marzenie

(29 wyników)
  • Witajcie, bede wdzieczna za wasza pomoc. Mam 35 lat, regularne cykle (31 dni), ciagle walcze z grzybkami pochwy, mam czeste bolesne stany zapalne jajnikow (najczesciej prawy). Na ostatnim usg wyszlo ze ten prawy jajnik pokryty jest taką zgrubiała warstwą, że komorki jajowe nie mogą się przedostawać (widać kilka uwięzionych pęcherzyków). Lekarz mowi ze moze sie wchloną, a moze trzeba zastosowac terapie hormonalna (kilka miesiecy zeby złuszczyć) - ostatnio zle reagowalam na podawane horm...
  • Nie mogę się doczekać na ten momemt, kiedy będę mogła powiedzieć swojemu M., że będzie Tatusiem. Jestem ciekawa jak zareaguje, wiem, że będzie szczęśliwy, to będzie cudowna chwila... Myślicie o tym często? To samo dotyczy moich rodziców, naszego rodzeństwa, ale mojego M przede wszystkim... Często przed zaśnięciem sobie wyobrażam jak to będzie i wymyślam różne scenariusze. Wiem, że to trochę chore, ale tak właśnie mam...
  • U mnie własnie drugi dzień cyklu, nowa nadzieja te same marzenia Niedługo Wigilia w pracy ... przykra jak zawsze, potem u rodziny - tak samo. Życze Wam wszystkich spełnienia marzeń i dużo wiary w to, że przyszły rok będzie dla nas bardziej łaskawy. Buziaczki
  • tak jak ja uwierzyłam i po 6 latach walki obok mnie leży 6 tygodniowa Julia Wiktoria czyli zwycięstwo i miłość lub zwycięstwo miłości. Chcę Wam bardzo podziękować, bo to dzięki Wam miałam siłę i wierzyłam że się uda. Tak wiele się tutaj dowiedziałam. Dziękuje. Wiem jak to jest jak wszyscy dookoła mają dzieci a ja nie, a to ja , właśnie ja tak marzyłam o trójce. Wyobrażałam sobie jaką będę super mamą, taką najlepszą a mój mąż będzie najlepszym tatą na świecie. No cóż , życie płata ...
  • Witam! Postaram się streścić, chciałam napisać Wam mają historię, może zmotywuje poddające się i tracące wiarę, że kiedyś się uda. Od 2007r. leczylismy się w invimedzie (złe wyniki nasienia),pisałam do Was pod innym nickiem. 3 nieudane transfery. Wczesniej zanim podjęliśmy leczenie 2 poronienia. W przerwie między transferami kolejne poronienie i totalne załamanie. Postannowilismy dać sobie trochę czasu na regenerację sił, mąż poszedł do androloga, trochę parametry nasienia się p...
  • Wiatam, pewnie znowu się rzuciecie na mnie, ale w Nesweeku jest ciekawy artykuł na temat tego jak zrobic mape marzeń, na ktorej tez mozecie umiescic marzenie o swoim dziecku i jak ta mape wizualizowac. Artykuł jest o potędze podświadomości, ktora kieruje naszym zdrowiem oraz roznymi reakcjami organizmu. Moze powinniscie taka mape sobie zrobic, aby pokierowac swoja podswiadomoscia lepiej, a tym samym i ciałem. Artykuł w najnoszwym Nesweeku. POzdr.
  • Trudno opisać jak wielką radość sprawia wiadomoość, że w końcu się udało!!! Jestem najszczęśliwszą osobą na świecie i chce mi się z tej radości krzyczeć!!! Mam nadzieję, że wszysko bedzie ok i niedługo wyprzytulam nasze upragnione maleństwo:) Gorąco życzę Wam wszystkim, żeby i Wasze marzenia sie spełniły:)))) Pozdrawiam - mega szczęśliwa Naria
  • a nie mówiłam, że marzenia się spełniają ... jestem w ciąży:) naturalnie, bez zadnego wspomagania, ponad 3 lata starań - same znacie ten koszmar, wcześniej nikt nie dawał nadzieji na naturalną ciążę, tylko ivf. ale Dr. Ciebiera z Invimedu powiedział mi miesiac temu - kiedy ustalalismy termin laparoskopi i histeroskopi przed kolejnym in vitro, ze pewnie nie bedzie potrzeby tych badań, bo tym razem ciąża bedzie... jak to mówił to patrzyłam na niego z politowaniem.... ale taki był pr...
  • 31-taki - odezwijcie się!!!! Czy staracie się o pierwsze dziewcko, tak jak ja?? Podzielcie się swoją historią!! Może wspólnie osiągniemy cel. Ja kilka dni temu skończyłam 31 lat i to mnie przeraża - czy zdążę?? Chyba będę musiała pomyśleć o klinice niepłodności, gdy mój doktorek nie będzie umiał mi pomóc. A jak jest u Was?? Mój doktor chce mnie jeszcze przez 2 miesiące stymulować, a później skierować na Poznań. Czekam na Wasze odpowiedzi i sugestie. Pozdrawiam Joanna
  • Analiza chromosomów wykazała u mnie translokację robertsonowską pomiedzy chromosomami pary 13.W poradni pani dokt.powiedziała mi że jak zajde w ciąże to albo poronie albo urodze chore dziecko. Ja już nie mam po co żyć. Rodzina o niczym nie wie,tylko mąż.Przepraszam musiałam się wygadać a oprócz męża nie mam do kogo.
  • zatem puscmy wodze fantazji i pogadajmy sobie o imionach naszych przyszlych bobasow. nam tez sie cos od zycia nalezy!:)) wierze, ze kazdy miesiac leczenia przybliza nas do bobasow. jesli bede miala corke to dzien dzisiejszy postanowilismy z mezem dac jej na imie maja lub lena, a jesli bedzie synek, to leon:)))
  • Cześć dziewczyny!! Mam prośbę zerknijcie na te wyniki.Moj m powtarzał po poł roku i jestem w szoku na tak duże pogorszenie no chyba że wpływ miało to że w dwóch różnych laboratoriach. częściowe upłynnienie 25 min całkowite upłynnienie 55 min objętość 2 ml barwa mleczno - żółta (wcześniej był mleczny) lepkość prawidłowa stopień zmętnienie prawidłowy ph 8 liczba w 1 ml 24mln 250 tyś ( było 220 mln!!!!!! skąd taka zmiana???) ŻYWOTNOŚĆ A 25% B 15% A+B 40% C (drgające w miejscu)...
  • część diewczyny, własnie obniżyłam prolaktyne do 9,11ng/ml. czy moge zatem mieć nadzieję że teraz się uda????
  • nie mam siły nic więcej pisać.
  • Wszystkim forumowiczkom i forumowiczom zycze wspanialych, cieplych Swiat Bozego Narodzenia. Niech te Dni przyniosa Wam duzo radosci, sily i nadziei na caly Nowy Rok.
  • do neja(4)

wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:)) spelnienia marzeń, zwlaszcza tego jednego największego i najwazniejszego:)) oby listopad okazal sie laskawy dla Ciebie, dla mnie i wszystkich starajacych sie. pozdrawiam 17lipiec1976
  • i od lat kilku to samo życzenie....i ciekawe ile jeszcze...takich urodzin będę obchodzić.znowu się mazać zaczynam......
  • Kontrowersyjne pytanie? Tak sie zastanawiam wlasnie... Macie smialosc marzyc o plci dziecka zawzywszy na fakt W OGOLE posiadania dziecka! Mi jest obojetne, byle bylo i bylo zdrowe ale po ciuchutku,tak naprawde po cichutku marze o coreczce... :-) Chc oczywiscie bede najszczesliwsza jak przyjdzie do mnie synek! Jesli moge ... :-)
  • życzę Wam zdrowych i spokojnych Świat. Wspaniałych prezentów, uśmiechu na buzi i wszystkich marzeń spełnienia. Ja wyjeżdżam i przywitam Was dopiero w Nowym Roku:) Gosia.
  • Choc to trudne, zwlaszcza w przypadku gdy ktos z rodziny, kto zasiadzie z nami przy stole bedzie klul w oczy brzuchem albo maluchem, zycze Wam wszystkich pogody ducha, radosci i nadziei. A przede wszystkim tego, by nastepne Swieta byly juz w 3, 4, 5 a nawet 6, co tam :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się