-
Gdy ktoś jest złodziejem-mówię o pracodawcach-na nic innego niech nie liczy.
-
>Do tego trzeba jednak dojrzeć, a nie być wymuskaną, rozpieszczoną panienką, której mamusia >do niedawna wycierała nosek, klepała po pupci i prasowała kokardki na majtkach, a teraz >nastąpił zwrot o 180 stopni i zaczęło się prawdziwe życie.
Kretyn.
-
Do polaczkowej mentalności taka reklama jak najbardziej przemówi. Gratulacje wyczucia targetu dla autorów.
-
A ja się zabezpieczyłem przed takimi sytuacjami: po pierwsze nie mam konta – przepraszam za wyrażenie – "na fejsie", po drugie nie pracuję w korporacji i mój szef se może, po trzecie, też ważne, nigdy w życiu nie założyłbym debilnej koszulki z jakimś napisem.
Pozdrawiam pana Artura i życzę dalszych sukcesów zawodowych. :)
-
Wolne media to fundament pod warunkiem, że nie są stronnicze i nie manipulują. Inaczej są tylko narzędziem.
-
Zazdroszczę tym co jadą na Igrzyska. To dopiero wyprawa dla welu
wyzsza niz pensja. Ale i u nas nie było tak źle wszyscy pracownicy
ponad 70 osob mielismy piknik i kazdy mogl polatac helikopterem i
balonem a przyznam wam sie ze lot nad miastem z rodzina to wpaniale
przezycie
-
Chciałbym się teraz zapytać tych dziennikarzy i specjalistów, którzy wieszczyli, że ponad milion Polaków wyjedzie - z którego palca wyssaliście te prognozy ?????
-
Nasze imperium musi czym prędzej wysłać wojsko w sile kilku batalionów, żeby
uspokoić naszą wyspiarską kolonię i ochronić naszą ludność przed atakami
tubylców (tambylców?).
-
dziwna ta firma...
taka niby super a nie dba o pracowników, a w drugiej sprawie to kto
prowadzi biznes w Rosji bez łapówek... szukali pretekstu, aby się kogos
pozbyć i tyle.
-
Jak się Norwegom zatrudnianie polskich pracowników nie podoba, mogą zawsze wystąpić z Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Tylko, że wtedy Norwedzy straciliby automatyczne prawo do pracy w EU, a tego pewnie by nie chcieli. Ot taka filozofia Kalego.
-
Znam to z autopsji. Kiedys usilnie trzymalem sie etatu. Ostatnia etatowa praca byla w 1/3 na umowe o prace na czas nieokreslony a w 2/3 na umowe o dzielo. Zarabialem ok. 3500zl na reke. Po dwoch latach pracy zostalem zwolniony z dnia na dzien, ze niby z powodow ekonomicznych. Teraz pracuje jako freelancer wylacznie na umowy o dzielo. Zarabiam 8000zl na reke. Sam sie ubezpieczam (bez ZUS) i sam sobie odkladam na emeryture. W zyciu nie wroce na etat :)
-
Tusk zobowiązał się bronić prawa ludzi do udziału w oszustwach, trudno go podejrzewać, że nie będzie bronił prawa ludzi do bycia niewolnikami.
-
Kraje, ktore nie sa w stanie swoim obywatelom gwarantowac stanowiska pracy
powiinne sie WSTYDZIC. Bo to skandal!!!!!!!
www.welt.de/wirtschaft/article3147310/EU-bestraft-Beschaeftigung-illegaler-Einwanderer.html
-
Pracuje w jednej Uczelni Wyższych na stanowisku specjalisty.W naszej
administracji, bo o profesorach nie będę dyskutować, najstarszym pracownikiem
jest 68 letnia pani w dziel organizacyjno-prawnym. Nie bez powodu dział ten
zwany jest oddziałem geriatrycznym, bo pani jest co najmniej ociężała
umysłowo. Nie wiem, czy takie osoby zwane często" autorytetami i pracownikami
ważnymi dla uczelni" powinny piastować funkcje niejednokrotnie opłacane
horrendalnymi wynagrodzeniami o jakich ja wykszt...
-
Widze ze na Waszej mapce Unii europejskiej widnieje Turcja. Kiedy oni przystapili do UE?
-
las posprzątali, ale redakcyjne brudy wynieśli, to jedno, a drugie to odpolitycznienie mediów przez koalicję okazuje się zwykłą fikcją, szczególnie aktywne sa koniczynki - jak to koniczynki : pazerne i prostackie z PRL po garniturem
-
Zanim pokolenie Polaków , które Ameryki nie widziało i nie zobaczy odejdzie w niebyt USA będzie jawić sie jak EDEN . Juz pokolenie obecnych 30-latkow wie co to za raj i patrzac na dzisiejsze kursy waklut nigdy by z tego raju nie skorzystali . Owszem studenci ,wyjada na wakacje ma programy studenckie , bo to nie tylko szansa na dorobienie ale i na poznanie kawalka swiata , ale gdyby mieli powiedziec swoim rodzicom jedzcie , to dam wlasny autorytet , ze tego by nie zrobili , szczegolnie...
-
Interesujące, ciekawe kiedy ktoś do nich wyśle Państwową Inspekcję Pracy.
Art. 18^3a. § 1. Pracownicy powinni być równo traktowani w zakresie nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkolenia w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych, w szczególności bez względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, religię, narodowość, przekonania polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientację seksualną, a także bez w...
-
Grażyna Borkowska
2011-12-23, ostatnia aktualizacja 2011-12-22 22:29
[b]Niewątpliwie polscy emeryci którzy przepracowali całe życie w Polsce,
będą mieli piękne kapitalistyczne emerytury.[/b]
Niewątpliwie od czasów 26 postulatów upłynęło trochę wody,
99% ludzi ma pomroczność jasną
a pan poseł do UE, exburmistrz Warszawy swoje hektary obsadził drzewkami
sadzonymi przez więżniów...
Ot taki powiew czasu....,
dotacje z UE za sadzony las....
Robocizna za friko....
I potem się dziwić...
-
W Agorze pewnie nie mają problemu ze sztywnymi umowami o pracę, bo pewnie i tak większość jej pracowników, poza wierchuszką, jest zatrudniona na "śmieciowych umowach".