Forum Towarzyskie Romantica
ZMIEŃ
      marzenie

marzenie

(130 wyników)
    • Marzą mi się czasy niewolnictwa, noszenie w lektyce i dwóch małych murzynków w złotych liberiach do wachlowania.
    • "Po to są marzenia By koić swój żal i ból Po to są marzenia By się uśmiechać znów Pragniesz słońca lub by padał deszcz Bez znaczenia jeśli tylko wiesz Po to są marzenia By wciąż nam nie było źle Te marzenia Co nie spełnią się" Czasem boję się marzeń. Bo boję się frustracji. Czy lubicie marzyć? Nawet jeśli wiadomo że te marzenia się nie spełnią? A co by było gdyby się spełniły. Czy to by było naprawdę szczęście? Może się nie spełniają dla naszego dobra? Sama nie wiem ...
    • Wraz z nadejściem nowego roku (za każdym razem tak samo), robimy głęboki wdech i z dziką nadzieją spoglądamy w przyszłość. Lepszą oczywiście od poprzedniej. Oczekujemy spełnienia życzeń (chociaż kliku, a może tylko jednego - tego najważniejszego)- tu wpisuje moje m....ć. Każdy przecież ma jakieś. Nieprawdaż? Niektórzy bardzo wygórowane, inni całkiem banalne. Niejednokrotnie powtarzamy sobie: za rok o tej porze... hm. Cóż to się nie wydarzy.Plany,plany,plany. Lecz nie zawsze ma...
    • Marzenia(26)

Marzenia- jak się okazuje- też mają ograniczony termin przydatności do spożycia, bądź raczej- użycia, albo i przeżycia... Kiedy zbyt długo się na coś czeka, zbyt często wygląda za okno, to zaczyna nas nużyć to czekanie i wyglądanie, a gdy wreszcie ...wzruszamy ramionami i mówimy:"TERAZ?"...To już nie to...Emocje opadły i szampan zwietrzały nie może smakować:(((
    • by mikołaj przyniósł prezenty by na gwiazdkę był śnieg oby ludzie byli dla siebie milśi by rodzice byli zdrowi... wpiszcie swoje marzenia... (tematyka dowolna) pozdrawiam serdecznie
    • Kto chce się dowiedzieć, wrzuca 10 złotych do tej oto blaszanej puszki, bo inaczej nie powiem. Opowiadać zacznę dopiero jak się conajmniej 50 złotych uzbiera, bo mi się nie chce nawijać bez sensu za jakieś śmieszne grosze. Takich czasów (niestety) doczekaliśmy, że nie ma nic darmo ;-PPP
    • marzenia!(12)

Czy sie spelniaja??? Czy ktos o czyms marzyl i okazalo sie realne??? Oczywiscie chodzi o uczucie, milosc. Czy jesli tego sie pragnie to kiedys sie spelni????
    • Jak sadzicie czy marzenia sie spelniaja??? Jesli ktos tak bardzo marzy o poznaniu wspanialej, wyjatkowej osoby, pelnej zalet i niewielkich wad....... o prawdziwym laczacym obie strony uczuciu - czy to sie kiedys spelni??. Tak sie rozmarzylam....:(( nie chce zeby byly to tylko marzenia..... a szczesciara w tej materii nie jestem.
    • Jakie macie marzenia? Ja marzę o dziecku, poczuć je w sobie, jak się rusza, kopie. A potem ten cudowny dzień narodzin...
    • duzo oklamalem, dlugo obwinialem, twe serce zlamalem ale mi wybaczylas i jestes jedyna, ktörej pragne.... wiem od teraz i od zawsze, ze ciebie kocham kocham i potrzebuje jak tlenu nie odejdz ode mnie i wybacz mi wszystko zostan co noc w moich myslach i marzeniach moje serce teskni za toba i rozdzieram swoja dusze jestes tak blisko i tak daleko ode mnie badz na zawsze najblizej moja slodka pyzo...... usmiechaj sie tak jak zawsze i czaruj mnie twym goracym glosem....... chcial...
    • a mi się marzy ciepła dziewczyna co motyle we włosach ma kolorowe śpiewem radosnym swój dzień zaczyna i wierszy ciągle pełną ma głowę :-))
    • "Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć. Zamiast dmuchać na zimne Na gorącym się sparzyć Z deszczu pobiec pod rynnę Trzeba marzyć. Gdy spadają jak liście Kartki dat z kalendarzy Kiedy szaro i mgliście Trzeba marzyć. W chłodnej, pustej godzinie Na swój los się odważyć Nim twe szczęście cię minie Trzeba marzyć. W rytmie wietrznej tęsknoty Wraca fala do plaży Ty pamiętaj wciąż o tym Trzeba marzyć. Żeby coś się zdarzyło Żeby...
    • O czym marzycie kochani, piszcie! A nóż czyjes ktoś spełni:)
    • Jakie są? Jako mała dziewczynka marzyłam o poleceniu w kosmos, potem już tylko skokach spadochronowych. Teraz nie wiem czy odważyłabym się wsiąść do samolotu. Czy z biegiem lat zawsze musimy się jakoś ograniczać? Żałuję, że nie ma dziś we mnie tej beztroskiej, dziecięcej chęci poznawania. Chyba zbyt mocno stoję na ziemii...
    • Marzę o tym by mnie ktoś pokochał.................Jestem zraniona , nie wierzę nikomu w uczucia, w każdym widze oszuta matymonialnego oraz łajdaka który chce mnie zaciągnac do łożka.... Chyba oszalałam... Jestem jeszcze mężatką na zakecie życiowym... i tak mi brak czułości , miłości..... Jestem odtrącona.....a jeszcze niedawno koło fortuny sie kręciło....
    • Uwielbiam marzyć. A Wy?
    • Czasem chce się zostawić marzenia za progiem. Iść, nie oglądając się za siebie - na nie. Ile tak naprawdę spełnionych marzeń jest w życiu? Takich marzeń z prawdziwego zdarzenia i to spełnionych szczęśliwie? Chyba niewiele. Marzenie to w pewnym stopniu idealizacja tego, co chciałoby się mieć, a czego nie ma, albo jest w zasięgu ręki, jest chwytane "na gorąco", a potem - okazuje się wcale nie tym, czego spodziewaliśmy się po "własnej myśli". Może warto marzenia zostawić tam, gdzie j...
    • sa po to, zeby je spelniac... czy ktos mial takie marzenie, ktore sie spelnilo, a moze ktos mial takie, ktorego spelnienie tez jest w sferze marzen?... wakacyjne caluski dla wszystkich :)
    • Troche mi sie nudzi więc zapraszam do podzielenia sie ze mną swoimi marzeniami. Ja chciałabym 1. przebyć podróż po Europie rowerem, 2. aby strach nigdy nie powstrzymywał mnie przed szalonymi rzeczami i mówił mi "To napewno się nie uda", 3. chciałabym zrobić ehrm no wiecie co na tropikalnej plaży przy świetle księzyca... myślicie, że kiedyś mi sie spełnią ?:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się