rudy

(12 wyniki)
  • Mam pytanie - czy spotkalyscie sie dziewczyny z takim zjawiskiem, ze dziecko ma zupelnie rude wloski, podczas gdy NIKT w rodzinie takich nie posiada?? Piszac rodzina mam na mysli pradziadkow, a nawet pra- pradziadkow :-) Synus jest sliczny i kazdy zachwyca sie jego nietypowym kolorem wlosow, a mnie ciekawi - jak to sie moglo stac? Moj synek ma teraz 16 miesiecy, a kolor pozostaje taki sam od urodzenia. Dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi i pozdrawiam!
  • Od kiedy Wasze dzieci ( pytanie do tych mam dzieci z rudymi włoskami) dostały rudych włosków? Ja po tacie miałam złote teraz pod spodem ciemne blond się zrobły a na górze słomkowe lub jak kto woli żółte. Nie chce żeby synek miał po mnie kolor włosów.To nic miłego. Wiem, że są większe problemy ale szkoda mi by go było. Po urodzeniu miał blond-nawet ciemne, potem lekko żółte zwłaszcza po bokach. teraz ma srebrne-nawet jasne blond z refleksami żółtego koło skroni. Jak to było u was...
  • Mojej znajomej urodził sie synek, jest lekko rudawy. Ona ma włosy ciemny blond, a jej mąż ma czarne. Koledzy męza sie trochę podśmiewaja mówiąc do niego cos w stylu: "taki rudawy ten twój synek, ciekawe po kim chyba po listonoszu". Koleżanke to trochę denerwuje. W zasadzie synek nie jest mocno rudy, tylko taki jasno rudawy. CZy włoski mu ściemnieja?Czy możliwe jest by z "nierudych" rodziców powstało rude dzieciątko?
  • Chciałam się dowiedzieć czy są tu rodzice, których dzieci maja rude włoski. Moje dziecko właśnie z takimi sie urodziło (w rodzinie nikt nie ma takich włosów) i bardzo się martwię o jego przyszłość czy przypadkiem nie będzie odtrącony i wyśmiewany przez rówiesników.
  • DROGIE e-MAMY!Moj 10 tyg synek ma wloski koloru zlotego,jak sie urodzil byly ciemniejsze,ale od 2 tygodnia zycia z dnia na dzien mu jasnieja i przybieraja zloty kolor (jeszcze nie wypadlu ani nie wytarly sie).Dodam,ze nowe włoski ktore mu rosna,maja rowniez kolor marchewki.Czy kolor ten moze sie jeszcze zmienic ???????(maz jest bladynem a ja ciemna blandynka),mam dosc nieprzyjemnych uwag i usmiechow znajomych i czesci rodziny:(( Pozdrawiam
  • Drogie dziewczyny, nie wiem już jak mam pomóc mojemu synkowi :-( Właśnie poszedł do pierwszej klasy szkoły podstawowej, ja muszę na początku października wracać do pracy i myślałam, że świetlica będzie dobrym rozwiązaniem na zorganizowanie mu czasu po lekcjach do chwili kiedy przyjadę po niego z pracy. A tu okazuje się, że dzieci przezywają go, popychają i dokuczają. Mateusz to mądre, ładne, dobre i strasznie wrażliwe dziecko, strasznie się przejął faktem odrzucenia z powodu kolor...
  • Witam dziewczyny właśnie wróciłam do domku z moim małym skarbem, który zrobił nam dwie niespodzianki: po pierwsze wyskoczył z brzuszka 4 tygodnie wcześniej a po drugie swoim "egzotycznym" wyglądem. Wieczorem wydawało mi się że mam obok siebie jasnego szatynka a tu rano okazało się w świetle dziennym,że to mały rudzielec- no może nie taki całkiem typowy bo nie jest to typowy tycjan (marchewka) ale w lampie aparatu to typowy miedziany plus jasna karnacja i jasne rzęski i brak brewek. Jest...
  • Dziewczyny mam pytanie czy wasze maluchy miały miedziane czupryny od samego początku czy ognista fryzurka pojawiła się po jakimś czasie.Córa urodziła się z czarnymi włoskami, przechodziła etap rudości a teraz jest ciemną blondynką.Synek urodził się z ciemnym blondem na główce ale coraz bardziej jaśnieją i są powiedziałabym miodowe. Sama jestem rudzielcem ale z ognistą głową się urodziłam.Ciekawa jestem czy mały będzie blondynkiem czy rudzielcem jak mamunia, dodam że w przeciwieństwie do córki...
  • Hej, Zazwyczaj jestem uczestniczka innego forum - NIEMOWLE. Natomiast wczoraj wydarzyło się coś strasznie niemiłego dla mnie i dla mojego brzdąca. On sam nie umie się jeszcze bronić i to jest moim obowiazkiem. Jestem mamą ponad 4 miesięcznego chłopca. Mały urodził sie z prawie czarnymi włoskiami. Z czasem zaczęły mu jaśnieć i ... rudzieć:) W słońcu maja taki miedziano - złoty odcień. Dla mnie są najpiekniejsze na świecie z tymi jego szaro-blękitnymi ślepkami:) Lecz nie dla wsz...
  • Mam nietypowe pytanie: otóż mój mąż miał w dziciństwie rudziutkie włoski, teraz bardzo mu ściemniały ale jasna karnacja z tendencją do piegów mu została, natomiast ja jestem z natury ciemna i mam śniadą karnację, czy w związku z tym nasz dzidziuś prawdobodobnie odziedziczy kolor włosków po tatusiu czy może po mamusi? Jak to się sprawdza w praktyce?
  • wlosow maja wasze dzieci? wlosy mojego synka to porazka :(
  • Moja córka miała problem ze słuchem, teraz jest dobrze. Miała problemy z wyrazną mową. Przeważnie gdy ją odbierałam z przedszkola bawiła się sama. Teraz gdy jest po operacji i dobrze słyszy zaczęła się skarżyć na dzieci w grupie. Potworzyły się grupy dziewczynek, które jej nie chciały zaakceptować.Rozmawiajmy z dziećmi o dzieciach innych, o ich stosunku do tych dzieci. Nigdy nie wiemy co los zgotuje naszym dzieciom, a wtedy gdy będą odtrącone przez inne to będzie dla nich i rodzic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się