Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      marzenie

marzenie

(170 wyników)
    • W dzielnicy obok mojego miejsca zamieszkania jest dom. Dom jak z moich marzeń. Stary zaniedbany ale piękny. Zawsze jak ide na spacer tak planuje trasę by przejść obok niego. I staje i patrze, podziwiam detale i smaczki i smuce się nad niewykorzystaniem możliwości. I marze jak by to było pięknie jakby ten dom był mój i miałabym szansę go dopieścić. Dom jest chyba z początku wieku, zaniedbany. Właściciele zrobili wszystko by przykryć piękno budynku, by zakryć urodę bryły i detalu - jakieś s...
    • Tak, po prostu- czy macie marzenia? Ja nie, mam potrzeby, blizsze lub dalsze ale nie marzenia. normalnie nie mam marzen . i nigdy nie mialam.
    • Uświadomiłam sobie, że nie miałam jako dziecko jakichś mocniejszych marzeń. Jedyne o czym marzyłam to patrząc na krążące po niebie sokoły- by wreszcie "odlecieć z domu" i być w pełni wolnym człowiekiem. Owszem, jakies epizody z marzeniem o byciu piosenkarką gdy "talent" mnie mączył i zawodziłam różne pieśni, a reszta mnie uciszała żebym nie wyła.. Ale tak teraz po latach uświadomiłam sobie, że jako dziecko miałam w domu tyle obowiązków i rodzinnych zależności które mi życie wypełniały -...
    • Spa, relaks, salony kosmetyczne. Jeden dzień tylko i wyłącznie dla siebie. Ale nie tylko. Okazuje się, że można tez marzyć o pracy. [b] artykuł tutaj [/b] A jak jest u Was ?
    • Jaki jest wasz? Miałam z tym duży problem, był czas, że przestałam marzyć, lub marzenia stały się przyziemne, ale jakby nie było lepsze takie niż żadne;) Teraz miewam np marzenia urbanistyczne- brak schodów jakichkolwiek. Marzenia medyczne - przełom w medycynie dostępny dla "plebsu" ;) oczywiście konkretny przełom mnie interesuje i takie zwykłe typu - jeden weekend bez dzieci;) Pamiętam jak tych jeszcze nie miałam marzyłam o założeniu domu dziecka w miejscu ówczesnych koszar wojskowych, mar...
    • spotkałam się ostatnio z kilkoma sytuacji typu "zabijanie marzeń" albo wyśmiewanie marzeń. Jasne, jak dziecko twierdzi, ze chce zostać Batmanem to w sumie trudno sprawić by jakiś kolega nie zaczął tłumaczyć, że to niemożliwe. Ale są też marzenia do spełnienia - nawet jeśli w uszach dorosłych brzmią sztampowo. Typu zostać piosenkarką, aktorką, prezeską. Znajomej mama kiedy owa jako mała dziewczynka mówiła, że zostanie aktorką stwierdziła "jesteś za gruba". Znajoma grywa:) Innej...
    • Marzą mi się buty na wysokim zgrabnym słupku...miękkie i wygodne... Marzą mi się kozaki na 5cm grubym obcasie (takiej kostce) bez tego cholernego ocieplenia, z miękką cholewką... Eh...
    • Mój chłop sobie spełnił – tak twierdzi i dosłownie fruwa nad ziemią, tak go rozpiera radość i duma. Mianowicie – kupił ponad 40-letniego mercedesa w celu dłubania w nim i powolnego doprowadzania do stanu doskonałości. Przyznam, że jak się dowiedziałam to trafił mnie lekki szlag, bo miałabym kilka innych pomysłów na wydanie paru tysięcy, ale kiedy patrzę na niego (na chłopa, nie na mercedesa) to naprawdę nie potrafię się złościć – facet promienieje jak słońce w zenicie. Sw...
    • Tak sobie przeglądam różne katalogi i marzy mi się takie super BN - pięknie oświetlony dom,dekoracje w każdym oknie i na drzewach w ogodzie, pościel,obrusy,ręczniki,serwetki z motywami,kuchnia przyozdobiona pięknymi girlandami,choinka ubrana przez stylistę, co najmniej dwumetrowa, ogromny stos prezentów, przyjęcie wigilijne na 60 osób, przygotowane przez firmę cateringową, dwa dni świąt spędzone z tłumem rodziny,która przyjechała z daleka i mieszka w ekstra hotelu opłaconym przeze mnie, urocz...
    • Czy w tym wieku już tylko swoich dzieci, ewentualnie przyzwalają mężom spełniać ich marzenia?
    • Taki luźny wątek co ematka zrobi z taką wygraną:) jak dobrze mieć marzenia;)
    • Ale czy to marzenie można zrealizować? Teraz mamy mieszkanie które warte jest ok380 tysięcy. Niestety mieszkanie jest w kredycie. Powiedzmy, zę mam 80 tysięcy gotówki... Czy w tym układzie jest jakaś możliwość, by kupić coś (a sprzedać mieszkanie) i mieć skrawek swojej trawki (nie myślę o ogromnej działce)...domek też nie musi być wielki, taki dla rodzinki2+2...??? Ale się rozmarzyłam... :P:P:P
    • Naprawdę. Nigdy nie umiałam, nigdy nie marzyłam, dotąd nie czułam takiej potrzeby. Jestem do bólu racjonalna. Analizuję, planuję, przewiduję. W życiu staram się chwytać okazje. Marzenie zawsze wydawało mi się stratą czasu. Ale z wiekiem coraz bardziej nabieram przekonania, że snucie marzeń może być przydatne i przyjemne. I chciałabym tego nauczyć moje dziecko. A przynajmniej nie zabijać w nim tego naturalnego odruchu (bo chyba taki istnieje?). Czy ktoś ma/miał podobny problem? Czy moż...
    • Marzenia(15)

Macie jakieś ?:) Ja tak. Takie glówne marzenie to to, żeby ktoś wynalazl sposób operacji siatkówki, żebym mogla zoperować moją wadę. Nie liczylyby się chyba wtedy pieniądze...
    • Wasze ogromne marzenia. Niekoniecznie praktyczne. Moje - sprowadzić sobie kota z zagranicy, w bardzo rzadkim kolorze. Koniecznie - super, hiper, fantastic, bombastic pięknego :) Taki kot kosztuje niemało ;) Tak, wiem, że dołożę kupę kasy do interesu i ni choinki nigdy mi się toto nie zwróci :) Ale tak sobie marzę :) I szukam...
    • Ale tak z przymrużeniem oka. NIe wierzę politykom, ale do niektórych czuję (nie wiem dlaczego) sympatię. Moja partia marzeń to: Palikot, Migalski, Senyszyn, Kalisz, Olejniczak, Schetyna (za ten jego wyjątkowy uśmiech i niepewność w przemówieniach), Kłopotek (chociaż ostatnio lekko zaczyna mnie wnerwiać), i nie wiem dlaczego, ale bardzo lubię (chociaż z poglądami nie zawsze się zgadzam) Pan Cymański . Mógłby być jeszcze Tusku(jakąś taką słabość do niego mam). Tylko jedna kobieta? To może Pani...
    • Tak mnie naszło :-) Mam dość pracy pod dyktando i poleceń durnej szefowej. Rozgrywek biurowych, plot, czekania, aż ktoś na "górze" łaskawie podejmie decyzję, przestojów w pracy, kiedy wyć mi się chce z nudów i takich dni, kiedy nie wiem, w co mam ręce włożyć. Pracy zespołowej, która u mnie wygląda w ten sposób, że dwie osoby zap..., a pozostałe trzy leżą do góry wentylem. Pójść z tym do dyrekcji nie można, bo przecież na koleżanki się nie donosi. Ostatnio przez jakiś czas byłam...
    • jakie macie marzenie ? /marzenia ? takie przyziemne całkiem :) bez oczywistości typu: zdrowie, dobra praca itp. hm 2-3 wymieńcie :) Ogromnie i bardzo pragnę być posiadaczką choppera otworzyć z mężem studio nagrań zrealizować mężowi urodzinową niespodziankę taką mega wypas szczena opada :D -
    • Ja opowiem o takim przyziemnym marzeniu- taką wizja jak zasypiam ostatnio mnie nawiedza: Mieszkam już w moim nowym domu, mamy już wykończony śliczny taras, moje dzieci są już na tyle duże, że same się bawią i nie zawracają głowy. No i jest miłe letnie popołudnie odwiedziły mnie właśnie moje koleżanki, siedzimy sobie na tym tarasie pijemy jakieś winko ( bez wyrzutów sumienia bo ani nie jestem w ciąży ani już nie karmię!) mamy coś dobrego do jedzenia tak sobie gadamy przyjemnie i patrzymy...
    • Co Wam sie Dziewczyny snuje w glowach tuz przed zasnieciem? Czy zwykle przyziemne rzeczy typu niezaplacony rachunek i plama do wywabienia czy moze marzenia o szalonych podrozach, goracych romansach itp? Ja naleze do tej drugiej kategorii - tworze sobie swiat w ktorym jestem idealna i przezywam wspaniale przygody;-)Taki prywatny 5-cio minutowy blogostan. A jak jest u Was?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się