Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      radio

radio

(66 wyników)
    • odgrzebałem stary temat ... ale sprzed 3 lat ... więc zapodaję nowy ... niby mam w aucie CB, ale coraz częściej drażni mnie to jak szumi, więc często jadę z wyłączonym radiem ... ostatnio przez to władowałem się w korek, który z włączonym CB bym ominął bez problemu ... czas więc chyba zmienić zestaw ... obecnie mam jakiegoś Alana 199-A z anteną coś koło 130cm (nie wiem jaka, ale ze 3 lata temu kosztowała ok. 170pln) ... czy warto zmienić ten zestaw na President Johnny II...
    • RMF FM to chyba najgłupsza polska stacja. Od dłuższego czasu nadają taką sieczkę muzyczną, że chce się wymiotować. Wiem, że mają podpisane kontrakty na nadawanie tego g.... ale słuchając po kilkadziesiąt razy tego samego można ocipieć! Ale muzyka to tylko część tego debilnego radia. Najbardziej mnie wqrwia fakt, że praktycznie zały czas zmuszają słuchaczy do SMSowania by wygrać kasę. Nie licząc reklam i wiadomośći oraz wspomniałej muzycznej sieczki, reszta czasu antenowego to nabijanie ludzi ...
    • siedzie nad tematem i im dluzej patrze tym mniej chyba wiem ;) Wiec szukam czegos tak do 300zl na allegro najlepiej jako zestaw radio+antena tak okolo 0.7-1m , co doradzicie ? Oraz z tego co czytalem trzeba zestroić antene z radiem ? jak to zrobic ? Co potrzeba zeby byl komptel ? radio+antena i + glosnik ktory jest na minijaka ? bo jak tak to bym sobie zrobil wlasny glosnik :) dziekuje za pomoc i jak ktos ma jakies dobre linki bo sie pogubilem ;) pozdrawiam
    • W sumie domyślam się, że to raczej nie Ty, ale w sobotę ok. 14 osoba w radiu PIN opowiadała o afrykańskim rajdzie :-) Btw jak przygotowania? Żona ostatnio mnie się pytała, czy jadę, bo coś jej tam brząknąłem że chciałbym... ;-)
    • Znajomy był (przez chwilę ;) zainteresowany tym "mocarnym" Passatem.Dowiedziałem się od niego, że topowa wersja tego VW (za prawie 190 tyś zł) nie ma w standardzie najprostszego nawet radia (odtwarzacza czy to kasetowgo czy Cd) i korbki do otwierania szyb z tyłu.Do tego za 3 zagłówek z tyłu i bezwładnościowy, środkowy pas trzeba dopłacać.No cóż....ale za to gra tam 8 cylindrów.....;) Pzdr
    • Na krótkich dystansach zawsze słuchałem radia - na bieżąco z wiadomościami i inteligentnymi ludźmi (pod warunkiem, że włączy się inteligentną stację a nie łupu-cupu by Zetka, RMF, czy nie daj Boże Eska itp.). Ale ostatnio tak mnie wurzyły częste reklamy i autoreklamy, że ... kupiłem przenośny odtwarzacz CD i będę sobie puszczał muzyczkę. W lanosie miałem porządny odtwarzacz kasetowy, w pandzie mam historycznego sebrnogałkowca, więc kaset tam nie włożę - zresztą ciągnie je wolno jak w...
    • kochani, takie mam znowu pytanie: zmnieniali mi ostatnio autoalarm w aucie, stary wyrzucali, zakladali nowy (a propos, co sadzicie o Foxie?) i op odebraniu auta z warsztatu okazalo sie, ze radio ma sile zaklocenia, da sie sluchac tylko kasety, ale radio chrypi tak ,ze nie da sie sluchac. nie usmiecha mi sie wydawac kilkaset zl na kolejne. czy powodem moze byc dlubanie w elektornice przy okazji wymiany autoalarmu albo wymiana jakiejs kostki przy okazi naprawy zaplonu/rozrusznik...
    • wczoraj wieczorem pod domem na mojej wlasnej prywatnej posesji jakies kutasy rozpieprzyly mi szybe i wyrwaly radio z cytryny!!! kurwa co za swiat! pomyslec ze jeszcze nie tak dawno zupelnie bez stresu nawet nie zamykalem pod domem samochodu. najbardziej do szalu doprowadza mnie nie strata odtwarzacza i nie rozwalka szyby, ale ze jakies bydle mialo czelnosc postawic noge na MOJEJ ziemi. tylko za to bym chuja ukrzyzowal. nie ma rady- na wiosne podwyzszam ogrodzenie- puszczam gora dru...
    • CB radio(18)

Tak się zacząłem zastanawiac nad kupnem,gdy wczoraj na dystansie 90 km spotkalem 3 patrole.W dodatku na tej samej trasie,gdzie dostalem 10pkt. jednorazowo. Nie moge znaleźć wątku, w którym już ktoś pytał co warto kupić a czego nie warto. Chcialbym raczej cos latwo jest zdemontowac i zamonotwac. Sprzet nie bylby wykorzystywany codziennie.Bardziej raz na tydzien. Wdzięczny będę za wszelkie porady. pozdrawiam gk
    • ...byłem przestępcą. a mianowicie zbieralem bez koncesji grzyby w pasie przygranicznym.
    • Pozyczam od kolezanki auto i w ramach oddzwieczenia sie obiecalem zalozyc do niego radio, ktore wala sie u niej na strychu. Problem w tym, ze radio jest od citroena picasso oryginalne cytrynkowe i sie nie miesci. Na razie obczailem, ze ono jest w jakiejs takiej dodatkowej ramce, ale nie wiem, czy po wyjeciu jest szansa ze sie zmiesci... sprobuje zobaczyc jutro... Albo moze ktos ma jakies inne pomysly? Moze da sie jakas szczeline powiekszyc? O, albo moze lexus ma jeszcze moje stare ...
    • CB radio(71)

Jakie polecacie? Chodzi mi o coś niezawodnego i w miarę taniego. Kompletnie nie siedzę w temacie, a przydałoby się zamontować w służbowym autku. Bajka ma, to ja też chcę.:))))) Pzdr. PS. Podobno na gierkówce często bajkę słychać jak nawija do TIRowców.:))))
    • Okazało się, że jedno z obiecanych radyj nie dopisało. Więc pytam wszystkich i szukam kogos kto ma... pizza: ty kiedyś coś mówiłeś, ze masz, i mozesz pozyczyc, ale ty Warszawie jestes... Znajomy tam bedzie kolo poniedzialku, moze mozna by podebrac od ciebie? Czy ty to na co dzien uzywasz? krakusie: a ty kiedys nie miales jak pracowales jako pehowiec? Moze Ty bys pozyczyl - moge byc w Krakowie w piatek... bajka pewnie ma, ale ona to jak bez reki, jak ciagle jezdzi, to nawet nie pytam...
    • premier jaroslaw kaczynski idzie na dutygidniowy urlop, zastepowac go bedzie przemyslaw gosiewski. wysokosc mownicy nie zmieni sie. :):):)
    • Nie przepadam za Passentem (jakoś dziwnie kojarzy mi się z komuną), ale tutaj muszę się z nim zgodzić Dzisiaj w tok fm słuchałem wywodów Semki... bozssszzz co za pacan. Wg niego Kamiński ma rację :-) i faktycznie nie było tarczy antykorupcyjnej bo rząd dał listę 70 firm do ochrony a biedaczek Kamiński nie wiedział którą z tej listy chronić. Pacan pacan do kwadratu. Gość bez jakiejkolwiek wiedzy, jego analizy przypominają mi rozmowy z rodziną przy stole świątecznym - ogólne pindolenie o p...
    • nudy!(5)

nie wydaje wam sie ze odkad pisiorki przegraly wybory to jakos strasznie nudno sie zrobilo? az zaczyna mi ich brakowac, jeszcze niedawno co wlaczylem telewizor, zajrzalem na wiadomosci w necie sluchalem radia w samochodzie to zawsze jakas aferka, jakies obrazanie, jakies aresztowanie, jakas konferencyjka z dyktafonem... a teraz cisza, az sie lape na tym ze odswiezam nerowo strony z wiadomosciami liczac na jakies info ze wreszcie tusk z pawlakiem sie o cos poklocili! tak sie kurna ze sob...
    • Samo urzadzenie juz chyba z rok ma, ale wlasnie sobie kupilem Zune HD 64GB i to za forse ciut wieksza niz nowy Apple Touch 64GB z kamera - dlaczego? Sam gadzet (juz chyba czwarta generacja) jest ladnie wykonany, karte graficzna ma, video HD, dzwiek duzo lepszy od iPODow, itd. - mozna poczytac rozne reviews, ale chcialem tylko slowo o serwisie Zune Pass powiedziec. Za $15/miesiac jest dostep do milionow albumow i piosenek i downloadowac mozna wszystko i sluchac bez ograniczen (wlasnie sluch...
    • Można wydać podwładnym polecenie służbowe zabraniające słuchania w pracy radia Eska?;) Bo już po paru minutach słuchania tej stacji mam ochotę mordować tępym narzędziem ze szczególnym okrucieństwem. Jak ktoś słyszał kiedyś tą stację to pewnie zrozumie...
    • Yo yo yo! Ostatnio nie mam kiedy nawet zajrzec na forum - to jest cena otwierania wlasnego biznesu niestety :( Ale do rzeczy :) Odkupilem swoje pradawne auto, czyli Skode Fabia Combi SDI wiec ponownie stalem sie kapelusznikiem :) Przechodzac do rzeczy... Fabka jest dosc glosna i chcialbym zagluszyc klekot jakas sympatyczna muza. Jaki jest orientacyjny koszt jakiego rozsadnego car-audio? Chodzi i jakis w miare basik i ogolnie zeby zamiast klekotyu leciala spokojnie muza n...
    • Przejechałem się dzisiaj trasę Warszawa-Lublin-Chełm-Warszawa, a że powoli sobie jechałem to przyglądałem się mijającym mnie samochodeom. I śmiało mogę stwierdzić że około 30% widzianych osobówek była wyposażona w CB. Jako że ostatnią dłuższą trasę odbyłem w październiku (długa absencja na dłuższych trasach)to moje zaskoczenie było spore. Znaczy się że coraz więcej jest użytkowników tego urządzenia i co jeszcze ciekawsze wzrósł poziom jego użytkowników. Prawie nie słyszałem bluzgów, a jak się...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się