mega

(17 wyników)
  • wczoraj myslalam, ze dostane zawalu.bylam na kawce u siasiadki.nagle moj niezwykle zawsze spokojny maz dzwoni i mowi, zebym zaraz szyko przyszla do domu.juz wiedziaalm, ze cos jest nie tak.wpadam do domu a mlody ma po prostu na czole guza wielkosci pomidora.nie przesadzam!;-)prawie na cale czolo sino czerwony meg a krwiak.Dziewczyy,normalie jak to sie mowi nogi mi sie ugiely..okazuje sie, ze normalie szedl i nagle sie potkal i walnal w rog wersalki .mamy taka ikeowska normalie e...
  • Pewnie było,ale chciałam na świezo zapytac jak walczycie z mega katarem u dziecka? Tymek super zdrowy (tfuu,odpukać!) juz dosyć długo,ale dzis go cos zaatakowało ,bo wyszedł do przedszkola super zdrowy wrócił z mega zatkanym nosem, od razu zrobiłam mu inhalacje z soli fizjologicznej, do tego przeczyścilismy nosek solą taką w sprayu, jak dmuchał niestety nic nie wylatywało(sorry,za opis)ale slychac bylo,ze ma nos zatkany...a teraz jak spi to go juz zaczyna ten katar męczyć, bo obserwował g...
  • Dzis tzn, w poniedzialek mamy chrzciny malego a on ma mega temperature 39 stopni... takie biedny dzis był cały dzień, bylismy na ostrym dyzurze aby go lekarka obejrzała , powiedzieli ,ze płuca ok, oskrzela ok, tylko gardło czerwone i pewnie od tego ta infekcja, dajemu mu eferalgan a ja cała w stresie jak on zniesie te chrzciny! Przed chwilka mierzyłam temperature i na szczescie spadła po czopkach ale za to Tymuś płakał dobre 15 minut i nic nie pomagało nawet pierś... mam nadzieje, ze ...
  • Kochane, u progu utraty pracy lub pracy na siłę za psie pieniądze sprzedaję zalegające rzeczy po dzieciach i po ciąży. Sprzedam za grosze. picasaweb.google.com/108084552548882132533/Ciuchy16Stycznia2012?authkey=Gv1sRgCOOg9c2X18b4qAE# picasaweb.google.com/108084552548882132533/CiuchyZimowe2011?authkey=Gv1sRgCPy1-8Pa7ZHwfA# picasaweb.google.com/108084552548882132533/Ubranka?authkey=Gv1sRgCMX8u4b4rpiKbQ# picasaweb.google.com/108084552548882132533/DoWklejenia?authkey=Gv1sRgCKfd-4Xw1Mncug...
  • jestem przeziebiona, całą zeszłą srode przelezałam w łózku - miałam goraczke, w czwratek juz było ok, a że musiałam wyjsc z domu to wyszłam, w piatek równiez, weekend wygrzałam sie w domu, ale...............w sobote rano obudziłam sie dosłownie ze sklejonymi oczami ;/ przemywałam je rumiankiem, wodą przegotowana itd, gdy zobaczyłam w jakim są pozniej stanie - byłam przerazona - jak wampir, białka całe zalane, przekrwione, popękane maksymalnie ! czy to efekt przeziebienia? NIGDY ...
  • Kurcze ostatnio mam tak zly humor ze sama nie moge ze soba wytrzymac.Nic mnie nie cieszy i to od kilku dni.Juz strasznie daje mi sie we znaki ciaza i naprawde chce juz zeby byl lipiec. Caly czas sie kloce,z niczego nie jestem zadowolona,wnerwia mnie brzuch ktory ogranicza moje ruchy,w nocy wstaje co godz do ubikacji,nie wysypiam sie bo spie tylko w pozycji na boku z podkulonymi nogami z poduszka,nogi i rece strasznie mi puchna i bola jak chodze,ledwo laze i czuje sie jak slon. Ta koncowka...
  • Ja, zawsze nastawiona pozytywnie, jestem bliska zalamki :( Joasia odkad skonczyla 6 tyg ma ciagle jakas czerwona wysypke na buzi i klatce piersiowej oraz suche placki na calym ciele. Swedzi Ja to, slabo spi - pediatra zapisala zyrtec, a na zaognione zmiany skorne jakas masc sterydowa (boje sie posmarowac). Do tej pory kapie w krochmalu i smaruje mascia cholesterolowa na zmiane z Lipobase, na buzie wieczorem emolium zeby nie swedzialo. Ciagle wyglada to kiepsko :( Wymienilam nam poduszki na...
  • za 30 zł !!!
  • Help, bo do tej pory Wiki raczej nie miała problemów ze skórą, nie mam nic w domu poza zwykłą oliwką Jonhsona i Sudocream'em... Po dwóch dniach tych kosmicznych upałów i dzisiejszej przejażdżce samochodem (usnęła) wysypało ją strasznie od klatki piersiowej po same uszy z przodu i na pleckach ;/ Na noc założyłam najluźniejszą piżamkę, jaką mam i zastanawiam się, co z tym cholerstwem zrobić?
  • Wiktor dzisiaj zaliczył bliskie spotkanie z wanną ,pomaszerował cichaczem do łazienki i stało się w niedziele roczkowa impreza a tu takie coś ,macie jakiś sposób na takie rzeczy może jakiś apteczny specyfik żeby szybciej znikło ?
  • Mamy krople do nosa,mamy fride i nic nie pomaga,katar jest juz z nami od tygodnia.Z nosa sie nie leje ale gile siedza gleboko,oblesne zielone gluty.macie jakies sprawdzone srodnki na taki katar? Czy w ogole jest cos takiego?
  • Jestem dumna z mojej córki , pomimo jej uwagi jakie przynosi za gadanie przyniosła dziś ocenę na półrocze taka że muszę się pochwalić bo to pierwsza ocena mojego dziecka. łatwo nawiązuje kontakty z rówiesnikami, stara się wypełniać obowiązki wynikajace z roli uczennicy . Bywa aktywna na zajęciach. Chętnie wypowiada się na forum klasy,jezykiem stosownym do wieku. Czyta płynnie wyraziscie, przeważnie zwraca uwage na znaki interpunkcyjne. Poprawnie odtwarza kształt liter i i zwykle je ...
  • Siedze przed kompem,maz pojechal,maly spi a mnie boli zab,biore antybiotyk i nawet winka dzis nie moge sie napic.Jutro ide do dentysty z przeswietleniem i nie wyjde z tamtad dopuki mi czegos nie zrobi z tym zebem bo oszaleje chyba.
  • Wypróbowałam już Sudocrem, Pentakrem, Alpika krem, krem robiony w aptece na receptę i Bepanthen. Jest coraz gorzej. Pomóżcie!
  • Mąż rozmawiał z kolegą fotografem, który robi nam foty (między innymi na chrzcinach), i Grabarz powiedział, ze w srode mamy zroganizować piknik i nam porobi foty! Najlepiej gdzies kolo hali ludowej! Zrobi foty dzieciakom i nam w zamian za obiad :). No to jak?
  • Bruno, 14 miesięcy, dwa tygodnie po szczepieniu OdraŚwinkaRózyczka objawy: mega chrypa, mega biały nalot w całej buzi, stan podgorączkowy, ogólne rozbicie i straszna płaczliwość (Bruno prawie nigdy nie płacze!!! nigdy nigdy!!! więc to jest poważny dla nas sygnał) mimo nalotu w buzi całkiem niezły ma apetyt (więc to chyba nie pleśniawki) niby nie jest tragicznie, ale kurdi jest weekend, gdzie ja (w razie czego) znajdę lekarza?
  • uf dołączam do grona tych co już po jakis sezon na infekcje jelitowe zaczęło się po szczepieniu Rozalki, Ruperta na szczęście tylko brzuch bolał, a ja 2 dni kłopotów i 39 stopni gorączki nienawidzę takiego stanu, nie mogłam się ruszyć, to jak spełnienie najgorszych obaw - coś dzieje sie ze mną i co z dziecmi? Musiałam prosić w niedzielę ich ojca żeby przyszedł i się zajął, po kilku nieodebranych telefonach - ja do niego nigdy nie dzwonię, zrobiłam to raz jesienią jak wzywałam pogo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się