Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      marzenie

marzenie

(119 wyników)
    • nt
    • Jakie marzenia mają ludzie, w dzieciństwie i późniejszym życiu, którzy w dzieciństwie doświadzcyli błędów wychowawczych i różnych traum? Czy znacie na ten tamat jakieś ciekawe książi, artykuły, które moglibyście polecić? Dla przykładu- na własnym przykładzie: ja byłam w dzieciństwie ograniczana, kontrolowana, moje potrzeby nie liczyły się, do tego dochodziła też czasem przemoc za nieposłuszeństwo: klapsy. I od dość wczesnego dzieciństwa miałam takie marzenie, żeby mieć (na włas...
    • Marzenia są czymś nieśmiertelnym, pięknym, to one sprawiają, że życie jest ciekawsze, podziel się swoimi marzeniami, pomóż sobie i innmym je spełnić, zapraszam na moje nowe forum :) pozdromejdejki
    • Czuje sie podekscytowana, niebawem spelnie swoje kolejne marzenie. A jak u Was z realizacja marzen? Co sie ziscilo a co nie w tym roku? Wszystkiego dobrego :)
    • marzenia(16)

• Hej! Nie bywam u Was na forum (ale teraz poczytalam i jest tu bardzo ciekawie :-)) i na razie nie podejmę ciekawego wątku tematycznego, tylko... ...Chcę Was zaprosić na warsztaty. Do niektorych napisalam osobiscie :-) Zapraszam na warsztat "Jak spełniać dorosłe marzenia" Więcej info na stronie: wiadomosci.ngo.pl/wiadomosci/278258.html Bardzo polecam! Pozdrawiam Asia
    • Oglądałam film. Były tam ogrody. Japońskie. Takie jak kocham. Był taki ogród. W Wiedniu. W Schonnbrunn. W jednej z alejek. Natknęłam sie na niego przypadkiem. Był piękny. Karłowate drzewa, kamienie, woda, kwiaty, drewno, klon japoński... i światło. Wiedziałam, ze taki ogród chcę mieć. W snach widziałam mój ogród. Był potem dom. Nasz dom. I ogród. W marzeniach widziałam ogród. Mój ogród. Japoński. Taki jak kocham. Wiedziałam, gdzie i co będzie, choć na razie były tylko błoto i kamienie....
    • Czy zastanawiacie się co by było gdyby? Czy żałujecie tego czego nie zrobiliście w życiu? A czy żałujecie tego, że coś zrobiliście? Stoję w obliczu wielkich zmian w swoim życiu. Czuję, że jeśli tego nie zrobię to kiedyś będę tego bardzo żałował. Najgorsze jest jednak to, że jest to dla mnie ciężkie. Nie umiem wszystkiego przestawić, a wiem, że jeśli tego nie zrobię szybko to nie obejrzę się, a będzie za późno. Życie jest piękne jeśli umiemy się nim cieszyć...
    • Nie jestem jakąś niepoprawną optymistką, ale wiem, że każdy człowiek, który coś w życiu osiągnął najpierw stawiał sobie cel. I ja też go sobie wyznaczyłam. Chciałabym w przyszłości zająć się pracą na uczelni, redagowaniem lub tłumaczeniem książek. Jednym słowem: pracą przy słowie pisanym. Kiedy niektórzy znajomi dowiedzieli się, że poszłam na polonistykę zaraz się zaczęło...Co to za denny kierunek, że pracy nie ma, że skończę w Londynie "na zmywaku". Ewentualnie, pytali z przer...
    • ...slubie? Ja dosc czesto, a jestem dopiero nastolatka. Rowiesnicy twierdza, ze jestem staroswiecka- jeden facet na cale zycie, wielka, romanyczna i namietna milosc... Czy to az takie nienormalne? A moze ja boje sie porzucenia (opuscil nas "ojciec")? Albo powinnam sie urodzic w innej epoce? Ja naprawde wyznaje zasade "wszystko albo nic":|
    • Czy warto jest marzyc o czyms co wydaję ci się bardzo prawdopodobne ale niewiesz czy to jest realne?Czy jest sens robic sobie nadzieję wiedząc iż jest jakas czastka która zapoczatkowała u ciebie ten stan "nadzieji"?Czy warto zyc wspomnieniami?Czy lepiej zyc chwilą łapac to co daje nam los?
    • marzenia(13)

Nie wiem, czy ten wątek już pojawił się na forum. Chciałabym zapytać co sądzicie o czymś, co na swój własny użytek nazywam "marzeniem na jawie" - nieustannym przetwarzaniem w myślach, wyobraźni rozmaitych sytuacji, zdarzeń, których byłam świadkiem, o których słyszałam lub które sobie wymyśliłam? Dotyczących zwykłych, codziennych sytuacji - spotkań ze znajomymi, związków z mężczyznami (ale nie erotyki), pracy, studiów? Czy to jest normalne, czy to próba ucieczki przed rzeczywistością (bo...
    • w sytuacji, kiedy wiadomo, że choroba już niedługo moze przeszkodzić w ich realizacji.Zdecydowalibyście się pójść na całość?Czy mimo wszystko,tzn.bez względu na uznawane dotychczas zasady, opinię społ. (jeśli sprawa ujrzałaby światło dzienne) swój status społeczny dążylibyście do zrealizowania celu?W jaki sposób? Zakładając, że marzenie to nie podlega kodeksowi karnemu.
    • i spontanicznosc, hey spontanicznosc, wiekszosc decyzji ktore podejmowalem w swoim zyciu bylo spontanicznych i nie ukrywam pod wplywem, aleee, kiedy umysl doszedl po szybkim starcie to musial przyznac ze spontanicznosc miala racje, racjonalna racje he he, to jest wlasnie to co robie, wczoraj bruksela, londyn, jutro sycylia, i co, myslicie nie mysle o starosci, nie! po co? tu i teraz, nie jestem maszyna ktora wypluje na starosc szczescie, chce zrealizowac swoje marzenia, chce robic...
    • ...gdy ją swędzi vagina, kiedy wchodzi na forum i zaczyna się czat....?
    • Właśnie ostatnio ktoś mnie spytał, o czym marzę i... nie umiałem odpowiedzieć. I nawet teraz, po kilku dniach stwierdzam, że ja o niczym nie marzę. Nie mam marzeń. Może dlatego, że wiele rzeczy lubię, ale żadna mnie nie fascynuje, nie jest moją pasją. Więc żyję z dnia na dzień i, cholera, chyba dlatego wszystko jest takie przeciętne... Ale czy można zmusić się do posiadania marzeń?...
    • Tak sie ostatnio zastanawiam, w związku z szukaniem nowej pracy, czy praca to tylko prozaiczny sposób zarabiania pieniędzy na życie, czy też można mieć takie oczekiwania,że będzie też satysfakcjonująca, ciekawa? Czy każda praca pojakimś czasie stanie się rutynowa (nudna)?
    • Tak bardzo cieszylam sie, ze wreszcie kupuje segment. To bylo od lat moje marzenie. Moze zdecydowalam sie w zlym momencie, ale nie chce rezygnowac. Teraz trudno o kredyt i moze bym musiala bardziej sie starac niz rok temu (mam dopiero wstepna decyzje). W kazdym razie moj Ukochany nie chce mieszkac pod miastem. Niby mowi, ze mnie kocha, ale ze mieszkac tam nie chce, moze tylko sprobowac. Segemnt to moje najwieksze marzenie, jesli nawet nie kupie go teraz to za rok owszem. Ale nie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się