Forum Praca Praca - Warszawa
ZMIEŃ
      pracownik

pracownik

(77 wyników)
    • pracuję w dużym banku i nagminne jest wykorzystywanie pracowników do pracy w nadgodzinach bo trzeba wykonać narzucony plan sprzedaży a zapłacone będzie jak będzie wykonany plan.czy spotkaliście się z takim łamaniem prawa pracownika?
    • czy ktoś z was zdawał egzamin na pracownika służby cywilnej, szukam przykładowych pytań i testów za pomoc z góry dziękuję
    • witam jakie mogą być zarobki pracownika jw. -dodam bez doktoratu-doktorat będzie obroniony gdzieś na poczatku roku 2007?? prowadzi laboratoria. wykłady, cwiczenia 1800? więcej?-dodam,ze jest to małe miasto na wschodzie-jedna z politechnik proszę o pomoc w tej sprawie pozdrawiam
    • Zdaję sobie doskonale sprawę, że ciężko jest znaleźć pracę. Niestety, jeszcze trudniej znaleźć pracownika, który by pracę szanował. Prowadzę działalność dospodarczą, świadczę usługi dostępu do internetu, po za tym obsługuję kilka niewielkich firm. Od jakiegoś czasu borykam się z problemem braku ludzi chętnych do pracy. Ostatnio nawet doszedłem do wniosku, że płacę zbyt dużo (10zł/h, czasem przy większej robotce stawka jest nawet dwukrotnie wyższa). Jak na pracę, gdzie wysiłek umy...
    • Witam! Tak sobie myślę że skończył się czas kiedy pracowało się za miskę zupy... Czas znormalizować płace drodzy pracodawcy :-) Ciekawy jestem jak taki pracodawca wyżyłby za 800-900 zł na miesiąc. Jest źle z pracownikami a będzie jeszcze gorzej... europa czeka, ostatni gasi światło ;-) Pozdrawiam Artur
    • albo w najlepszym razie przestać się rozwijać...? No bo jeśli firmy moga padać na wskutek złego zarządzania przez debilnych dyrektorów, braku kapitału, niewypłacalności albo problemów z klientami to dlaczego nie z powodu braku ludzi do pracy? Trzeba przyznac ze jest to rzecz obecnie niemożliwa, ale nie jest niewykonalna. Ostatnio czytałem o tym, że ze stoczni odchodzą spawacze, tokarze i stoczniowcy a ze szpitali pielęgniarki. Nie rozumiem dlaczego dyrekcje się obrażają, ze lud...
    • Pracownik, który dostaje jak to wy mówicie "na rękę" 2500 zł, a więc średnią krajową i sumę, za którą się może utrzymać nie głodując tak naprawdę kosztuje pracodawcę ok. 5000 zł albo i więcej (składka na ubezpieczenie społeczne, chrobowe, zdrowotne, wypadkowe, fundusz pracy - razem ok. 40%, czyli 2000, do tego zaliczka na podatek 19% od reszty, czyli 600 zł., czasem trzeba wykupić pracownikowi ubezpieczenie wypadkowe i OC, do tego dochodzą koszty przelewów za te wszystkie opłaty, ...
    • Pojawił się pewien problem z pracownikiem. Cały zespół prowadzi od jakiegoś czasu duży projekt, wszystko dobiega do końca:) Jeden z pracowników prowadzi również własną firmę, wielokrotnie załatwia swoje prywatne sprawy w godzinach pracy (nie mówię tu o telefonach czy innych drobnych sprawach), w końcu głośno powiedział, że potrzebuje urlopu by skończyć fuchę. Urlopu nie dostał (planowany, ustalony przez siebie ma w sierpniu, teraz potrzebuje dwa tygodnie na dokończenie pracy) i w ...
    • Zastanawialiście się kiedyś jaką obrać postawę zaczynając nową pracę ? Czy powinno się byc błyskotliwym ,umiejącym wiecej niż się spodziewano po was, oczywiście utożsamiac się z firmą i jej strategią. Czy też lepiej jest się utrzymywać w ...średnim poziomie stanów górnych i nie być lokomotywą- no może przesadziłem -ale w kazdym bądz razie widoczną osobą? Co popłaca i na czym się... lepiej wychodzi?
    • Czy ktoś posiada wiedzę na temat tego jakie wymogi trzeba spełnić, żeby zostać takim pracownikiem? Na pewno mają tam mnóstwo specjalistów, którzy nie chodzą w mundurach i są na innych warunkach.
    • Witam Ile zarabia w P&G pracownik szeregowy w dziale IT? Przeszukałem całe forum, ale jednoznaczej informacji nie uzyskałem. Pozdr.
    • nie wiem czy to stosowne forum ale może ktoś się orientuje: mianowicie gdzieś, kiedyś słyszałam o pracy na rzecz jakiejś firmy. polegało to na tym, że wyszukujesz dla nich pracowników, a jeśłi go zatrudnią dostajesz za to kasę. jak to się nazywa? jaka firma zajmuje się czymś takim? przepraszam za tak mało szczegółów, ale może ktoś coś wie...
    • Wpisujcie proszę firmy ku przestrodze, gdzie stosowany jest terror psychiczny, zastraszanie, znęcanie się nad pracownikami. Taka wiedza może być dla szukającego pracy zbawienna. Lepiej przeczytać zawczasu ostrzeżenie niż potem stać się ofiarą jakichś psycholi.
    • Jurek powinien powiedziec Asce, ze takiego przekroczenia granic intymnosci, to on nie moze jej darowac.
    • Jakimi współpracownikami ?
    • jesli jest umowa o prace na czas nieokreslony, i pracodawca chce zwolnic pracownika, ale z tego co się orientuje to musi byc cięzkie przewinienie lub po prostu rozwiązanie umowy za porozumieniem stron. pytanie jest takie, jakie to są te ciezkie przewinienia i czy mozna jakos inaczej zwolnic takiego pracownika. pozdrawiam
    • ech, my mężczyźni... jak tylko już nie chcemy z kimś coś, to zaraz znajdzie się powód: "brzydka i skacowana". Hej Jurku, po prostu: to jest pani szefowa. Trzymać się z daleka i tyle. Nie jest brzydka (no, nie widziałem...), ale jest dużo gorzej: jest szefową. Też kiedyś - raz czy dwa - bywałem szefem; ze zdumieniem i przerażeniem obserwowałem, jak moi koledzy, kumple, przyjaciele... nagle zaczynali po awansie odnosić się do mnie dziwnie, jakoś inaczej, rozmowy milkły, kiedy wch...
    • Biuro podroży zatrudni Panią lub pana(ale nie bałaganiarz )(Nienaganna prezencja ,i sporo wolnego czasu) Wymagania angielski dobry! dodatkowym atutem bedzie włoski ! Mile widziane doświadczenie ale nie marzy mi sie :) wymagane logiczne myslenie i chęci do pracy , pracujemy dużo ciężko i w soboty np do 16 ale jako że to jest turystyka to czasami i w nocy i w dzień tak zwana odprawa grup, Płaca na początek 1200-1400 pln brutto miesiąc próby + premia uznaniowa.Pote...
    • Paranoja norrrmalnie. Od trzech tygodni szukam osoby do pracy... Normalna umowa, sensowna pensja i zupełnie fajna, ciekawa praca... A tu zero możliwości znalezienia kogoś sensonego - a nawet nie sensownego... kogokolwiek... Może tu mi się uda: Prowadzę małą i sympatyczną firmę która jest przedstawicielem na region stołeczny trzech producentów środków czystości i kosmetyków. Dostaliśmy propozycję sprzedaży specjalistycznych środków do zakładów zdrowia - płyny do chirurgiczneg...
    • Od kilku tygodni moja firma (w granicach wielkiej W-wy) poszukuje (również przez ogłoszenia w GW) kandydata , który: a) jest świeżym lub prawie świeżym absolwentem wyższej uczelni, b) bez żenady posługiwałby się angielskim c) jest chętny do pracy w zespole. Oferujemy po 6 m-cach średni szczebel zarządzania i wynagrodzenie ok.3.000 brutto. I co ? ZERO ZAINTERESOWANIA ALBO POJAWIAJĄ SIĘ TROGLODYCI POTRAFIĄCY JEDYNIE WYDUKAĆ : "I AM ROBERT". Czy mamy pecha czy czegoś nie czegoś ni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się