pracownik

(29 wyników)
  • Witam! jestem była pracownica pekao, której nie przedłużono umowy. I oczywiście jako pracownik miałam eurokonto plus bez opłat "E" . Czy powinnam teraz pójść do oddziału i zmienic je na płatne (a raczej zlikwidować,) czy jako były pracownik moge zachować ten jedyny przywilel i mieć choćby to darmowe konto indywidualne? Jak wiemy, emeryci pekao nie płacą za konto..Proszę was o radę i pozdrawiam!
  • Informacja dla byłych Pracowników Baku BPH SA, którzy w listopadzie 2007 roku zostali przejęci w trybie art.231 przez Bank Pekao SA. Szanowni Państwo W dniu 28 czerwca 2010 roku, przed Rejonowym Sądem – Sądem Pracy w Warszawie, zapadł wyrok w sprawie z mojego powództwa o zapłatę 11/12 bonusa świątecznego za 2007 rok przewidzianego w ZUZP obowiązującym w Banku Pekao SA. Przypominam Państwu, że w grudniu 2007 roku, Bank Pekao SA wypłacił jedynie 1/12 tego świadczenia wszystkim...
  • W tym miejscu i pod tym szyldem apeluję do wszystkich pracowników izwiązkowców podajcie z pełnej nazwy związki zawodowe i osoby które je reprezentują a które nie chcą bronić pracowników i ich słusznych żądań .Personalnie bo chcemy wiedzieć z imienia i nazwiska komu patrzymy w oczy i komu możemy zaufać.Najedzony głodnego napewno nie zrozumie więc jeśli są osoby w związkach zawodowych którym już znudziło się reprezentować załogę może czas na zmiany
  • ...dotyczy szczególnie małych placówek. Rok temu, mieliśmy możliwość odejść w momencie przejęcia przez pekao w ciągu 2m-cy.Ja z tego skorzystałam, ponieważ uważałam, że trudna praca na małych placówkach stanie się mordęgą - de facto niewykonalna. Czy miałam rację? Co zmieniło się na gorsze, ile czasu zajmuje wam więcej wykonanie tych samych czynności, co oprócz systemu, który bardzo odbiegał od poprzedniego sprawia, że uważacie iż praca, którą musicie wykonać jest cięższa o 10,20,30,40,a może...
  • Pracowników którzy nie są zależni od Zarządu i Związków. Szukajcie Praca za granicą
  • Jestem pracownikiem Banku z długoletnim stażem ,w ostatnim czasie jak większość z Was niewygodnym bo za uczciwym i ciągle przenoszonym z miejsca na miejsce,z oddziału do oddziału itd.Najprościej jest powiedzieć: dość i złożyć wypowiedzenie,ale zanim do tego dojdzie zamierzam naszym moberom trochę utrudnić życie. Ponieważ od mojego bezpośredniego przełożonego usłyszałam,że wszyscy są zadowoleni z pracy i tylko ja mam problem ,w związku z tym szukam pracowników ,którzy tak jak ja m...
  • Nie wiem czy wiecie ale od 01.06.2009r. wszyscy pracownicy Banku Pekao SA bedą płacić prowizję za użytkowanie karty Maestro nawet od starych Eurokont-normalnie jak wszyscy klienci. Wynika to z nowej Taryfy Prowizji i Opłat Bankowych obowiązującej właśnie od 01.06.09. Jest tam zapis że nie płacimy tylko za wydanie i wznawianie. Bedzie niezły Meksyk jak się wiara dowie. Może Związki Zawodowe to wyjaśnią? Pozdr.
  • dostalismy informacje na poczcie iz proszą o podanie czy wszyscy się zgodzą/ chodzi o kasjerow i dysponentow / o prace dwustanowiskową i będą szkolić ludzi a zarazem zwalniać bo po co tylu kasjero-dyspon.a ten kto zostanie to i tak nie wytrzyma bo za duzo pracy wiadomo.takie jest dyplom. podejscie pracodawcy....
  • Dziś dowiedziałam się od znajomego związkowca, że w naszym Banku dyrektorzy niektórych Oddziałów i Terenowych Zespołów w Centalali zwracają pulę przynanych nagród (około 1750 PLN na pracownika) do Centrali. Czy według nich pracownicy nie zasłużyli na nagrody? Co robic w takiej sytuacji?
  • Zapewne po napisaniu tego postu znajdzie sie wiele osób, które mnie skrytykują, ale trudno. Zacznę od tego (żebyście nie mieli wątpliwości czytając dalej - jestem pracownikiem), że w ostatnich negocjacjach pracodawcy z naszymi ZZ, pracodawca ma rację. Jak się nad tym zastanowić to pracodawca postępuje jak najbardziej racjonalnie i rozsądnie. Czemu ZZ "kłócą się" o gwarantowaną, minimalną dla każdego pracownika pensję (niezależnie od stanowiska, warunków pracy, zakresu obowiązków, miej...
  • Oszukany(15)

Witam Jestem klientem (jeszcze) Banku Pekao S.A., Przepraszam, że wszedłem na forum waszego Banku, ale spotkało mnie coś nie miłego ze strony pracownika Banku Pekao S.A. Mieszkam w małej mieścinie Łęczna na wschodzie. Kilkanaście dni temu dowiadywałem się o lokatach w waszym banku gdyż, sprzedawałem samochód i coś z tymi pieniędzmi trzeba było zrobić. Pani B… w banku w Łęcznej poinformowała mnie o książeczce oszczędnościowej na 8 %. Po sprzedaniu samochodu (sprzedawałem w Lublinie) uda...
  • Czy możecie napisać jak wyglądały dzisiejsze rozmowy z naszymi "centralnymi" i " regionalnymi" dyrektorami ,/prezesami/ w oddziałach? Czy wytypowani i zatwierdzeni /przez dyrektora oddziału/ pracownicy do rozmów z "górą" odważyli się powiedzieć jak naprawdę wygląda nasza praca?
  • To jest forum pracowników Banku Pekao SA - jeśli tak bardzo zależy Ci na losie pracowników BPH - pisz na Ich forum. PS. Czy dobrze rozumiem Twoją wypowiedź dotyczącą sprzedaży PEX ? Ty jako związkowy BETON nie musisz uzasadniać swojego bytu w Pekao PRACĄ - my zwykli pracownicy tak.
  • No i stało sie ,potracaja nam prowizje za karte maestro ,zarabiaja na swoich pracownikach
  • czy to nie przesada obarczać szeregowych pracowników kontrolami funkcjonalnymi, które powinni wykonywać kierownicy? Pracownicy i tak mają nadmiar pracy a kierownicy/koordynatorzy niejednokrotnie tylko rozdzielą pracę (kazdy głupi to potrafi)a potem gazetki, ploteczki itp. Pracownicy tyrają a koordynatorzy (nie wszyscy) odpoczywają w pracy. Za to jakie dostają wynagrodzenie i premie - lepiej nie mówić. I gdzie tu sprawiedliwość?
  • Co myślicie o tej propozycji którą dziś w mailingu otrzymaliśmy? Ciekawa jestem ile wejsciowek do kina jest w tej karcie Multibilet? Przypomnijcie ile kasy sie nalezy na jednego pracownika jesliby mieli nam wyplacic to gotowka jak rok temu (jakiego rzedu sa to pieniadze- 200, 400zł ??? )
  • Czy niektórzy z was dostali juz nowy zakres obowiazków-np.sprzedawcy w jednym z oddziałów dostali dodatkowo w zakresie adm.kredytów hipotecznych,kaso-dysp.,spzedaz czyli 1 człowiek 5 etatów.Pani Alicjo czy mamy podpisywać nowe umowy?
  • Nie tylko u kontraktowców jest zamieszanie z umowami, nam również wręczają "porozumienie zmieniające umowę o pracę" Czy wiecie coś na ten temat?Nie wiadomo co robić? A może Pani Alicja z Dialogu coś podpowie?
  • W lodzkim oddziale banku wszyscy nowi konsultanci telefoniczni sa zatrudniani przez bank na umowe zlecenie. Jest to dla banku bardzo wygodna forma umowy, ale wydaje mi sie, ze Pekao SA lamie kodeks pracy. Praca, ktora wykonuja konsultanci na pewno nie ma charakteru zlecenia, a spelnia wszystkie warunki umowy o prace. Zgodnie z kodeksem pracy, zawarcie umowy zlecenia zamiast umowy o pracę jest wykroczeniem przeciwko prawom pracownika i podlega karze grzywny. Nikt nie podnosil w banku ...
  • Czy przyjmują u Was nowych pracowników na miejsce odchodzących?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się