marzenie

(32 wyniki)
  • Bardzo łatwo tworzę we własnej głowie wyidealizowany wizerunek kogoś, a potem - jak już daną osobę poznam ... przeżywam SZOK. Czemu tak się dzieje? Ktoś wie???
  • marzenia(11)

Moim marzeniem jest szatyn , nie szczupły i nie gruby i nie łysy i zeby miał przynajmniej 180 wzrostu . piękny , prawda .
  • demotywatory.pl/4006997/Jak-poderwac-Kobiete-Marzen Wiem, że to nie cała prawda ale naprawdę coś w tym jest. Fajny filmik
  • Kazdy pragnie by jego zycie było ciekawsze,inspirujące by zajmowało nas bez reszty. Macie cos takiego do czego dązycie i wiecie , ze chcecie to osiągnąc by czuc sie w jakis sposób spełnieni bardziej, głebiej? Albo inaczej: macie cos w sobie takiego co mowi Wam , ze własnie "to" pomoze isc dale bardziej zadowoleni z zycia, bardziej usatysfakcjonowani? Czy utkwiliscie w martwej pustce?
  • Marzenia(13)

Pomarzmy sobie trochę, w ten super zimowy wieczór, marzenia mogą byc wielkie, albo zgoła małe, kazdemu wg potrzeb. Mi się marzy usiąść z kimś (w domysle reszta) wypić pyszna kawke (o tej porze jeszcze piję) albo pachnącą herbatkę, ....(tutaj miejsce na marzenia bardziej odważne), obejrzec cos w TV, albo posłuchac czegoś fajnego. Lubię tez zjesc w towarzystwie ciepłą kolacje. O dzis u mnie dzień, na prozaiczne marzenia.
  • Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć Zamiast dmuchać na zimne Na gorącym się sparzyć Z deszczu pobiec pod rynnę Trzeba marzyć Gdy spadają jak liście Kartki dat z kalendarzy Kiedy szaro i mgliście Trzeba marzyć W chłodnej, pustej godzinie Na swój los się odważyć Nim twe szczęście cię ominie Trzeba marzyć W rytmie wietrznej tęsknoty Wraca fala do plaży Ty pamiętaj wciąż o tym Trzeba marzyć Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się z...
  • jesteś z kimś kto doprowadza cię do szału, rozpaczy, nienawiści do destrukcji KOSZMAR. A jednak w tym tkwie nie mając siły skończyć tego wszystkiego bo jest dziecko bo są jakieś wspólne sprawy wspólne problemy i to wszystko co jest wspólne. z roześmianego spokojnego człowieka stałam się przy nim furiatką wiecznie niezadowoloną z życia, bardzo samotną osobą i już tylko w krainie marzeń spotykam kogoś kto da spokój, miłość, szacunek, szczęście, ciepłe słowo...
  • Wpakowałam się lata temu w związek, który okazał się dla mnie bardzo toksyczny. Moje zasady i walka o normalność nie pomogły, rozwód pozwolił mi na nowe życie… bez eks-męża poznałam znów smak własnego uśmiechu. Od zawsze pragnęłam mieć rodzinę… nie chcę być sama… pragnę się zakochać ze wzajemnością i doświadczyć zdrowej miłości… Poznaję ludzi, nawiązuję nowe kontakty, nie mam raczej kłopotów z komunikacją… Ale jakoś nie mogę znaleźć człowieka, z któr...
  • Taniec zmysłów przy upalnym słońcu kładącej się do snu Hawany, długi papieros w zadymionej herbaciarni przy śpiewwie rosyjskiego pieśniarza, pachnące tajemnicą jedzenie podawane przez niezwylłego kelnera na dalekiej hinduskiej prowincji. A wszysttko to z kimś, z kim dzielisz pasje. Za bardzo się zagalopowałam? Utopia?
  • marzenia(13)

Po przeczytaniu paru tekstów na tym forum zaczęłam się zastanawiać, dlaczego tylu ludzi miota się ze swoimi smutkami, tęsknotami i pragnieniami , nie mogąc podzielić się tym wszystkim z bliskimi ( mam na myśli również przyjaciół). Muszą szukać kogoś, gdzieś w wirtualnej przestrzeni, kogoś anonimowego, może zupełnie nieprawdziwego. A może kogoś, kto z najlepszymi intencjami pisze coś, co tak naprawdę nie odzwierciedla jego marzeń. Tylko składa parę słów, aby wywrzeć wrażenie na e...
  • "Jeśli potrafisz o czyms marzyć, to potrafisz także tego dokonać." /Walt Disney
  • Przeczytałam kiedyś, że jesli los chce kogoś ukarać za brak pokory - po prostu spełnia jego marzenie. Nie jakąś tam byle-zachciankę, pierdołę, tylko WIELKIE PRAGNIENIE -wywalczone i wypielęgnowane latami. Wiecie, co? Jestem żywym dowodem, że ta przewrotna wróżba ma sens... Wiele lat temu zakochałam się w kimś, kogo nie powinnam znać nawet z widzenia. Banalne, co? Był łobuzem i straceńcem.Sporo starszym i obciążonym przeszłością.Bez wykształcenia, normalnego domu i pieniedzy al...
  • Marzenia(90)

jakie są? Czego dotyczą? Podzielicie się tymi mniej skrytymi?
  • zawsze słyszałam,że jak ktoś mocno marzy i wierzy to ,że owe marzenia się spełnią to faktycznie się spełniają. w moim przypadku jest inaczej, zawsze marzyłam o wielkiej miłości, wierzyłam, w to,że w końcu znajdzie się ten właściwy, wymarzony, nie książe z bajki, lecz facet normalny, zwykły, przeciętny, który obdarzy mnie tym pieknym uczuciem jakim jest miłość. dziś mając prawie 30 na karku,wiem,że nikt mnie nie pokocha, przestałam wierzyć w miłość i jej potęgę. kochałam raz szcz...
  • macie takie? Mnie się jedno małe właśnie udało i cieszy ogromnie.
  • Jakis fajny wakacyjny wyjazd, to przez Renifera, pojechał teraz na narty i ja mu zazdroszcze, pewnie nie zdążę juz zorganizowac sobie zadnego fajnego wyjazdu zimą w góry, bo zwyczajnie nie zaplanowałam wolnego, ale taka pewna rozmowa skłoniła mnie, zebym pomyslała o lecie... ach jakbym pojechała na jakis fantastyczny wyjazd...najlepiej w fantastycznym towarzystwie :)
  • znacie takie dylematy ? przechlapane gdy trzeba wybierać a w sumie nie ma wybory człowiek jest więźniem własnego sumienia, nawet takiego wyuczonego...
  • : "Marzenia nigdy nie umierają. Czasami myślisz, że nie żyją, ale one tylko zapadają w sen zimowy jak stary, duży niedźwiedź. A jeśli sen zimuje od dłuższego czasu, to ten niedźwiedź obudzi się zły i głodny". przeczytałam wczoraj w książce. Coś w tym jest... Dobry wieczór.
  • Byc moze tak jak ja nie jestes zupelnie sam,a jednak sa w Tobie jakies tesknoty,nieutulone marzenia...Chcialbys sie z kims soba podzielic,poczuc wazny,moze kochany,potrzebny.Chcialbys z kims pomilczec,pogadac,powyglupiac sie.Jesli wazna jest dla Ciebie bliskosc i intymnosc jaka sie z tego moze urodzic to byc moze na poczatek pojdziemy na wspolny spacer fioletowym zmierzchem?:)
  • Niedzielny poranek....świeci słońce...ptaki śpiewaja za oknem....córa słodko śpi w pokoju obok...A ja wychodzę na spacer z psem i stojąc w promieniach słońca myślę...Czy kiedyś jeszcze w taki niedzielny poranek ktoś powie "kochanie,napijesz się kawy?" Czy ja jeszcze kiedyś odpowiem z uśmiechem "tak,poproszę"....Czy jeszcze kiedyś obejrzę w milczeniu film trzymając Go za rekę?..Czy pospacerujemy razem w letni wieczór?...Czy kiedykolwiek jeszcze pomyślę...Tak.to On.Moje Szczęście.... Życzę Wsz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się