Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      muchy

muchy

(16 wyników)
    • Chciałam Wam gorąco polecić ksiązke "Kawa z muchami.pl" Huberta Chmielewskiego. Książka opisuje romans rozwijający sie na nk. Jest super :)
    • Co sądzicie na temat noblowskiej książki Goldinga. Ja czytam ją od tygodnia i jakoś nie mogę przebrnąć. Czy warto ją w ogóle czytać?Podobno wewnętrzna warstwa jest fascynująca, ale mnie jakoś nie przekonuje.
    • Czasami wypożyczając książkę, jest mi trochę głupio, bo chciałbym ją przeczytać, a nie wiem, czy jest odpowiednia dla osób w moim wieku (16 lat). Zastanawiam się czy np. książki Nienackiego jak "Pan Samochodzik" albo "Władca Much" Goldinga nie są czasem zarezerwowane dla osób młodszych, bo w bibliotekach wypożyczyć je można czytelniach dziecięcych i są lekturami w podstawówkach... Co sądzicie na temat tych książek? Są dla każdego, nawet dla dorosłych czy już nie?
    • Zaczęłam czytać i niemal od początku płaczę nad bohaterami. Czy ktoś ma na temat tej ksiązki jakieś refleksje? Bo mnie na razie po prostu serce się ściska ze smutku...
    • bardzo mi sie spodobała ta książka, pomimo iż mówi o pseudoraju, czymś co proawdopodobnie gdzieś na ziemi istnieje. szkoda ze nie ogladałam filmju...
    • Rzecz działa sie w małym miasteczku. Narratorem był chłopiec 10-12 lat. Pamietam tyle, że ksiązka miała sympatyczny klimat. Było coś o dziadku, który strugał kijek, o burmistrzu, który wydał rozporzadzenie o odmuszaniu miasteczka i każdy z mieszkańców miał dostarczyć ileś tam much dziennie i tyle pamiętam. Czytałem to ćwieć wieku temu, a teraz chcaiłbym zaproponować to moim córkom. Nawet nie wiecie jakie wrażenie na nich zrobiły "Dziwne bajki" Makuszyńskiego. Pozdrawiam.
    • czytalam w dziecinstwie, lecz nijak nie moge sobie przypomniec autora, egzemplarz byl w stanie oplakanym (nie dzieki mnie), brak okladki, tytul byl na szczesicie na grzbiecie, brakowalo takze kilku ostatnich stron,a jednak to ja pamietam najbardziej moze ktos ma zbedny egzemplarz? chetnie odkupie pozdrawiam
    • Niedawno wreszcie znalazłam czas na czytanie. Do tej pory ze względu na brak czasu (studia, praca)nie miałam zbytnio czasu na czytanie, choć zawsze lubiłam. Doradzcie mi co powinnam koniecznie przeczytać, czego napewno nie moge pominąć!! pozdrówka
    • polecam bardzo goraco. ksiazka w oryginale nosi tytul "i know thins much is true", ale zostala chyba wydana w polsce - neistety, nei orientuje sie, pod jakim tytulem. a jest wspaniala. nie moglam sie od niej oderwac. madra, ciepla, intrygujaca...
    • zgubilam tytul i autora, a musze przeczytac... Ksiazka jest podobno przygnebiajaca, a mowi mniej wiecej o wyspie zamieszkalej przez dzieci tworzace swoista spolacznosc. tyle wiem, niewiele; jezeli jednak komus ten "opis" przypomina choc czsciowo konkretna pozycje - prosze o maila: i.h@interia.pl
    • ...powinien byl znac wyksztalcony czlowiek, azeby moc rozmawiac o "literaturze polskiej"?
    • Witajcie, mama nadzieje ze to dobre miejsce na takie pytanie, musze pilnie przed wyjazdem kupic kilka ksiazek w KDC (kdc.pl) i nie wiem czy maja tam mozliwosc odbioru osobisteog w warszawie, moze ktos sie orientuje? bo przesylki podobno od nich ida bardzo dlugo a ja mam juz tylko 10dni. Bardzo prosze o pomoc :-) a moze ktos wie gdzie w warszawie jest duzy wybor ich ksiazek - poradnikow o sztuce, malrastwie, rysuunku, szyciu, haftowaniu, patchworkach, rekodziele :-) w emiku bylam...
    • Nie bardzo rozumiem co autor tego artykułu chciał mi powiedziec, nam powiedziec. Bo jesli nic to musze mu pogratulowac.
    • czy ktos wie gdzie w internecie znajde opracowanie weisera dawidka???????? prose o jakies wiaomosci do niedzieli(05.12.04)
    • Czesc Przyznam sie odrazu ze ogolnie nie czytalam duzo ksiazek a raczej nawet czytam ich bardzo malo, tak jak od czasu do czasu cos mi wpadnie w rece i wciagnie to przeczytam... no i tak przeczytalam - Kwiat pustyni - Bibliografie Mensona - i jakies tam pare ksiazek z serii STRACHU :) ostatnio w padla mi ksiazka pt. "Weronika postanawia umrzec", przeczytalam ja i podobala mi sie za to ze autor wszedl we wnetrze i psychike czlowieka. Weszlam tutaj i poszukalam troche w ar...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się