Dodaj do ulubionych

Muza w Kin-dza-dza

22.01.07, 16:46
Pamietacie w Kin-Dza-Dza zagubieni na planecie graja kawalek muzyczny.
Ostatnio w tv leci reklama Heja i wydaje mi sie, ze leci wlasnie ten kawalek z
glupawym "iiii"na koncu frazy muzycznej.
Czy mi sie tak tylko wydaje, czy moze zeczywiscie tak to brzmi.
Co sadzisz, Metelico?
Moze ktos ma zdanie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • jemiela Re: Muza w Kin-dza-dza 22.01.07, 16:52
      Yigor, no nie wygłupiaj się. Nie wypada.....
      Teraz sprawa Otkina na tapecie a Ty sobie żarty urządzasz, no Yigor....
      Psikając dezodorantem na smrodek tylko jeszcze większy stworzysz....
      Naprawdę bajeczki cię interesują? Maguli, Bolek i Lolek?...
    • metelica Re: Muza w Kin-dza-dza 22.01.07, 22:08
      Muszę najpierw zobaczyc tą reklamę smile Bo zupełnie jej nie znam. Nie oglądam
      reklam smile

I z filmu "Kin-dza-dza" juz malo co pamiętam. Film widzialam jeden raz,w
      kinie,kiedy byla premiera smile Byłam rozczarowana. Szczerze powiem,ze nie
      pamiętam muzyki,o ktorej wspominasz sad Z calego filmu najbardziej
      zapamietałam :"Kuuuu..." smile

Może się uda mi w necie znalesc muzykę z "Kin-dza-dza". No i teraz zacznę
      polowac na reklamę Heyah smile Posłucham,to wtedy powiem.

Pozdrawiam.

PS. Wy z Sedoną specjalnie wyszukujecie pytania muzyczne, odpowiedzi na które
      ja nie znam? smile Musicie mnie kompromitowac? wink))
      • sedona Re: Muza w Kin-dza-dza 23.01.07, 05:00
        No wlasnie, a propos, czy ktos wie gdzie mozna dostac piosenki z filmu "Zestokij Romans" z '84 z
        Michalkowym? Chodzi mi zwlaszcza o te, ktore spiewala sliczna Guziejewa.
        I jeszcze przy okazji, czy jak ukazuje sie film rosyjski, to wychodzi do niego soundtrack?
        • metelica Re: Muza w Kin-dza-dza 23.01.07, 07:54
          Na tej stronce www.zvuki.ru/M/P/22883 3 pierwsze piosenki -
          z "Жестокого романса". W filmie nie spiewala Guziejewa,spiewala Walentina
          Ponomariowa. Slychalas jakies inne romansy w wykonaniu Ponomariowej? Uwielbiam!
          • sedona Re: Muza w Kin-dza-dza 23.01.07, 10:44
            Metelico, jestem Ci winna jakies dobre meksykanskie jedzonkosmile
            Ogromnie dziekuje! O te piosenki mi chodzilo, i jeszcze jest Michalkow!
            Fajnie mi sie dzien konczy
            PS A swoja droga SKAD Ty wiedzialas gdzie to jest?
            • metelica Re: Muza w Kin-dza-dza 23.01.07, 11:51
              sedona napisała:

> Metelico, jestem Ci winna jakies dobre meksykanskie jedzonkosmile
              > Ogromnie dziekuje! O te piosenki mi chodzilo, i jeszcze jest Michalkow!
              > Fajnie mi sie dzien konczy
              > PS A swoja droga SKAD Ty wiedzialas gdzie to jest?

Zawód do czegoś obowiązuje smile Sedono,nie da się powiedziec, ile czasu ja
              spędzam na poszukiwaniach piosenek albo utworow klasycznych.Dla tego juz mniej-
              więcej wiem,gdzie co jest smile

A propos...czemu piszesz,ze "Żestokij romans" Michalkowa? Rezyser tego filmu -
              Eldar Riazanow [ten,co "Ironia sud'by","Wokzal dla dwoich", "Karnawalnaja
              nocz"]. Szkoda,ze nie zalozylas nowego wątku - pogadalibysmy sobie o "Zestoikim
              romansie",Riazanowie, Michałkowie... smile
              • sedona Re: Muza w Kin-dza-dza 23.01.07, 20:10
                A propos...czemu piszesz,ze "Żestokij romans" Michalkowa? Rezyser tego filmu -
                > Eldar Riazanow [ten,co "Ironia sud'by","Wokzal dla dwoich", "Karnawalnaja
                > nocz"]. Szkoda,ze nie zalozylas nowego wątku - pogadalibysmy sobie o "Zestoikim
                > romansie",Riazanowie, Michałkowie... smile

Nie, nie Michalkowa, on tam tylko jest - od stop do glow na bialo, i choc rzeczywiscie ma nieladny glos,
                to ten romans spiewa pierwszorzednie.
                A watek o Michalkowie, hmmmmm, brzmi zachecajacosmile
        • metelica Re: Muza w Kin-dza-dza 23.01.07, 07:57
          Przepraszam: 4 pierwsze piosenki z filmu,a nie 3 smile
        • catrinceoir Re: Muza w Kin-dza-dza 24.01.07, 19:14
          wydano kiedys album chyba dwuplytowy z utworami z filmow Riazanowa - nie tylko
          piosenkami, ale tez kawalkami instrumentalnymi. polecam!smile
      • yigor Re: Muza w Kin-dza-dza 23.01.07, 15:32
        Wybacz, droga Metelico, wcale nie zamierzalem zadawac Tobie zagadke, tylko tak
        pomyslalem, ze mozesz mi pomoc, bo u mnie ze sluchem muzycznym nie jest zawodowo smile
    • metelica Re: Muza w Kin-dza-dza 23.01.07, 00:39
      W poszukiwaniach muzyki do filmu "Kin-dza-dza" przeczytalam tyle pozytywnych
      wypowiedzi internautow o tym filmie! Chyba ja wtedy,na premierze, "по
      молодости, по глупости"wink czegoś nie zrozumiałam smile Musialabym zobaczyc film
      jeszcze raz.

Znalazlam informacje,ze Danelia robi animowaną wersję "Kin-dza-dza" [albo to
      już wyszlo na ekrany,a ja nic nie wiem?]:

"Идею создать мультипликационный вариант фильма Георгий Николаевич вынашивал
      несколько лет. Архитектор по своему первому образованию, Данелия прекрасно
      рисует, и всех своих персонажей для «взрослой» «Кин-дза-дза» он нарисовал
      карандашом сам. Сценарий анимационного мультфильма будет сильно отличатся от
      художественной версии, но замысел останется почти тот же. По сюжету, его
      рисованные персонажи просто попадают теперь на другую планету. На создание
      мультфильма у мастера ушло несколько лет. Время демонстрации мультфильма
      составляет 1 час 30 минут. Сценарий был написан Георгием Данелия в соавторстве
      с Андреем Усачевым, а музыку к анимационному мультфильму написал композитор Гия
      Канчели. По слухам, на его создание мастеру потребовалось более 3 миллионов
      рублей. И очень скоро мультфильм Георгия Данелия выйдет на экраны".

• metelica Re: Muza w Kin-dza-dza 23.01.07, 13:37
      Yigor,czy miales na mysli tą melodie z filmu?

makehit.com/items/show/54218.html
      nie musisz sciągac na komp,tam jest mozliwosc tylko posluchac

Reklamę tez się udalo dzisiaj zobaczyc. Pierwsze wrazenie,jak posluchalam
      melodie z tego linku - ze to strasznie podobne. Ja powiedzialbym,ze w reklamie
      tylko inna aranzacja,weselsza smile) Muszę jeszcze raz zobaczyc reklamę.
      • natalia_sankowska1 Re: Muza w Kin-dza-dza 23.01.07, 14:45
        Metelico, "Kin-Dza-Dza" jest filmem genialnym, szkoda, że nie doceniłaś go od
        początku. A muzyczka, jaką grali i śpiewali - to jeszcze przedwojenne "Мама,
        мама, что мы будем делать,/Когда настанут зимни холода?/ У тебя нет тёплого
        платочка,/ У меня нет зимнего пальта." (wlaśnie tak, a co dalej, to tego moi
        rodzice - ludzie sprzed wojny,-nie pamiętali). Natomiast reszta soundtracku -
        fantastycznie oddający nastrój filmu skrzypiąco-piszcząco-zgrzytajacy "melos".
        Ja się po raz któryś rozkoszowałam ostatnio razem z synem, bo leciało nawet w 2
        ukraińskich kanałach i na Adżarze. Latem kupiłam składankę Danelii na DVD za
        jakieś (w przeliczeniu) 5 USD. Pirat - nie pirat, ale dobrze nagrane. Pycha!
        Natalia.
        • yigor Re: Muza w Kin-dza-dza 23.01.07, 15:28
          Zgadzam sie, film bardzo dobry, chociazby przez te swoja niezwyklosc. A na tamte
          czasy to nawet jakies spoleczne socjalne wyzwanie w nim brzmialo.

Co do muzyczki, to oni najpierw grali "mam, mama, czto....",
          a potem juz im sie nie chcialo i bylo tylko "y y y y iiii" i wlasnie ta fraza
          muzyczna jakos mi sie skojazyla z te reklama.
          • metelica Re: Muza w Kin-dza-dza 23.01.07, 22:26
            Reklamy drugi raz "zlapac" mi sie nie udalo.Ale,jak juz pisalam wczsniej,
            podobienstwo do "Kin-dza-dza" jest bardzo zauwazalne smile Nie wiem,czy to
            zrobili aranzację na wlasnie tą melodie,czy to przypadkowe podobienstwo? Róznie
            to bywa.Oj,jak wiele jest podobnych melodii w świecie muzyki! Ale to osobny
            temat smile I nie trzeba,Yigorze, скромничать,ze nie masz zawodowego sluchu.
            Bylam zaskoczona,ze skojarzyleś te dwie melodii! Czasem amatorzy potrafią
            utrzec nosa zawodowcom smile

Będę musialam obejrzec "Kin-dza-dza". W necie praktycznie same superlatywy na
            jego temat. Może z wiekiem winkinaczej odbiorę ten film.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka