muchy

(23 wyniki)
  • Jak moze pamietacie szczesliwie wskoczylam niedawno na forum "ciaza", ale oczywiscie tu zagladam i wlsnie sobie uswiadomilam ze musze Wam cos powiedziec.Wciaz sie zastanawiam jak to sie stalo i dlaczego przez tyle czasu nie moglam zajsc ciaze(2 lata).Jestem przypadkiem gruntownie zdiagnozowanym i zadnej uchwytnej przyczyny.Ale sluchajcie, od 3 mc bralam Colostrum (2x1). To jest taki naturalny preparat wzmacniajacy, produkowany z siary. Zawiera b. duzo immunoglobulin i jest poleca...
  • tym podzielic !!!!! PO 9 MIESIACACH STARAN 2 KRECHY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pierwszy test wlasciwie nie wyszedl - 2 dni po terminie, ale dzisiaj jestem 100% pewna jestem ogromnie szczesliwa i glaskam czule moja niewidoczna jeszcze, malenka, najcudowniejsza dzidzie... i tak bede do Was zagladac, zeby byc na biezaco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam Was wszystkie i zycze mnostwo niebieskich kreseczek!!!!!!
  • witam wszystkich, nasze starania trwają 2,5 roku. Wyniki hormonów mam ok., oprócz PRG, który w drugiej części cyklu jest zawsze bardzo niski. Byłam stymulowana Clo i Femarą, potem Ovitrelle i ciągle nic :( W sobotę miałam HSG wynik też ok. Moja pani doktor podpowiedziała, żebyśmy zastanowili się nad IUI. Myslicie, że jest sens robić w przypadku problemów z owulką? Czy do IUI jest się jakoś "specjalnie" przygotowywanym, czy też zestaw Clo+ovitrelle. Wiem, że to pytanie do lekarza, ale oszoło...
  • dziewczyny-przezylam dzisiaj horror; jestem w trakcie przygotowan do icsi; w zasadzie to juz jestem stymulowana; moj lekarz pomimo iz pytalam go o konieczność wykonania badan na toksoplazmoze, odpowiedzial, ze nawet w medycynie swiatowej takie badania nie sa zalecane i on jeszcze nie spotkal sie z ta choroba; jednak nie dawalo mi to badanie spokoju (zwlaszcza, ze tak duzo sie on nim mowi tutaj na forum)i zrobilam je; no i jakie bylo moje zdziwienie kiedy otrzymujac wynik moim oczo...
  • Invicta to super zajebista babka:-) naprawdę ciepła i dobra ale nie przesłodzona do porzygania jest kochana:-)
  • jestem w ciazy.... ( przynajmiej mam nadzieje, ze nadal tak jest). OM 15. 09. generalnie cykl wrzucilam na straty, bo 11 dpo robilam bete i wynik byl 2.32 mIu... odstawilam sobie leki i czklam na @( bo uznalam, ze wynik nedzny), ale dwa dni pozniej cycki mnie bolaly i zrobilam po poludniu test w domu ( od ewy analityk oczywiscie:D)no i dwie krechy jak w morde strzelil. wierzcie mi albo nie, ale to mnie przerazilo..... najpierw zjadlam leki, ktore odstawilam, potem polecialam na be...
  • musze Wam to powiedziec, bo strasznie sie ciesze, ze w koncu zdecydowalismy sie wyjsc z obszaru zasiegu naszej lokalnej kliniki :))) a to po sukcesie mojej forumowej psipsiolki (bo jej sie wlasnie udalo)!! poznalam tu na forum dwie dziewczyny, ktorym udalo sie w Novum, wiec juz nie moge dluzej czekac... myslalam Manusku, ze beda juz trzy... no, ale dzieki temu moze razem zaczniemy wszystko od nowa!! dziewczyny trzymajcie kciukaski za mnie!! jeszcze troche!! mam nadzieje... nowa na...
  • dziewczyny, dostalam wczoraj zastrzyk z Pregnylu i mam przyjsc na kontrole za 36h, a wiec we wtorek rano. A czy to nie bedzie za pozno? Bo lekarz zabronil wspolzyc do czasu kontroli. Dlaczego? Przeciez chyba teraz jest najlepszy moment, nie?
  • witam kochane babeczki. tez mam ten sam problem co wy. obecnie jestem po clo 3-7 potem pregnyl 10 tys. chce zapytac czy moze wiecie kiedy robic test ciazowy? bo nie moge sie doczekac a nie wiem czy poziom bety bedzie wynikal z ciazy czy z pregnylu?? czy musz czekac do daty @? pozdro
  • witam i pojawil sie problem jestem zrozpaczona na wywolanie owulacji biore clo wczesniej bylo ok ladny pecherzyk przed peknieciem ok 2.6 cm no i pekal teraz chodze na usg i tak to sie przedstawia 11 dzien cyklu 12 mm 12 dzien 17mm na 19 mm 13 dzien bz.dzis ide tez na usg i tak sie boje zadaje sobie pytanie co sie dzieje prosze powiedzcie czy tak moze byc czy to normalne dlaczego?? co sie stalo czemu nic nie urosl? bede wdzieczna za kazda odpowiedz pozdrawiam mala
  • Opowiem Wam historię mojej kuzynki.Przez 5 lat starali się z mężem o dzidziusia,badania kuzyna OK, kuzynka miała kłopoty z tarczycą i co najmniej raz na rok była w szpitalu na oddziale ginekologii bo miała jakies krwotoki (nie znam szczegółów), a poza tym żadnych problemów ze zdrówkiem.Teraz z perspektywy czasu moge Wam powiedzieć że byłato bariera psychiczna, za każdym razem gdy się spotkałyśmy ona ciągle mówiła o ciąży i ciągle o tym myślała, była załamana straciła już nadzieje i...
  • o jakich dziewczynki bakteriach wy mówicie na forum? czy ja jakieś w tym kierunku badania musze zrobić? jestem po HSG, przed inseminacją, łykam Bromergon, i niedługo Clo, badanie zwykłe moczu ok, hormonki mogą być(troszke z prolaktynką za mało 20,5).....a te bakterie to co z nimi, skąd sie biorą...
  • Powiedzcie mi czy po podawnaiu tabletek luteiny dopochwowo mialyscie takze taki bialy, bartdzo bialy, gesty sluz?? To moj 23 dzien cyklu, owu byla 11 dni temu. nie ukrywam ze mam duza nadzieje ze sie udalo, ale nic a nic temu nie wskzauje, piersi i o dziwo i wyjatkowo malo bola. Mam tylko ten gesty sluz,ale to pewnie ta tabletka. No i tempka powyzej 37. Czy wy po luteinie tez tak mialyscie??
  • Czesc Maretino. Z tego co pamietam to wybierasz sie do Bialegostoku. Ja jestem po pierwszym ICSI w Invikcie zakonczonym poronieniem w 6 tyg (zreszta udzielalas mi rad w tej kwestii pare tyg temu - dziekuje). Nie wiem czy dobrze pamietam ale czy ty czasem nie leczylas sie tez w Inwikcie? Wiem mniej wiecej jaki masz problem , ja teraz musze zrobic dodatkowe badania ktore moze wyjasnia to obumarcie moich zarodkow, ale rowniez mam "ochote" zmienic klinike. Zastanawialam sie nad Bialymstok...
  • czy to cos oznacza? ta kreska nawet nie jest blada, w porownaniu z kontrolna, która jest bordowa, jestem w 27 dc,troche przed terminem @, wiem ,ze nie powinnam jeszcze testowac, ale cieko mi sie opanować...
  • Niestety w sobote dostałam @ i moja druga iui nie wyszła nie mam swojej fasolki w noc przed miesiaczka sniło mi sie ze mam córeczke i taka byłam szczesliwa w tym snie a rano po przebudzeniu dostałam @ nie mam siły już chyba straciłam nadzieje , mąż mnie pociesza jak moze ( jest naprawde kochany)ale ja nie daje rady, wiele razy miałam chwile zwatpienia ale ta jest najgorsza.
  • witam, dzis mam 31 dc @ nie dostalam (testu jeszcze nie robilam)od dzis zaczelam brac luteine 2x1 przez 10 dni na wywolanie @ , ktora sama poraz kolejny "nie przyszla". I wlasnie dzis czuje bol tzn klucie w braku jajniku nawet dosyc mocno czuje takie klucie. Ciekawe co to moze byc? Jestem po wizycie u gina , z ktorym to mam sie skontaktowac z dniem 1 dc wcelu umowienia sie na USG bo zaczynam monitoring od tego cyklu. Przypomne ze mam diagnozowane PCO najprawdopodobniej mam cykle b...
  • mam w piatek wizyte na 17:15. musze byc wczesniej bo nie bede miala jak wrocic do domu.. moze ktoras z Was ma tego samego dnia wizyte i moze zamienic sie godzinami? plisss;)
  • Witam. Wiem ze to banalny problem ale musze uslyszec Wasze zdanie bo juz rozne mysli chodza mi po glowie ze moze nie trafiamy w te dni co powinnismy. Niestety nie prowadze pomiaru temperatury tylko sluz i zywkle obliczenie kiedy moze zdarzyc sie owulacja prosze powiedzcie mi na jakie dni Wy stawiacie w moim przypadku Cykle zazwyczaj 30 -35 dniowe chociaz ostatni cykl 36 po duphastonie ostatni @ byl 30. 01.2004 i trwal 3 dni powiedzcie jak myslicie kiedy owinnam sie starac naj...
  • powiedzcie mi: czy przy wykonywaniu samej laparoskopii ( endometrioza, cialko czekoladowe przy jajniku) wazne jest w jakim dniu cyklu sie ja wykonuje? slyszalam ze lepiej na poczatku cyklu, chcialabym zdazyc zrobic zabieg w tym miesiacu a jeszcze musze wykonac badania i poczekac na wyniki, a za pare dni bede miala juz okres..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się