Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      muchy

muchy

(7 wyników)
    • ...otóż rzuciłam palenie:) pierwszy raz w zyciu wzięłam i rzuciłam:) dzis minęło 25 dni bez papierosa...pierwsze dwa tygdonie to była walka, a własciwie walka o pogodzenie się z faktem, ze pierwszy papieros sprawi ze znowu beda 2 paczki i ze nie przestane juz nigdy i ze bez palenia mozna zyc....to sie może kimus wydac niedorzeczne, ale ja na sama mysl, ze miałbym rzucic palenie odpalałam paierosa od paierosa ze strachu, nie potrafiłam nigdy nawet pomyslec o sobie jako osobie nie palacej....i...
    • a ja jakos nie moge sie przekonac! Ciagle slysze:"innaczej nie dasz rady" Czy to naprawde konieczne?
    • Dzisiaj dwa miesiące mijają mojego niepicia i zapytała mnie terapeutka życzliwie "no i jak się pani czuje? ". A ja popatrzyłam na nią i zanim pomyślałam, powiedziałam "beznadziejnie". I poczułam ulgę, że mogę to głośno powiedzieć. Jestem wku..ona. Jestem smutna. Jest mi wszystko jedno. Jeśli jestem z czegoś zadwolona to zazwyczaj z tego,. że udało mi się nie napić przy jakiejś sytuacji. Tak ma wyglądać to ? Patrzę na ludzi na przystankach w burych derkach, burczących co się pani p...
    • dziwaczny, ale dajacy troche do myslenia: otoz w moim snie obudzilam sie ze swiadomoscia, ze jestem dwa lata do tylu, w dniu, kiedy ostatni raz zaczelam pic, i jednoczesnie wiedzac, ze dwa lata pozniej juz nie bede pila. I w moim snie byla proba przezycia tego dnia, w ktorym ostatni raz pilam, tak zeby sie jednak nie napic. zeby jednak dokonac tego, zeby nie pic. Po prostu zmienic przeszlosc, wiedzac ze mam jeszcze przed soba dwa lata, w ktorych jednak przestane pic, i zaczne t...
    • Chialam zapytac o Wasze doświadczenia, jak wygladaja mityngi, po prostu przychodzę i tylko tyle, moze ktos uczestniczy i moze polecic konkretną grupe? Chce zapisac sie na takie zajecia. Dziekuje za pomoc
    • Caly czas mysle tylko o tym, ze musze sie uczyc. Nie mam czasu na rozrywki, a jak nawet to wtedy tez mysle - dobra, kiedy bedzie koniec, bo ja musze sie uczyc. Oczywiscie nic mi z tego nie wychodzi, z tej nauki, bo jestem przemeczona. Nie spie po nocach, pije mase ilosci kawy, chodze padnieta. Spocona..(z rak mi kapie woda) rece mi sie trzesą. Nie potrafie sie usmiechnąć. Jak sie troche poucze to nie odczuwam z tego zadnej satysfakcji. To tylko wypelnienie obowiazkow, ktorych ...
    • picie(10)

Jestem dosyc mloda osoba, mam 21 lat. bardzo czasto wychodze sie spotykac ze znajomymi, i wtedy oczywiscie idziemy na piwko. Ale niestety nigdy sie nie konczy to dla mnie na 1 piwku, tylko juz ida cztery, czasami pięć. A to juz jest dla mnie taka dawka bardzo mocno uderzajaca do glowy. Moj chlopak jest osoba ktora tez bardzo duzo pije. Wlasciwie to on jest glownym pretendentem do picia. wlasciwie namawiamy sie do tego nawzajem. czy to juz jest problem? czy jeszcze takie gowniarski...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się