protestujemy.pl 21.03.06, 22:49 W restrukturyzacji gospodarki jesteśmy za Rumunią i Bułgarią nie wspominając o reszcie Unii - gratulacje dla rządzących polityków - Panowie oby tak dalej, zbliżamy się do Białorusi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shocking_truth Re: najgorsi w Unii 22.03.06, 12:49 Trzeba sie skupic na wlasciwej implementacji prawa wspolnotowego i bedzie dobrze. Glowa do gory. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: najgorsi w Unii 22.03.06, 14:14 Ja się nie martwię.Dupki z Brukselii ochrzaniały Niemcy i Francję za deficyt i co,a ten baroso czepiał się nas za Ukrainę. Psy szczekają,karawana idzie dalej. Róbmy swoje i poprawiajmy głupoty Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
d2221 Re: najgorsi w Unii 22.03.06, 15:06 Nawet ostatnio dotarlo do mnie ze wygralismy konkurs na najwieksza dziure w ulicy w Europie...:(( Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: najgorsi w Unii 23.03.06, 12:24 andrzej.sawa napisał: > Róbmy swoje i poprawiajmy głupoty Unii. Bo my som najmondrzejsze na świcie. Co tam jakś Łunia bedzie nam piprzyć ! S. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: najgorsi w Unii 23.03.06, 12:28 Czasami z żalem stwierdzam,że może lepiej jakby Unia niż snajper. Smutno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shocking truth Re: najgorsi w Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 21:48 Nie podszywaj się śmieciu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shocking_truth Re: najgorsi w Unii 23.03.06, 10:01 Moje drugie ja mi nie daje spokoju. Przepraszam wszystkich za wulgaryzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: najgorsi w Unii 22.03.06, 22:08 Lamiesz netykiete forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOX1 [...] IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 22.03.06, 20:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa [...] 22.03.06, 21:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shocking truth [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 21:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.jarocin Re: najgorsi w Unii IP: *.atman.pl / *.atman.pl 22.03.06, 21:23 Byłem w ciągu minionych dwóch miesięcy w interesach w Bułgarii i Rumunii. Stopień zbiurokratyzowania gospodarek obu tych krajów wyprzedza raczej oczekiwania Brukseli /np. w Rumunii prowadzi się centralny rejestr faktur/. Wszechogarniająca korupcja odpowiada zapewne również unijnym standardom /żądanie 30% prowizji z tytułu obowiązkowego zwrotu VAT firmie przez urzędnika aparatu fiskalnego jest normą w Bułgarii, a kolejki petentów do urzędów administracyjnych z wiązankami kwiatów dla urzędników stałym elementem krajobrazu w Bukareszcie/. W ub. tygodniu b.premier Rumunii miał problem z wyjaśnieniem pochodzenia swojej paromilinowej fortuny, którą odziedziczył rzekomo po swojej stuletniej babce. Byłem tam również przed rokiem - obrazki analogiczne. Organoleptycznie /"na oko"/ Rumunia ma do Polski ok. 10 lat, Bułgaria - 15. Tylko pod jednym względem Rumuni nas prześcignęli: co drugi z nich mówi po angielsku. Ciekawe czy autorzy "raportu" pisanego raczej na polityczny obstalunek odwiedzili kiedyś te kraje. Ale właściwie po co? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: najgorsi w Unii 22.03.06, 21:28 Widzisz oni "wiedzą" i po co mają oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: najgorsi w Unii 23.03.06, 12:27 andrzej.sawa napisał: > Widzisz oni "wiedzą" i po co mają oglądać. Nie ma to jak o.jarocin, który organoleptycznie porównuje rozwój państw. Gdzie tam UE do niego z jej wskaźnikami i innymi bzdurami ! ;))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.jarocin podejście sensualne IP: *.atman.pl / *.atman.pl 23.03.06, 17:35 Wyobaź sobie, że zmysły są również źródłem poznania. encyklopedia.interia.pl/haslo?hid=102488 Jako zawodowy statystyk, ale i istota obdarzona zdolnością postrzegania, dowierzam im trochę bardziej niż Eurostatowi. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: podejście sensualne 23.03.06, 20:18 Gość portalu: o.jarocin napisał(a): > Wyobaź sobie, że zmysły są również źródłem poznania. > Jako zawodowy statystyk, ale i istota obdarzona zdolnością postrzegania, > dowierzam im trochę bardziej niż Eurostatowi. Pojedyńczy człowiek swoimi, nawet najbardziej czułymi, zmysłami nie ma szans dorównać instytucjom badawczym dysponującymi danymi o całej gospodarce zbieranymi przez tysiące ludzi. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.jarocin Re: podejście sensualne i seksualne IP: *.atman.pl / *.atman.pl 23.03.06, 21:10 Statystycy znają taką dowcipną formułkę. Istnieją trzy poziomy kłamstwa: pierwszy - zwykłe kłamstwo, drugi - polityka, trzeci /najwyższy/ - statystyka. W dyskutowanej tu kwestii ufam bardziej własnym oczom niż analizom tego całego unijnego instrumentarium badawczego. Gdybyśmy spadli w dziedzinie rozwoju rynkowej infrastruktury gospodarki poniżej poziomu Rumunii i Bułgarii dałoby się to dostrzec gołym okiem. W Bułgarii wrażenie zrobiło na mnie swojskie jadło - zsiadłego mleka /kisłoje mołoko/ w całej cywilizowanej Europie byś nie uświadczył, bo to przecież poza wszelkimi normami higieny /punkty ujemne wg kryteriów UE/. Pijałem je bez obaw na śniadanie w sofijskim hotelu i jeszcze jakoś żyję. A "rakija"! Zaraz sięgam po buteleczkę, bo coś jeszcze na dnie zostało. Są tam więc uroki, ale z całkiem innej bajki. P.S. Daje się zauważyć szybkie tempo rozwoju sektora usług erotycznych. Ale to wydaje się być nieuchwytne dla statystyk europejskich instytutów badawczych. Odpowiedz Link Zgłoś
o.jarocin jeszcze o osławionym raporcie CER 29.03.06, 18:30 snajper55 napisał: > Gość portalu: o.jarocin napisał(a): > > > Wyobaź sobie, że zmysły są również źródłem poznania. > > Jako zawodowy statystyk, ale i istota obdarzona zdolnością postrzegania, > > dowierzam im trochę bardziej niż Eurostatowi. > > Pojedyńczy człowiek swoimi, nawet najbardziej czułymi, zmysłami nie ma szans > dorównać instytucjom badawczym dysponującymi danymi o całej gospodarce > zbieranymi przez tysiące ludzi. > > S. Polecam tekst we "Wprost" /Nr 13/2006/, dostępny w necie od 31.03. - Prymus, "Złoczyńca" /podtytuł "Kto w Brukseli przyprawił nam gębę?"/. Trochę smaczku o kulisach osławionego raportu londyńskiego CER /niby-niezależna instytucja pracująca dla Komisji Europejskiej/ o wdrażaniu reform w krajach UE. Dowiesz się trochę więcej, snajper, o metodach statystycznych "renomowanych" instytutów unijnych, angażujących "tysiące specjalistów". Bardziej smakowity cytat z artykułu: "Oczywiste jest, że autorka raportu CER /Aurore Wanlin/ statystyką posługuje się jak pijak latarnią - nie dla oświecenia, lecz dla podparcia. To, jaki sposób dokonano w nim całościowej oceny Polski i jak dowiedziono, że zajmuje ostatnie, 26 miejsce wśród krajów unii i dwóch państw kandydackich (Bułgaria i Rumunia) zakrawa na kpinę." Ciekawe jednak, że niemal równocześnie ukazał się mniej nagłośniony raportbrukselskiego instytutu Bruegel - "Last exit to Lisbon" /J. Pisani-Ferry i A. Sapiro/, w którym /uwaga!/ Polska uznana jest za prymusa reform, wśród krajów wdrażających tzw. strategię lizbońską". Oto ta klasfikacja /maksymalna liczba punktów - 16/: 1. Estonia /11/, 2-10. Austria, Cypr, Dania, Grecja, Łotwa, Litwa, POLSKA. Słowacja, Hiszpania /po 7/, 11-14. Czechy, Luksemburg, Malta, Szwecja /po 6/.... 24-25. Niemcy i Wlk.Brytania /po 2/. Drugi z raportów szczegółowo określili kryteria oceny i ich "wycenę". w raporcie CER szukać tego można na próżno. Ufaj nadal statystykom, snajper! /"Czucie i wiara więcej mówi do mnie niż mędrca szkiełko i oko" - A. Mickiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklepowa Przeciez wystarczy przyjechac do Polski... IP: *.cybernet.ch 05.04.06, 18:26 Przeciez wystarczy przyjechac do Polski... Nie potrzeba zadnych raportow, zeby zobaczyc to dno ! Pyskowac i urzadzac burdy - a z "olejem w glowie" rzadzic to inna para kaloszy ! TKM nie wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emwujot Re: najgorsi w Unii??? IP: *.bakoma.pl / 217.153.111.* 31.03.06, 13:05 Wiarygodność raportu /dedykowane uniofanom /: www.wprost.pl/ar/?O=88358&C=57 Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: najgorsi w Unii 05.04.06, 20:05 protestujemy.pl napisała: > W restrukturyzacji gospodarki jesteśmy za Rumunią i Bułgarią nie wspominając o > reszcie Unii - gratulacje dla rządzących polityków - Panowie oby tak dalej, > zbliżamy się do Białorusi! Rozumiem, ze lubisz sypac rewelacjami ale Rumunia i Bulgaria nie sa jeszcze w Unii. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dwiekaczki Re: najgorsi w Unii 05.04.06, 22:22 Polska może być biedna, byle była katolicka kwk.t35.com Odpowiedz Link Zgłoś