Forum Regionalne Mazowieckie Łomianki
ZMIEŃ
      pracownik

pracownik

(34 wyniki)
    • Dziś odbyło się spotkanie pracowników z burmistrzem. Kolejny raz [b]Pan Dąbrowski zmusza urzędników do lobowania na rzecz dodatkowych pieniędzy, których pracownicy i tak nie dostaną[/b]. W poprzednich latach kilkukrotnie [u]Dąbrowski stosował tą metodę, po czym oszukał radnych i okłamał Urzędników podwyższajac pensje Zastępcom Skarbnikowi i Sekretarz. [/u] Kilka miesięcy temu, po zwiększeniu pieniędzy w budżecie [b]Pan Dąbrowski jednak zwalniał kolejne osoby zatrudniając na ich miejsce...
    • [b]Pracownikom socjalnym w dniu ich święta,które zbiega się ze Światowym Dniem Życzliwości, pragnę podziękować za ich ciężką pracę i życzyć przede wszystkim życzliwości od innych i dla innych oraz wszystkiego dobrego! Anna Dziewulska Kierownik OPS[/b] Pani Anno dlaczego nie złożyła Pani życzeń swoim pracownikom bezpośrednio tylko na łamach GŁ co mnie wolno czynić bo nie widzę Ich na co dzień i czynie to z sera [b]wszystkiego dobrego.[/b]Natomiast zmuszanie pracowników . Anno do składki po ...
    • Rzepa opublikowała kyteria oceny i formularze ocen pracowników urzędów gminnych, powiatowych i marszałkowskich: www.rzeczpospolita.pl/prawo/doc/dokumenty/ocena_samorzad.pdf Czy nasi - łomiankowscy - urzędnicy też bedą oceniani przez przełożonych? Jaki były dotychczasowe metody weryfikacji kopmpetencji tychże? www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070315/prawo/prawo_a_2.html "Kwalifikacje podwładnego będzie osądzał bezpośredni przełożony. Kiedy i według jakich kryteriów odbędzie się ...
    • przecież jazłowiak to koles zatrudniony w gminie od szarazy - to on w pracy Ja chciałam się zapytac Rusieckiego jako burmistrza ds społecznych Dlaczego Pan Panie Rusiecki nie reaguje jako obserwator "lubiący" stronę dyskusyją "Łomianki" na FB na chamskie zaczepki Pana od szarży - w końcu to Pana podwładny.? Dlaczego ten Pan w czasie godzin pracy "jazlowiak 06.10.11,[b] 14:47[/b]" korzysta z forum? Czy to jest jego zajęcie? Czy głównym zajęciem tego Pana jest opluwanie pr...
    • Mam pytanie . czy Rada dołożyła kolejne 200.000 zł na wynagrodzenia pracowników Urzędu ? Wiedząc ile kasy idzie na wzrost wynagrodzeń "ELITY" (czytaj oświadczenia majątkowe)
    • Pozornie nic się nie zmieniło. Impertynencja i arogancja burmistrza nie doprowadziła teoretycznie do rozwiązania problemu pracowników urzędu. Burmistrz pomimo gotowych odpowiedzi na pytania radnych nie przedstawił ich na dzisiejszej sesji. Nie rozwiązana została również sprawa przywrócenia do pracy zwolnionych pracowników. Na razie. Na sesji wystąpił przedstawiciel władz Związku Zawodowego "Solidarność" z Warszawskiego Okręgu i zażądał od burmistrza udostępnienia wszystkich dokumentów dot...
    • Jak to jest...Burmistrz zwalnia pracowników, tłumacząc się trudną sytuacją ekonomiczną Gminy a jednocześnie w tym samym czasie awansuje swoich ludzi na zastępców kierowników. A co idzie za awansem....? Kasa. Czy to nie podłe delikatnie mówiąc??
    • Kamerzyści zostali przez Rusieckiego wywaleni za drzwi. Również urzędowi. Od takiego właśnie zdarzenia rozpoczęło się spotkanie pracowników urzędu z radnymi. Jedynymi osobami postronnymi, którym udało się zachować fotele byli Pani Janeczka i Pan Hieronim. Choć Rusiecki już miał ochotę zrobić zadymę i szykował się wyrzucić oboje za drzwi. Nawet w pewnym momencie kiwną do Dąbrowskiego, by ten wyprowadził starszych ludzi. Dąbrowski jednak skonstatował, że jak spróbuje z nimi sił to się zrobi wię...
    • Gdy się spojrzy szerzej na politykę kadrowa burmistrza wszystko staje się jasne. Burmistrz nie radzi sobie z oszczędzaniem w dobie kryzysu! I[b] NIC DZIWNEGO, JEGO POPRZEDNIA FIRMA TO BANKRUT[/b]! www.krs-online.com.pl/fabryka-ceramiki-budowlanej-waclaw-jopek-krs-75479.html www.krs-online.com.pl/fabryka-ceramiki-budowlanej-waclaw-jopek-krs-798527.html[b][u] I WSTKO SWIADCZY, ŻE I TYM RAZEM SKUTECZNIE DOPROWADZI DO NIEWYDOLNOŚCI ŁOMIANKOWSKI URZĄD.[/u][/b] Gdy nadchodzi epoka kryzysu trze...
    • Wbrew lomianki.info na stronie urzędu pojawiła się informacja, która jest zupełnie inna od tej na info. Kto więc pisze prawdę pani Skarbnik UM w Łomiankach czy "spece" z opozycji na info Oto tekst proszę samemu ocenić. www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=2196
    • Burmistrz Dąbrowski w amoku zwalnia pracowników, jak to mówi, robi to z zamkniętymi oczami. Należy zauważyć, że robi to już na początku roku!!! Można się spodziewać, że myśli o jak najszybszym zabezpieczeniu środków na kolejne podwyżki dla swojej ścisłej przybocznej gwardii. Osoby te są bowiem spalone już nie tylko w naszej gminie lecz w całym powiecie. Nikt po wyborach nie będzie chciał z nimi rozmawiać. Muszą zabezpieczyć swoje interesy na kilka lat do przodu już dziś. Pozostali pracowni...
    • na siebie, do sesji 30.stycznia jeszcze 1,5 tygodnia zadyszki dostaniesz, nie biegaj tak po sołectwie Szopena i nie agituj żeby przyjść na sesję. My wiemy że martwisz się o swoją d..ę a nie o mieszkańców, nie z nami te numery. Pracowników na sesję też ściągniesz? Ściągniesz bo inaczej ich wywalisz, prawda? Możesz mieć kłopot z seniorami i radiem Maryja Oni w tym czasie modlą się o Łomianki pod kapliczką chyba raczej nie będą robić za publiczność. Najwyżej możesz liczyć na byłą przewodnic...
    • Że po zwolnieniach nie będzie komu pracować w finansach! Nie będzie pracowników do rozliczania podatków i opłat za śmieci! Nie będzie pracowników do przygotowywania list płac i rozliczeń ze skarbówką! Czyli skarbnik gminy traci aparat do pracy. W związku z tym napisała: "podjęte decyzje mają na celu spowodowanie złożenia przeze mnie rezygnacji. Wobec zaistniałej sytuacji nie mogę ponosić odpowiedzialności za bezpieczeństwo finansowe prowadzonych przez skarbnika spraw." www.lomianki....
    • Wczoraj dowiedziałem się że budzet icds który został po poprzednim burmistrzu z PO to jakaś pomyłka. Zaplanowano na ten rok 400 tyś zł na energię a wg. pracowników w zeszłym roku zapłacono za prąd chyba 800 tyś. zł. Chyba kogoś nieźle pokręciło. Z informacji od pracowników wiadomo, że radni z po nie chcą w budżecie niczego zmienić, tylko dlaczego kosztem klienta?
    • Pod jakim numerem wpisano kod zawodu ,, samorządowiec,, . Kogo Pan zatrudnia drogi Wiesławie w kampanii do sejmu . Mam nadzieję że to nie ,,amigo,, wymyślił zawód ,,samorządowiec,,. Rozumiem - blacharz, pszczelarz, mechanik, adwokat . Ale samorządowiec? może jeszcze wróż tarrocista. Pan opierniczy tych od spotów reklamowych bo to trochę śmieszne. Rozumiem urzędnik , ale nie samorządowiec. lomianki info lista nr 7
    • Uprzejmie proszę o odpowiedź, czy to ten Dąbrowski u nas kandyduje : niedziela.pl/artykul_w_niedzieli.php?doc=nd200802&nr=39
    • Proszę państwa przestrzegam wszystkich, którzy posądzają kogoś o cokolwiek na tym forum to jest karalne!!! Zwolnili dyrektora ICDS -taka kolej rzeczy, ale to nie powód żeby resztę pracowników opluwać!
    • Wiecie może, czy udało im się podpisać umowę z jakąś firmą oferującą pakiety medyczne? Zaglądam na ich stronę ale cisza na ten temat. Swego czasu był tylko komunikat, że trwają na ten temat rozmowy. Jutro otwarcie i ani słowa w w/w temacie:(
    • Drodzy forumowicze - poszukuję informacji, gdzie w Łomiankach lub okolicy można wynająć areator. Z góry dziękuję za info.
    • Myślałem, że to tylko takie "przepychanki" i oskarżenia w internecie. Ale faktycznie. Przyjechała do mnie brygada z ZWiK. Podłączają kanalizację. Alleluja!!! Rozmawiam z nimi. Mówią : "Panie, mówi się, że Spółka ma być rozwiązana, a ludzie zwolnieni." Co za bzdura!!! ZWiK będzie istnieć w tej czy innej formie organizacyjnej i nie ma mowy o zwalnianiu pracowników szczególnie fizycznych i niezbędnej kadry technicznej. Musi natomiast zostać zmieniony zakres działalności. Wszystkie bry...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się