Forum Praca Praca za granicą USA i Kanada
ZMIEŃ
      oferty pracy

oferty pracy

(9 wyników)
    • Prosze o pomoc jestem mgr fizjoterapii i chcialbym wyjechac za granice USA albo Kanada angielski znam bardzo dobrze i chcialbym abyscie polecili mi jakies dobre strony z ofertami pracy dla fizjoterapeutow ...z gory dziekuje:):)
    • ją odrzuciłem na rzecz pracy na Florydzie :) USA - lepsze perspektywy rozwoju, mniejsze podatki, więcej możliwości,tańsza benzyna, bardziej przychylni pracodawcy a co najważniejsze łagodniejsze zimy. Aha, zapomniałem dodać, że Kanada, jak to ktoś kiedyś powiedział... należy do państw trzeciego świata a żyje na poziomie krajów najbogatszych...szkoda tylko że kiedyś zasoby naturalne się wyczerpią, młodzi wyjadą (bo kanadyjski system jest g...o warty - ściągają imigrantów, bo nie ma ...
    • zupelnie "zielonej" w sprawach wyjazdu do USA Przeczytalam posty z ostatnich miesiecy i chcialabym prosic Was o odpowiedzi - porade osob, jak mam postapic. Otrzymalam oferte pracy na jednym z uniwersytetow w Texasie na okres minimum 1 roku. Na razie jedyne co wiem (poza zakresem moich prac) to - oferta wynagrodzenia 30k $ rocznie i wiza J-1. Ludzie roznie pisza na forum, szczegolnie interesujacy byl watek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=436&w=66198872 Czy to co w nim pisze Marc...
    • Jeśli zapłaciliście tej firmie za załatwienie mieszkania i pracy w USA w ramach programu Work and Travel możecie się zdziwić tuż zaraz po wylądowaniu na lotnisku. Ani pracy ani mieszkania. Jeśli jeszcze nie wylecieliście z Polski do USA sprawdźcie czy możecie anulować bilety albo nastawcie się na to, że mimo zapłacenia tej firmie za załatwienie podstawowych elementów tego programu czyli mieszkania i pracy nie dostaniecie tego. Musicie liczyć tylko i wyłącznie na siebie. Jeśli macie...
    • Mąż dostał ofertę pracy w Ameryce od 1 października 2005. Jest to duża firma. Mąż jest jeszcze przed ostateczną rozmową. Mamy mnóstwo pytań, może ktoś był w podobnej sytuacji i ma już doświadczenie. Prosze odpowiedzcie jeżeli coś wiecie: 1. Firma funduje przeniesienie całej rodziny, czy to znaczy, że oboje odrazu przeprowadzamy się? 2. Mąż ma dostać wizę H1B, ja podobno H4. Co to dla nas tak naprawdę oznacza? 3. Ile czasu obwiązują takie wizy? 4. Jak wygląda staranie się o zielo...
    • patrzylem na ogloszenia na stronach kanadyjskich i jest duzo ogloszen do pracy w lesie- oczywiscie chodzi mi o prace fizyczna nie jakas kierownicza. teraz po 1 marca mozna bez wiz, i mam pytanie jesli moze ktos sie orientuje w temacie. czy trudno by bylo dostac pozwolenie, jakas wize pracownicza, na prace wlsnie w branzy lesnej. bo wydaje mi sie ze zapotrzebowanie na pracownikow jest duze, lasow nie brakuje i chcialbym do kanady wyjechac np na te 3 miesiace i w tym czasie znalezc konkre...
    • Polećcie jakieś dobre adresy lub namiary na duże profesjonalne firmy headhunterskie. Szukam ciekawej pracy dla doświadczonego architekta, jakis kontrakt etc.
    • Czy ktos wie co znaczy skrót 80/8 przy ofertach pracy?
    • Oferty pracy dla polskich naukowców: postdoctoral, professor and research positions. All US universities. us-science-careers.jobamatic.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się