marny

(4 wyniki)
  • Moje dziecko ma skonczone 12 miesiecy, jada od mniej wiecej kwartalu zauwazalne ilosci pokarmow ale jej dieta w duzej mierze wciaz opiera sie na moim mleku. I od ponad miesiaca nie przytyla ani troche. Przyrosty wagowe - za wyjatkiem pierwszych 2 miesiecy - nie byly nigdy powalajace, no ale zawsze jakas zwyzka w wadze byla. A tu teraz nic i zaczynam sie martwic. Regularne zapiski ostatnio prowadzilam jeszcze w wakacje, 31 sierpnia moja corka wazyla 8,45. Potem przestalam notowac, pamietam tyl...
  • waga urodzeniowa 3800, w 5mcu i 2 tyg ważył 8420, teraz 7 mcy i 1 tydz, coś ok 9 kg, jeżeli ważę rano 8700, po południu 9 kg. pierś często, stałe staramy się wprowadzać, różnie nam idzie. kaszek nie chce jeść, zupek też nie. jedynie słoiczki i to co akurat mama je i może poczęstować. mam wrażenie, że głodze dziecko.
  • Mam 18 dniowego malucha, który wyszedł niedawno ze szpitala. Pani doktor spanikowała i wysłała nas na 5 dni z zapaleniem płuc- dziecko lezało na obserwacji, bez leków wyszło zdrowe:) ale laktacja siadła. W domu dostawiam malucha do piersi, jest ok do 18-19 a potem niestety musze mu podac butelke , bo piersi są już puste. W nocy ciut je ale tez jest butelka. Ma ktoś pomysł jak przywrócic laktację? Będę wdzięczna za każdą radę
  • Moja siedmiomiesięczna córa jest karmiona tylko piersią. Od półtorej miesiąca próbuję wprowadzać nowe pokarmy. Niestety z marnym skutkiem. Zupki (domowej roboty czy za słoiczka) nie, deserki też nie, kaszki nie - jedynie kleik kukurydziany w ilości kilku łyżeczek. Za miesiąc wracam do pracy i chciałam wprowadzić coś czym mogłabym się pożywić podczas mojej nieobecności ( 8 godz.). Proszę o radę, bo mi wszystkie pomysły się wyczerpały... Acha, dodam że nie akceptuje butelki, więc ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się