Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      pary

pary

(86 wyników)
    • Witam, napewno ktoś tu gotuje dziecku na parze. Jak długo trzeba gotowac jarzyny na parze, czy mają byc w całosci czy lepiej pokroic (w kostkę?),czy mrożonki trzeba rozmrozic przed gotowaniem na parze, czy mięso i rybę też się gotuje na parze, czy woda z garnka do gotowania na parze ma jakies witaminy i nalezy nią rozrzedzac zupki czy lepiej inną wodą przegotowaną?
    • :) Ile par rajstop zakladacie dzieciom. Ja jesli jest 15-20 stopni-2 pary, 10-15 -3, 5-10- 4 itd. myslicie , ze to wystarcza czy powinnam cos dorzucic?? Rajstopy na przyklad??:)## Booo hoooo: RAAAAJSTOOOOPYYYYY......
    • Drogie E mamy, chciałam się z wami podzielić moimi uwagami na temat gotowania na parze. Wiele razy na forum przewijał się temat zupek w słoiczkach i pytań dlaczego gotowane przez nas zupki mają zupełnie inny smak. Dziewczyny pisały mi. innymi że do słoiczków dodawane są soki z jabłek lub takie tam. Że dzieci po pokarmach ze słoiczków nie chcą jeść dań przygotowanych przez mamę Ja spróbowałam parowania: kupiłam parowar i jestem bardzo zadowolona. Taka parująca zupka pieknie pachnie...
    • córeczka ma roczek, zaczyna chodzić, ma rozmiar 20. w najbliższym czasie chciałam jej kupić ocieplane buty (Bartki) i zastanawiam się czy starczy jej jedna para na sezon zimowy czy stopka napewno urośnie na tyle żeby w poŁowie zimy kupować jej drugą parę? potem napewno buciki i numery będą przebrane.może od razy kupić dwie pary - tylko jakie rozmiary?
    • Czy ktoś wie i może mi, łopatologicznie, krok po kroku, jak pięcioletniemu dziecku, wytłumaczyć?
    • Czy też tak robicie, podaję na zmianę (nie wiem czy dobrze robię)raz espumisan raz infacol po parę kropelek (w jednym dniu espumisan a w drugim infacol). Mała łapie kolki dość często czasem naewt codziennie. Płacze przy tym niemiłosiernie że staje się aż purpurowa i zanosi się. Najgorsze jest to zanoszenie. Ma dwa miesiące i do tej pory nosiła szelki Pawlika na dysplazję i oduczyła się leżeć na brzuszku i na boczku, jest ciężko bo jak płacze to wygina się w różne strony (tworzy ...
    • Witam, Nasz chłopiec ostatnie 3 noce pręży się i stęka - tak jak chciałby robić kupkę parę godzin (od około 2-3w nocy do póżnego poranka). W tym czasie troche przesypia - jak sie zmeczy - i znowu z powrotem. Bardzo się męczy. Ma niecały miesiąc. Jak próbowac pomóc, czy nie za wcześnie na jakieś leki? Dziękuję za podpowiedzi.
    • Niby przed ciążą się naczytałam tych mądrości z gazet, ale stwierdzam, że to za mało i jak przyjdzie co do czego to jestem zielona. Na pediatrę nie mogę liczyć, bo ona za każdym razem, stwierdza że mój mały tak ma.Wiem trzeba zmienić pediatrę i tak zrobimy po szczepieniu. a tym czasem: 1. Co z tą witaminą D3. Czytałam, ze powinno ją się podawać w dawkach dostosowanych do wzrostu i wagi dziecka? Myślałam, że zapobiega krzywicy, a tu czytam że wpływa na zarastanie ciemiączka. Już sama nie...
    • Hurtem zapytam o parę rzeczy. (Hmm moze to powinno być na JEdzeniu, ale tam głównie przepisy a piernik ) Otóż zaczęłam wprowadzać Michalinie nowe pokarmy- jeszcze niezbyt regularnie, ale staram się dać do południa przecier owocowy, potem zupke, wieczorem kleik. I teraz: a) kleiku (NEstle)nie chce! Czytam, że wszystkie dzieci chcą, a ona pluje: zrobiłam rzadszy, pluje, gęstszy-pluje, z sokiem jablkowym-pluje. ?? Boje się rozpakowywać kaszkę, bo skońćzy tak samo... Co robię źle, co dawać zam...
    • wE WTOREK mam zaszczepić małego Rotarixem ale dziś siadlam jeszcze przy necie i poczytałam trochę i mam wątpliwośći znów. Jestem ciekawa waszych dosiwadczen jesli ktos szczepil Czytałam ze u niektórych zaszczpienie własnie spowodowało biegunkę u dziecka a także np u rodzeństwa Wiem ze to zywa szczepionka i jest wydalana z kałem ale moja lekarka twierdzi ze nie miala jeszcze przypadku zeby spowodowało to zakazenie u najblizszych. Jeszcze takie dwie watpliwosci Ona jes...
    • Moj facet oglada swiezo dostarczone ciuszki dla malej (3 msc) i liczy: 9 spiochow 7 body 6 par skarpetek 4 legginsy kurteczka dres sweterek 2 kapelusiki letnie... - ale zapomnialas o butach!?
    • Od wczoraj nastąpiła zmiana w zachowaniu młodego. Od kilku mieś ma problemy z kupką, co parę dni daje mu deserek suszone śliwki i po tym jakoś robi. Bo tak to tylko suche bobki po wielkim stękaniu. A od wczoraj zrobił 4 kupki! Były kremowe, dzisiejsza trochę rzadka, ale może już nie było z czego tej kupki robić, bo tylko cycek był od wieczora w menu. Czy to może być przez ząbkowanie? Gdzieś wyczytałam, że mogą mu towarzyszyć biegunki. Ma 6 ząbków i widać, że idzie mu kolejny. Tylko, że z wcz...
    • Od kiedy mozna zacząć wprowadzać serki danonki?Czy może jeść je dzecko, które zaczęło 8 miesiąc? Jakiej firmy wybrać kubeczek? I czy warto kupić łóżeczko w Ikei? Jeśli tak, to jaki model? Z góry pięknie dziękuję.
    • Może mi ktoś napisać co i jak? bo ja nie wiem jak się zabrać za gotowanie maluszkowi, wiem że powinnam zacząć od marchewki potem dołączyć kolejne warzywa ale jak to zrobić? samą marchew ugotować (ile tej marchewki i na ile wody?) mały ma skazę to nie mogę dawać masła - zastąpić oliwą z oliwek? i ile jej dać? Po jakim czasie dodawać kolejne warzywa? i jakie najlepiej dziecku smakują?
    • moja 10-siecio miesieczna corcia je juz od dwoch miesiecy zoltko.chcialabym jej wprowadzic cale jajko (jajecznica na parze),ale troche sie boje,corcia jest alergiczka,skaza bialkowa i nietolerancja laktozy,wogole ma problemy z brzuszkiem.jak to zrobic,zeby bylo ok?
    • Jestem na etapie rozglądania się, ale najpierw potrzebuję porad na co szczególnie zwracać uwagę w tym urządeniu więc drogie mamy, napiszcie jaki macie nawilżacz w pokoiku niemowlaczka??? Dzięki.
    • Dziewczynki może coś doradzicie. Mam w mieszkaniu bardzo suche powietrze, mimo częstego wietrzenia i zakręconych kaloryferów. Nie jest gorąco, około 20-21 stopni, w nocy 19. Mam wrażenie, że dziecku to przeszkadza, ostatnio trochę kaszle, ale nie wygląda to na przeziębienie, bardziej właśnie jak od suchego powietrza. Jak więc to powietrze nawilżyć? Jakoś domowym sposobem typu ręcznik na kaloryfer? To na krótko. Kupić nawilżacz? Jaki? Nie ma ryzyka zagrzybienia mieszkania? Okna są tak szczel...
    • J.w ,ja do tej pory dawalam malej tylko rybe w sloiczkach,jak moge ja sama przygotowac?
    • Witam serdecznie.jestem mama tygodniowego synka.Waży 4.100 i ma 60 cm.Mam pare pytań. To moja pierwsza noc w domku dzisiaj wyszłam ze szpitala a więc : 1. MÓJ SYNEK ŚPI GODZINKE JAK MNIE PRZY NIM NIE MA TO ZA MAŁO PRAWDA ?? 2. JAKA POWINNA BYĆ JEGO KUPKA ?( MYSLĘ ŻE JEST ZA RZADKA,JEST JASNO-BRĄZOWA ) 3. JE CO GODZINĘ ( CHYBA ZBYT CZĘSTO)??? 4. CO DO PICIA (MLEKO NIE WYSTARCZA) nie wiem sama co mam mysleć,rozumiem że to duże dziecko,pediatrzy dają mój miesiąc a nie tydzień ale on chy...
    • Czy ktoś z Was ma? dostałam używany i nie mam instrukcji. Możecie mi napisać jak go używać, ile wlać wody, na jaką temperaturę i ile minut nastawić. Z góry dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna