randka

(13 wyniki)
  • j.w. Może niech tak zostanie, bez wyszczególniania, a rozbieżności są znaczne.
  • wątek Płacenie na randkach, poprzez post Lilicziczi wyszedł z początkowej banalności, pomyślałem, że warto podyskutować, gdzie zgodnie z sv powinna odbyć się pierwsza randka? Założenie: odległość od 10 km wzwyż, oboje posiadają pojazd, tylko jedno. Będę usatysfakcjonowany jak wypowie się również Lilicziczi.
  • Witam, Pozwólcie na pytanie nt. randkowego savir-vivre'u, pytanie, na które odpowiedzi tu nie znalazłam. Chodzi o odprowadzanie, ale w przypadku, gdy oboje jesteśmy zmotoryzowani. Czy on powinien zawsze przyjechać po mnie swoim autem i odwieźć, czy możemy umówić się w mieście i przyjechać każde swoim samochodem? Oczywiście randki dalsze, nie pierwsza. A gdy się spotykamy regularnie na kursie, na który chodzimy oboje (z jego inicjatywy)? Proszę o radę.
  • Mam problem. Zaczęłam się spotykać ze sporo starszym ode mnie mężczyzną. Na pierwszej randce byliśmy w kawiarni. Kiedy sięgnęłam po portmonetkę, on powiedział “Nie trzeba, kiedyś Ty mnie zaprosisz” i uiścił rachunek. Nie przywiązałam do tych słów większego znaczenia – w końcu już zdarzało mi się być zapraszaną. Na drugie spotkanie poszliśmy na pizzę. Kiedy doszło do płacenia, zaoferowałam, że się dołożę, ale on stwierdził, że nie trzeba i że mu.......postawię ki...
  • Witam, to mój pierwszy post na tym forum. Byłam na randce z mężczyzną poznanym w internecie, po której czuję dyskomfort, potraktowano mnie bowiem protekcjonalnie. Sytuacja przebiegała tak: On: na co masz ochotę? Ja: poproszę piwo, zapłacę za siebie. On: idzie do baru, zamawia trunki. po jakimś czasie on: co pijesz? ja: drugie piwo; jak ustaliliśmy, płacę za siebie on: idzie, przynosi napoje Spotkanie się kończy, ja zakładając płaszcz nawiązuję subtelnie do rozdzieln...
  • Witam umówiłem się na pierwszą randkę... Miejsce spotkania rynek w Krakowie... Ona ode mnie oczekuje propozycji... a początek nie chciałbym iść a jakiś wystawny obiad bo nie wiadomo czy się sobie w ogóle spodobamy. Teraz pełno jest ogródków letnich na mieście... Czy można iść z dziewczyną na piwko i pogadać przy stoliku ? Czy to nie wypada zapraszać na alkohol ? ... Oboje mamy 25 lat... Z góry dzięki
  • rozmawiałam wczoraj o tym z koleżanką. Dziewczyna jest zdania, że gdyby się nawet waliło i paliło - płaci 50%. Z kolei inny znajomy nigdy nie pozwalał swoim kobietom się "dorzucać" do rachunku... I jeszcze jedna sytuacja - on - b. zamożny facet, ze świetną pracą, ona - jeszcze studentka, chodząca do najtańszych lokali, za którymi on nie przepadał. Tylko, że jej nie byłoby stać na wspólne płacenia. On uważa, że wszystko OK, ona się czuje niezręcznie, ale gdyby miała się dokładać -...
  • pytanie(4)

prosze o radę jesli kilka dni temu umówiłam się z facetem na randkę, która jest dziś, a on od tamtego czasu nie daje znaku życia, nie potwierdza terminu, to: mam odezwać sie do niego - wypada mi, czy bedzie to już narzucanie się? mam stawić się w umówionym miejscu bez potwierdzenia? a może on po prostu zrezygnował i nie wie jak mi odmówić? miałam już z kimś innym taką sytuację i po czasie okazało się, że własnie tak było - facet stracił zainteresowanie i nie wiedział jak z tego wybrnąć...
  • witam serdecznie, bardzo prosze o pomoc. Ona i on, na razie znaja tylko wirtualnie. Poznali sie przez portal towarzyski. Maile, rozmowy przez gg. Wymiana zdjec. Nie bedzie to randka w ciemno. Nie wiem czy lepiej spotkac sie w lokalu ( i spoznic, aby on juz czekal i siedzial) czy lepiej gdzies w jakims charakterystycznym miejscu mojego miasta i isc najpierw na spacer np. Opcja lokalowa z jego oczekiwaniem chyba odpada, bo jesli nie bedzie sie potrafil zachowac... pomoc z plaszczem itp to ch...
  • Chciałabym abyśmy poruszali tutaj sprawy dotyczące wyłącznie spraw damsko- męskich. Żeby to nie chodziło o tego typu sprawy, że należy kobiecie otworzyć drzwi do samochodu, że trzeba ją odwieźć do domu itd., bo to każdy wie. Ja np. nie wiem, co proponuje savoir-vivre w sytuacji, gdy mężczyzna chce się całować z kobietą, a ona tego jeszcze nie chce. Jak wyjść z tej sytuacji, żeby nie stwarzać szczególnie nieprzyjemnej sytuacji, będąc optymistycznie nastawioną do kolejnych spotkań....
  • Witam, Być może ta kwestia była poruszana na forum, ale co tam zaryzykuje. Sytuacja jest następująca: umawiacie się z płcią przeciwną na randkę, jest to wasze pierwsze spotkanie. macie dość dużo czasu, odwiedzacie knajpy i kino. I moja wątpliwość jest następująca: czy płacić powinien mężczyzna? To wcale nie jest błaha sprawa, bo z jednej strony można przyjąć, że ponieważ jest to pierwsze luźne spotkanie i nie wiadomo jak się losy potoczą, można rachunek podzielić na pół, ale ta...
  • Umówiłem się z nieznajomą na randkę. O umówionym czasie(Ona już czekała) przyjechałem, parkując po lewej stronie, Jej samochodu. Przez szyby wymieniliśmy uśmiechy. Ja wysiadłem, a Ona, uchyliła drzwi swojego auta. Czy postąpiła właściwie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się