rudy

(17 wyników)
  • Podobno Zarządzający Osiedlem Ruda szykują dla mieszkańców drastyczne podwyżki opłat za mieszkanie, a jednocześnie podwyżkę własnych pensji. Dzisiaj w budynku Spółdzeielni Ruda o godz. 18:30 jest zebranie, na którym członkowie mogą oprotestować decyzje władz osiedla. Prosimy o jak najliczniejszą reprezentację. Tylko nasza obecność i prawo głosu, do którego jesteśmy uprawnieni, może zahamować działania na szkodę mieszkańców.
  • czas o siebie zadbac, mozecie polecic mi jakas dobra kosmwtyczke? Bylam jakis czas temu na wilsoniaku i nie bylam zadowolona z wizyty w tym Atelier...
  • Czy na naszym osiedlu jest duzo azbestu ???? Mieszkam tutaj od 12 lat. Ostatnio kupiłem większe mieszkanie i pseudo znajoma która tu nie mieszka oświadczyła, że osiedle zbudowano z wielką ilością azbestu. Podobno ilość ta przekracza wszelkie moziwe normy... Nie wiem czy to praw2da, czy tylko zwykła beznadziejna zazdrość z jej strony.................
  • Czy może ktos wie, kiedy rozwalą te rudery (między Gwiaździstą a Klaudyny)??? Ciekawe co na ich miejscu powstanie..... Ps.Poprzednio coś pokrzaczyłem z wysłaniem tego wątku......
  • Może kogoś zainteresuje wiadomość, że w Klubie Seniora "Barka", który mieści się w budynku SBM "Ruda" (ul. Klaudyny 18a) jeszcze przez ok. 2 tygodnie są do obejrzenia zdjęcia osiedla z końca lat 70-tych i z lat 80-tych. Klub jest otwarty we wtorki, środy i czwartki w godzinach 16-19.
  • UWAGA!!!Kto zna działalność pani Hanny Gruel( która właśnie doprowadziła naszą spółdzielnię na skraj bankructwa i ratuje tyłek sprzedając bezprawnie za miliony najładniejsze kawałki osiedla ) z podobnej działalności w poprzednich SM-ach? Proszę o wpisy.
  • Witam wszyskich, niedawno wprowadziłem się na Bielany/Żoliborz na oś. Ruda i chce założyć internet. Czy wiecie może, jak działa tzw. INTERNET KLAUDYNY? Słyszałem różne opinie, w większości negatywne (że jest bardzo wolny, że często nie działa). Jeśli ktoś korzysta, to bardzo proszę o informację o jego szybkości i, czy jesteście z niego zadowoleni. I czy wiecie może, czy ktoś jeszcze dostarcza w tą część dzielnicy interent? Pzdr!
  • W samym srodku osiedla, miedzy Klaudyny 28 i 30 a szkola, ma powstac park. Wlasciwie to zawsze byl tam taki zielony teren, a teraz maja go porzadkowac. Zreszta juz zaczeli. I bardzo dobrze, tylko... okazalo sie, ze w celu zrobienia parku trzeba WYCIAC DRZEWA, co samow w sobie jest pomyslem dosc debilnym a w dodatku bedzie jkosztowac jakies astronomiczne kwoty. Jutro o 18 jest zebranie w spoldzelni i ja sie mam zamiar wybrac, posluchac co tu sie dzieje.
  • piesek do odbioru! tel. 503 63 90 83
  • w piatek moj pies caly czas wymiotowal, osowial, nie pil, nie jadl i generalnie byl wyjatkowo mizerny.. weterynarz orzekl ze to ciezkie zatrucie pokarmowe. okazalo sie ze "ktos" (wstaw odpowiedni epitet) uzal ze wezmie w swoje rece populacje kotow na os. ruda i porozsypywal jakas trutke w miesie. jak wiadomo, bardzo to smakowity kasek i dla psow. moj pies to nie pierwszy przypadek wczorajszego dnia, boje sie ze nie ostatni. uwazajcie i pilnujcie bardziej swoich psow na spacerach. ja ...
  • Czy ktoś wie, gdzie mogę zdobyć lotnicze zdjęcia osiedla Ruda i najbliższych okolic? Interesuję mnie też zdjęcia zrobione w trakcie powstawania tego osiedla. Za wszelką pomoc z góry dziękuję!
  • Jak Wam się tam mieszka? Czy warto kupić tam mieszkanie? (dostalem atrakcyjna oferte kupna M w 20-piętowym wieżowcu i nie bardzo wiem...) poradzcie proszę POZDR
  • Zauwazylem u kogos podpis - os. Ruda - i costam z dealerka - Napiszcie prosze was jakie sa zle wasze doswiadczenia z tego osiedla bo jestem tego bardzo ciekawy. Chcialbym poznac jego " ciemne strony " - Licze na pomoc :) . Napiszcze jak wyglada sprawa z narkottykami ( czy sa cpuny na klatkach ) jak wyglada sytuacja w nocy z wandalizmem itd. itp. . Moze slyszeliscie tez cos o tym co zlego sie dzieje nad kanalkiem ? Piszcie .
  • Wielkie wydarzenie w historii parafii Sw. Wyznawców Alberta Chmielowskiego i Rafała Kalinowskiego. Pierwsza pasterka w podziemiach budującego się kościoła przejdzie do historii parafii. Podziemia zaiste imponujące tak co do wielkości jak i solidności konstrukcji oraz formy architektonicznej. Po tej mszy pasterskiej roboty budowlane będą trwały nadal a kościół wraca ze sprawowaniem liturgii do prowizorycznej drewnianej kaplicy, ktorej architektura wnętrza góralskiego też cieszy oko.
  • Nasze osiadla są trochę na uboczu tych prawdziwych Bielan. Ale czy to oznacza, że nasze blokowiska muszą zginąć. Połączmy się i pokażmy naszą siłę. W końcu troszkę nas tu jest!!!!
  • stanowczo prym wiedzie sam na broniewskiego przy bazarku mimo ze nie ma tam zadnej kamery jest tam najlepszy monitoring wsród monitorujacych wyroznia sie " ruda mumia" ktor stoi na wysokosci mrożonek. zawsze jak robie zakupy mam wrazenie ze wszyscy patrza mi na rece( i tak pewnie jest). niezła tez jest wysoka blondyna, ktora notorycznie jak wchodzi typ jej zdaniem podejrzany drze sie przez cały sklep alllllaaaaa dajac do zrozumienia kolezankom ze trzeba dozorowac pacjenta. schizofre...
  • na Klaudyny, koło Angloschool. Nie wiem, czy już działa; nie byłam osobiście, ale wygląda, że wszystko zapięte na ostatni guzik. B.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się