w supermarkecie znalazłam fajny makaron z mąki durum, jednak nie wiem czy można go jeść :((( Z tego co sie orientuję jest on z pełnego przemiału, ale nie jestem pewna. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
    • Hej wszystkim, Wreszcie sie odwazylam zwazyc po prawie 4 tygodniach od podjecia decyzji o utrwalaniu wagi, ktora osiagnelam (65 kg z haczykiem). No to sie utrwalilam, 2 kg jojo 67,3 kg. Niby robilam jak Bartek wspomnial " mamy fazę III gdzie dopuszczamy resztę zakazanych produktów bacznie obserwując jak zachowa się nasz organizm. " A zachowal sie po chamsku :-))) Moja wina, mialam depreche, pracowalam po 7 dni w tygodniu, nie maialam czasu jesc regularnie wiec dopuscilam produ...
    • Bubububuuu....no comments co do wytrwałości na 3 fazie. Po drodze dwa wesela, po każdym kilka dni obżarstwa. Wynik: 4 kg w górę. Wracam pokornie na jedynkę,ale czy wytrwam - zobaczymy. Zapraszam wszytskich tych, którzy od dzisiaj fazują :-)
    • Miałam taką fajną sciąge ale stronia mi nie działa od jakiegoś czasu, proszę napiszcie gdzie znaleźć lub niech mi ktoś wklei. Kolejnośc wprowadzania węglowodanów w II fazie - było jakoś 1 owoc, 1 skrobia 1-7 dzień, potem po 2... gdzie mogę poczytac? Nie mam niestety ksiązki. Help :)
    • ROSÓŁ(5)

szukałam ale wkońcu nie znalazłam.. można rosół ?.. taki gotowany korpus i włoszczyzna ... czy jest to zabardzo tłuste:>?
    • dziewczyny prosze mi powiedziec czy na prawde przy przedluzeniu 1 fazy grozi cukrzyca??bo w ksiarzce nic sie o tym nie pisze..a jakis pan nawet w tej samej ksiarzce opisywal swoja diete i pisal ze jego pani dietolog zalecila mu przedlurzyc 1 faze do miesiaca zeby byly leprze efekty..a sam autor nic o cukrzycy nie pisze,tylko to ze duzo osob nie wytrzymuje na scislej dieci i zaczynaja wszystko jesc..to jak z ta cukrzyca???dzieki za odpowiedzi!!pozdrawiam!
    • schudlam 5 kg i juz wiecej nie chce ;) to chyba nie musze przechodzisc na 2 faze? jak to jest? co jesc zeby nie chudnac a zeby nie bylo efektu jojo
    • witam od jutra zaczynam ,mam pewne pytanie tylko. do grupy produktow zakazanych naleza"ziemniaki, makaron ,ryz. to co jesc na obiad?
    • Jakie pieczywo/makarony/mąki powinno się używać na tej diecie? Bo często nazwenictwo jest używane zamiennie. A przecież to nie to samo. Kiedyś byłam u dietetyczki i ona mi tłumaczyła, że najlepsza mąka to jest razowa z razowego przemiału (typ co namniej 2000). I że razowe, tzn raz zmielone, a pełnoziarniste to z całych ziaren, ale niekoniecznie musi być razowe. Bo np jak się kupi pełnoziarnistą mąkę lubelli to ona jest całkiem drobno zmielona i moim zdaniem robi się z niej wszystk...
    • Witam młode eSBeczki, z którymi nie miałam jeszcze okazji się poznać! A stare eSBeczki po przerwie witam i o zdrowie pytam! W szczególności witam Raszelike, która pojawiła się na forum po pół roku ! Mimo prawie półrocznej plaży, cały czas nie rozumiem idei pieczywa i makaronu z pełnego przemiału. Natomiast sprawa przenicy durum skołowała mnie zupełnie. Więc mam prośbę o oświecenie: - Czy makaron z pszenicy durum to można? (oczywiście w 2 fazie) - A jeżeli można, to dlaczego psze...
    • ciezko sie odchudzac jak rodzinka zajada co innego... jak namowic rodzine do współodchudzania? czy to w ogole dobry pomysl?
    • Czy dozwolona jest w którejkolwiek fazie?
    • Hej:) witam serdecznie:) jutro zaczynam pierwsza faze diety South Beach. Jakis czas temu probowalam, i choc nie wytrwalam dlugo, to pamietam,ze apetyt mialam zmniejszony, nie rzucalam sie tak na slodycze, makarony,chleb itp. co baaaardzo,niestety,lubie:) Mam nadzieje,ze mi sie uda i jesli jest ktos,kto tez ma chce zaczac lub sie przylaczyc,to serdecznie zpraszam. Razem razniej i mam nadzieje, latwiej:) Waze teraz 65 kilogramow, a chcialabym 59:) czyli szesc kilogramow cialka mam n...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się