Gość: jolek IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.04, 21:12 wybieram sie na kilka dni w Karkonosze,chyba przyjdzie mi nocowac w ORLE,czy ktos z Was zna to schronisko, moglby kilka slow napisac...dzieki serdeczne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
josip_broz_tito Re: ORLE-schronisko, KTO ZNA? 01.08.04, 12:08 Pierwsze primo: ORLE jest w Górach Izerskich, jak w morde strzelił, każda mapa Ci to powie, zresztą jest na zachód od Przeł. Szklarskiej, to gdzie ma być. Drugie primo: jest w miare ok, ale polecam kopsniecie sie kawalek dalej (5 km) do Chatki Gorzystow, tam jest klimat i piekne torfowisko nad Izera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk Re: ORLE-schronisko, KTO ZNA? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.08.04, 18:10 jest tam wsumie ok jak za duzo niewymagsz ja bylem w tamtym roku i jest to dobry przystanek w gorach izesrkick, pojeżdzilismy troche rowerkmi po okolicy wiec bylo oki, polecam dore nalesniki i piwko ksizece nieopdal orelgo, warto tez wybrac sie do czech na wierze widokowa Odpowiedz Link Zgłoś
ry-bka Re: ORLE-schronisko, KTO ZNA? 02.08.04, 08:21 Orle to bardzo fajne schronisko. Noclegi w budynku połozonym kilkaset metrów dalej, dobre jedzenie i miła atmosfera. Warunki sanitarne dobre. Co do Chatki Górzystów - to jest tam rewelacyjnie, cudowna pani Wiesia - tyle że nie każdemu odpowiada: brak bierzącej wody, prądu i drewniany kibelek. Mi to nie przeszkadza :) Wręcz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiG Re: ORLE-schronisko, KTO ZNA? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.04, 22:39 No a w zimie trzeba sobie narąbać drew do pieca :-D chyba że ma się śpiwór do -20*C MiG Odpowiedz Link Zgłoś
ry-bka Re: ORLE-schronisko, KTO ZNA? 04.08.04, 10:26 I strasznie wieje ! Pamiętam, że kiedyś udało nam się wcisnąć jeden egzemplarz Wyborczej w szczeliny okna i dopiero zasłonka z koca przestała się ruszać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiG Re: ORLE-schronisko, KTO ZNA? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.04, 19:51 I zawsze jest dużo śniegu. Byłem tam w zimie 2000/01, kiedy w każdych wiadomościach pogodowych mówili że nie ma śniegu nawet w górach, a narciarze prawie ogłosili żałobę :-). Tymczasem na Halę Izerską ciężko sie było przedrzeć przez zaspy! :-) MiG Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: ORLE-schronisko, KTO ZNA? 05.08.04, 01:33 No bo juz jest po drugiej stronie grzbietu i nie ma halnego, dlatego w Jakuszycach i okolicach lezy od wrzesnia do maja. Tylko nasz debilne wladze PZN siedzace w Krakowie i zapatrzone w Tatry jak Cyganka w 10 groszy forsuja cholerne bezsniezne przewaznie Koscielisko na zawody w biegach i biathlonie, a infrastruktura w Jakuszycach, teren i warunki czynia je dla tych sportow 100 razy lepszymi. To samo tyczy sie Zielenca, Dusznik czy Sudetow Walbrzyskich, gdzie w tego sylwestra bylo od wala sniegu (1 m napadal w 2 dni) Odpowiedz Link Zgłoś