marzenie

(28 wyników)
  • Ale tylko 3000 zł?
  • Witam. Jestem na forum od niedawna. Szukając na mapie miejsca, które mogłoby być ciekawe trafiłam na Brazylię... obejrzałam kilka albumów, przeczytałam kilka książek o tym kraju i stwierdziłam, że tak - to jest właśnie to miejsce. Nie byłam jeszcze na organizowanej wycieczce, zawsze jeździłam na własną rękę, ale wiadomo - ta wycieczka jest za trudna a Brazylia jest za daleko żeby lecieć "samopas". Zastanawiam się więc z kim tam polecieć. Jakie biura mają w swojej ofercie Brazylię i ja...
  • Witam wszystkich, od zawsze marzyłam o wyprawie do Australii. Teraz jest szansa na realizacje. Jednak z tego co widzę, trudno znaleźć z Polski sensowne cenowo oferty biletów lotnicznych. Możecie polecić jakieś strony? Od czego zacząć organizację wyjazdu? Lepiej samodzielnie czy może objazdówkę z biurem?
  • Na pewno macie jakieś marzenia związane z podróżami, które chcielibyście odbyć w tym roku. Czy może już macie zaplanowane jakieś wyprawy? Jeśli chodzi o mnie, to bardzo bym chciała wybrać się wreszcie do Egiptu, zwiedzić Skandynawię, wyskoczyć na parę dni do Paryża, a może udałoby się jeszcze na jakiś przedłużony weekend wybrać się do Budapesztu, w którym co prawda byłam, ale trochę zatęskniłam. Ciekawa jestem Waszych planów i oczywiście życzę ich realizacji Syrena
  • Nandi jest wierzchowcem Śiwy, nie Wisznu. Pozdrowienia. X
  • Planujemy wyjazd w podroz poslubna na poczatku przyszlego roku (styczen-luty). No i jak zawsze w takiej sytuacji chcialoby sie, aby wszystko bylo idealne :) Zawsze marzylismy o wyprawie na jakies tropikalne wyspy, gdzie plaze sa snieznobiale, a woda przejrzysta jak krysztal. Ale jako, ze nie nalezymy do turystow typu "najlepsze wakacje, to te spedzone w przyhotelowym basenie", a oprocz wypoczynku lubimy takze zwiedzac zabytki, to czy moglibyscie drodzy Forumowicze polecic jakies miejsce...
  • Chciałabym zobaczyć na własne oczy Tadz Mahal, czy ktoś z forumowiczów może był lub wie jak zorganizować taką podróż. Nie bardzo mnie interesują biura podróży, to nie dla mnie...Ja muszę tam pojechać,coś mnie tam ciągnie , czy mnie rozumiecie?
  • witam!! jeszcze tydzien temu jak ogladalem zdjecia z dominikany to moglem sobie tylko pomarzyc o takiej wyprawie,a dzis pojawila sie duza szansa ze dostane calkiem niezla prace (jakies 2,5-3 tys na reke) jak dla mnie to duzo:)i nagle taka wyprawa stala sie bardzo realna:) radosc mnie rozpiera ze nagle taka wyprawa stala sie dla mnie na wyciagniecie reki( wczesniej musialbym odkladac kilka lat).hurraaa:)
  • Od dawna śledzę wątki na tym forum i wiem, że podróżujecie w różne miejsca świata. Piszecie wiele krytycznych uwag pod adresem hoteli, ich wyposażenia i obsługi. Chciałabym wykorzystać waszą wiedzę i doświadczenie przy budowie własnego hotelu. Moim marzeniem jest hotel, w którym goście będą czuli najważniejsi i "dopieszczeni", będą ciepło wspominać spędzone u nas chwile. Piszcie proszę o wszystkim co jest dla was ważne, nawet jeśli są to drobiazgi jak kolor serwetek w restauracji...
  • moze mi ktos wyjasnic co oznaczaja te patyki przypiete w miejsce "siusiaków" ?? wiele razy widzialem to na filmach ale nigdy nie powiedzieli o co chodzi
  • Fajny artykul. Z jednej strony opowiada o doswiadczeniach turystycznych, a z drugiej jednak mozna sie czegos ciekawego dowiedziec o opisywanych miejscach. Duzy kontrast miedzy tym artykulem, a tym opowiadajacym o wyprawie do Irianu Zachodniego na Nowej Gwinei. Bylem zszkowany, jak jego autor mogl wydac kupe pieniedzy, patrzec i nic nie widziec. Zeby zobaczyc trzeba wiedziec na co patrzec, a zeby wiedziec na co patrzec i co sie widzi, trzeba cos poczytac. Te lekcje przyswoil sobie autor ...
  • Przykro mi ale niestety tekst mija sie z prawda. Suahili nie jest jezykiem urzedowym Kenii, a jedynie jezykiem narodowym i miedzyetnicznym. Jedynym jezykiem administracyjnym jest angielski. Jedynym krajem gdzie suahili jest jezykiem oficjalnym jest sasiadujaca z Kenia Tanzania. Poza tym mambo nie znaczy jak sie masz. Kiepski slownik.
  • a gdzie podpisy pod zdjeciami?
  • To miejsce jest cudne,moj chlopak pochodzi z rpa z jjohannesburga w przyszlym roku chcielismy sie tam przeprowadzic bo obecnie mieszkamy w anglii,ale musze uzyskac wize zeby tam pojechac czy ktos majakikolwiek pojecie jak to zrobic?????????????
  • Wspaniale. Troszke sie rozmarzylem... Niesamowite, ze sa jeszcze takie miejsca jak tepui - dzikie choc dostepne =0
  • Nie ma takiego państwa Ekwador :)
  • Fakt, ze Bali to jedno z najpieksniejszych zakatkow Swiata. Szkoda tylko, ze autor nic nie wspomnial o Ubud - kulturalnej stolicy tej wyspy, gdzie wlasnie znajduje sie najwspanialsze muzeum: Agung Rai.
  • Litosci. Ani Trincomalee, ani Baticaloa, ani Jaffna nie sa "zajete przez Tamilow" - wszystkie te trzy miasta sa pod rzadowa kontrola. Co nie znaczy oczywiscie, ze jest w nich spokojnie. Zwlaszcza w tych dwoch pierwszych...
  • Piękne Indie... zawsze mnie to zachwycało.. medytacja, spokój, przede wszystkim brak komercji.. Arykuł napisany ładnie, na wspaniały temat.
  • Samolot z Buenos Aires do Ushuaia ma miedzyladowanie w El Calafate i jesli wlasnie taki sposob podrozy wybierzecie nie omieszkajcie spedzic kilku dni w tym niesamowitym miejscu. miasteczko polozone jest na skraju najwiekszego jeziora w Argentynie o kosmicznej niebieskiej tafli - Lago Argentino. Polecam wynajecie samochodu i zwiedzenie okolicy niezalezniee od dostepnych wszedzie zorganizowanych wycieczek. Murowanym punktem programu jest oczywiscie Narodowy Park Lodowcow z monumen...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się