Forum Turystyka Europa Rumunia
ZMIEŃ
      schronisko

schronisko

(10 wyników)
    • Co możecie powiedzieć o tych schroniskach? Doczytałam, że w tym pierwszym luksusów nie należy się spodziewać (coś w stylu schroniska w dol. 5-iu stawów?) i że miejsc raczej nie brakuje. Jak to jest w przypadku tego drugiego schroniska? Jakich cen mniej-więcej trzeba się spodziewać? W ogóle czego się spodziewać? ;) Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi :) pozdrawiam
    • Czesc, Mam prosbe do osob ktore tam byly. Mamy zamiar podjchac w tamte okolice samochodem, zostawic go i pochodzic z namiotem pare dni. Gdzie najlepiej zostawic samochod? Przelecz Prislop czy Borsa? Czy moze ktos cos powiedziec o schronisku ktore ste znajduje na Prislopie? Jakie warunki, knajpa, itd. Dzieki K2
    • witam wymyśliłem w tym roku wakacje pod namiotem z dzieciakami(4 i 8), pierwszy tydzień chcemy spędzić na Węgrzech na kapieliskach termalnych a nastepny - właśnie w Rumunii. szukam miejsca gdzie można spędzić ciekawie kilka dni , niezbyt daleko(tak do 200 km od granicy węgier), z jakimiś ciekawostkami, atrakcjami(np rafting, zamki, wodospady etc)i w miare tanio?co możecie polecić? pzdr
    • ...polecic jakichs uczciwych a niedrogich noclegow w dobrym punkcie wypadowym w Retezat? Zeby mozna dojechac samochodem, wieczorem wziac prysznic, no i przespac sie?
    • Mam zamiar przejeżdżać trasą transfogarską. Czy są tam miejsca noclegowe? Gdzie? i jakie ceny?
    • Cześć :) Wybieram się po niedzieli na dwa tygodnie w Góry Fogaraskie. Trochę zdębiałam, jak przeczytałam, że trasa przez góry moze być już we wrześniu zasypana sniegiem. Dobrze wiedzieć :-) Moje pytanie jest takie - czy jadąc tam w ciemno znajdę noclegi? W sieci znalazłam kilka hoteli, ale wolałabym wydać za nocleg trochę mniej niż kilkaset złotych. Jak wygląda infrastruktura noclegowa w tamtych rejonach? I trzymajcie kciuki za żółtodzioba, który do Rumunii jedzie pierwszy raz i piszczy...
    • Jak wygląda tunel na trasie transfogarskiej? Jest prosty, czy na zakręcie (cz przy wjeździe widać drugi koniec)? Zakładam, że nieoświetlony, a może się mylę? Robi mi to wszystko sporą różnicę, niestety :) Czy jest sens wieźć upominki do polskich wiosek i nie tylko? Słodycze dla dzieci zawsze się przydadzą, ale czy wieźć np. polskie książki? Kiedy byłam tam ostatnio (12lat temu:)) bieda była, że aż piszczało i każdy prezent byłby chętnie przyjęty. Teraz może używane książki by...
    • Witam:) Zakładam wątek praktyczny, tzn. inne niż te, które tutaj przeczytałam, miłośników i zauroczonych Rumunią. Rumunia kojarzy mi się z górami i Drakulą i zamkami, to cała moja wiedza, może nie powinnam się przyznawać, bo to wstyd, ale mam nadzieje na wyrozumiałość. Znajomi , znajomych byli na wakacjach i byli zadowoleni, ale nic bliżej nie wiem i chciałabym się od Was dowiedzieć kilka praktycznych rzeczy, bo wpadłam na pomysł, żeby pojechać do kraju, o którym na razie mało wiem, al...
    • Mam zapytanie:wybieram się w maju na 8 dni w te góry i chciałbym jakąś sprawdzoną bazę noclegową dla 4-8 osób znaleźć w cenie do 10 Euro za dobę od osoby.Czy macie i znacie jakieś sprawdzone mety w tym rejonie i czy za tą cenę rzeczywiście będzie można wynająć coś fajnego z ciepłą wodą rzecz jasna? Pozdrawiam serdecznie!
    • Czy ktoś z Was był w górach Retezat? Czy możecie polecić jakieś schroniska, chaty w górach? Jak najlepiej tam dojechać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się