mega

(12 wyniki)
  • Nie mogę już, ciągle muszę coś jeść, o słodyczach nie wspomnę. Najgorzej że 20kg na plusie a tu codziennie jak nie wciągnę batona albo ciasteczek to umieram... Czy to normalne ? W pierwszej ciąży nie zaobserwowałam niczego podobnego a teraz to mnie aż skręca... Miałyście tak?
  • Witam dziewczyny, Szukam ratunku bo już się wykańczam.Jestem w 2.ciąży- bliźniaki.10.tydzień.Mdłości trwają nieprzerwanie od 1.11.Schudłam 10 kg. 2razy byłam w szpitalu żeby cośporadzili i chociażnie dopusćili do odwodnienia.Aletakjjest i już2łążyska, dużo progesteronu i takie efekty. Dostałam metoclopramid-pomaga czasami,czopki torecan - w ogole nie.Juz nie mam siły pomożcie.caly czas leze i kwicze
  • Ha! tym razem to nie mój problem, tylko mojej koleżanki, która od niedawna jest w ciąży. Otóż "zachciało się jej zachodzić w ciążę" (słowa szefa podczas rozmowy w 4 oczy) pomimo, że wie, iż pracuje w szkodliwych warunkach - laboratorium chemiczne przy jednym z zakładów chemicznych (firma prywatna). Zgodnie z prawem POPROSIŁA o przeniesienie jej na inne stanowisko - w domyśle biuro (zawsze jest co robić) no i sie nasłuchała. Że nie ma uprawnień do takiego typu pracy(a z całą pewnością "u...
  • Może któraś z was miała coś podobnego i ma jakąs radę na to... Mój gin wraca dopiero za 2 tyg, do innego chyba nie pójdę, bo nie zna przebiegu ciąży, moich wyników itp Więc tak : Nagle 2 tyg po porodzie zrobiło mi się słabo : uczucie że zaraz zemdleję, mdłości, zawroty głowy, mroczki przed oczami - dzieje się tak do dzisiaj jak stoję albo chodzę dłużej niż jakieś 3 minuty. JAk siedzę jest w miarę ok. Nie wiecie dlaczego może się tak dziać?? Może któraś miała podobnie i wystarczy...
  • Jestem w dziewiątym miesiącu ciąży, więc wcale się nie dziwię, że je mam. Tylko że o ile w pierwszej ciąży były dość płytkie, na biodrach, to teraz mam je pod i nad pępkiem i są strrrraszne. Głębokie, fioletowo - czerwone, swędzące i bolące. Te z poprzedniej ciąży prawie znikły po kremie intensywnym Mustela, ale w naszych aptekach trudno go dostać i kupiłam parę dni temu balsam Vichy. Katastrofa. Swędzi jeszcze bardziej, pod pępkiem pojawiły się czerwone krostki i rozstępy wyglądają jakby za ...
  • Drogie Kobietki! Ogarnęła mnie totalna schiza, wręcz panika. Nie wiem skąd to się wzięło, od kilku dni czuje paniczny, paraliżujący strach o to, że coś się dzieje niedobrego, że zaraz urodzę... Byłam niedawno u lekarza, było wszystko ok, szyjka zamknieta, wyniki ok, zupełnie nic niepokojącego. Od 2 dni mam praktycznie cały czas twardy brzuszek, czuję nawet kłucia w podbrzuszu, takie lekkie, niezbyt bolesne, a także w pochwie, wydzielina mleczna, dośc rzadka, biorę no spę i leżę,...
  • cokolwiek zjem przelatuje ze mnie, poza tym mdli mnie strasznie i w brzuchu bulgocze jakby mieszkało tam stado żab normalne? jestem w 6 t.c.
  • Byłam wczoraj na ktg w szpitalu, w którym za tydzień będe rodzić. Po pierwszej ciąży karmiłam na początku moje mleko + NAN, niedługo sam NAN. Karmienie piersi z różnych przyczyn nie jest moją mocną stroną , teraz też chciałam od razu wprowadzić Nan-a. Tymczasem na oddziale wisi olbrzymia tablica: zabrania się: dokrmiania noworodka mlekiem sztucznym dopajaczami; używania kapturków, smoczków, uspokajaczy ( i czegoś tam jeszcze). Terror jak w więzieniu...moja mała ssała smoka i jakoś mega...
  • Oj dziewczyny.. Zosatło mi 2 m-ce do porodu i powiem Wam szczerze, ze tak koszmarnie sie boje, że odbiera mi to cała radość z ciąży. Wątki strachu sa dwa: 1) widze ten poród jako niewyobrażalna męczarnię (nawet jesli wezme zzo, to potem i tak bede musiałą sie męczyć po) 2) widze to jako jakies koszmarne upokorzenie - nie wiem, nigdy nie btyłam specjalnie wstydliwa, ale perspektywa kilku osob zaglądających mi w krocze, w sytuacji, kiedy to ja jestem w tym gorszym położeniu.. Nie wi...
  • Od kilku dni nic nie jem, tylko sucharki i pije czerwona herbatę, ciągle wymiotuję a w przełyku i w gardle mam taki ogromny kwas jakbym sie octu napiła. Ktos mi podpowiedział ze kwasy zołądkowe dobrze neutralizuje soda oczyszczona (pół łyzeczki popic wodą). Co o tym sadzicie? jestem w 14 tc, wolałabym nie brac żadnych leków typu Reni czy Malox. Teraz siedze w pracy i dogorywam, gin mówi ze to minie ale ja sie męczę i mam juz dość.
  • Byłam właśnie u gina fakt na próżno bo go nie było iż zachorował i leży w szpitalu :( Ale była położna i zapisała mnie jutro rano do pani gin na zastępstwo.Lecz sprawdziła wyniki mocz jak zwykle do dupy :( reszta super.Kazała mi położyć się na leżance i chciała posłuchać tętna dzidzi przez brzuch ale nic nie słychać a powiedziała że juz powinno słychać jak za 2 dni mam 19 tydzień.Co do wagi to numer wyszło 10 kg więcej niz poprzednio.Uśmiała się bo powiedziała,że źle mnie zważyła z zesz...
  • Witam, Jestem obecnie w 1.5 mca ciazy. Dzisiaj odebralam wyniki badan krwi z laboratorium. Przestraszylam sie bo wyszlo mi ze mam cukier we krwi, wynik jest dokladnie taki: 0.3 mmol/l. Kolejna wizyte u gin. mam dopiero za tzry tygodnie. Nigdy nie maialm cukrzycy. Nawet w poprzedniej ciazy mialam wynik zerowy. nie wiem z czym to sie wiaze. Czy bede musiala jakies leki zarzywac; Czy ten poziom jest wysoki czy niski?Czy te tzry tygodnie maja duze znaczenie w moim przypadku i po...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się