Forum Turystyka Polska Góry
ZMIEŃ
      schronisko

schronisko

(139 wyników)
    • W innym wątku była m.in. taka oto dyskusja: >malgosia19734 napisała 20.05.11, 15:48: >... wizyta w schronisku nad Łomniczką też ma swój urok - jest to jedno z niewielu już >schronisk, które nie dysponują ... dostępem do prądu elektrycznego (chyba jeszcze tylko >schronisko w Górach Izerskich ma tę przypadłość - jeżeli się mylę, to z pewnością zaraz >mnie ktoś poprawi, a sama z ciekawością dowiem się, jak jest naprawdę). pzdr, m >yestor 21.05.11, 23:26 napisa...
    • Gospodarze Schroniska PTTK na Luboniu Wielkim - www.lubon.pttk.pl - poszukują pracownika (płci dowolnej) na stałe. Uczciwego, pracowitego, abstynenta. Zainteresowanych proszą o kontakt telefoniczny: 604 876110, 12 2748995 Pozdrawiam serdecznie! Kuba Terakowski
    • Witam, czy na szlakach turystycznych w Tatrach szczególnie okolice Morskiego Oka, lub przy schroniskach jest możliwość rozbicia namiotu, czy są jakieś campingi??? pytanie może dla niektórych głupie i/lub dziwne,bo przecież są schroniska, ale na górach nie znam się kompletnie, a znajomi Irlandczycy prosili mnie o załatwienie dla nich kilku spraw. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
    • Jak jest z nocowaniem w schroniskach (w Piątce, Morskim Oku, Roztoce) bez rezerwacji? Miejsc już nie ma oczywiście, interesuje mnie przyszły weekend. Jest straszny tłok i nie ma gdzie rozłoyć karimaty czy da się przespać na podłodze? Wiem, że to niemożliwe w Murowańcu, w innych miejscach teoretycznie się da, ale w praktyce we wrześniowe weekendy obawiamy się tłumu. Dzięki za informacje:-)
    • Kochani, czy we wszystkich schroniskach jest jakas przechowalnia bagazu lub szatnia zeby nie targac calej bielizny ze soba na gorskie szczyty bo i po co;) Ile taka przyjemnosc kosztuje? dziekuje za info
    • Kochani, proszę was o radę - czy muszę rezerwowac nocleg w schronisku w Tatrach? Czy wystarczy iśc na żywioł? Przyznam się że nie mam wielkich wymagan i zadowolę się kawałkiem podlogi ale nie wiem czy i tego nie trzeba 'zaklepac' wczesniej. Czy we wszystkich schroniskach udzielą mi gościny? dziękuję za info, hey!
    • Planuje sobie spokojnie wędrówki wiosenno-wakacyjne i tak sie zastanawiam nad Mila :) Jest labradorem, biegac lubi, jest nastawiona przyjaźnie. Do tego mam małe dzieci - wiec odcinki "chodzone" sa raczej krótkie - ot dwa kawałki które normalnie zajęłyby mi godzinkę a z młodzieżą idzie sie pól dnia :), potem nocleg. No i tu zonk - można z psiakiem? czy raczej nastawiać sie na pętelki albo psu załatwiać weekend u babci?
    • Jak oceniacie schronisko PTTK "Odrodzenie" na Przełęczy Karkonoskiej? Spędzłem tam noc z 22 na 23 września.Cisza nocna to fikcja.Dyskoteka na całego za przyzwoleniem gospodarzy.Sam widziałem jak imprezowicze rano w niedzielę oddawali radiomagnetofon w bufecie.Mimo bardzo chłodnej nocy kaloryfery były zimne.Zafundowaliśmy sobie pokój z łazienką-(mimo BANDYCKIEJ ceny) i całe szczęście!!!Tylko zajrzałem do łazienki ogólnodostępnej.Czegoś takiego nie widziałem nawet za czasów PRL...
    • Które ze schronisk w naszych górach jest według was najsympatyczniejsze i dlaczego? Pytam,bo chcę porównać swoje odczucia z opinią innych.
    • jak w temacie? wiem ze kiedys juz gdzies tu widzialem podobnego posta ale potrzebuje w miare swiezych informacji - chodzi mi o noclegowanie "na glebie" w okresie letnim w schroniskach w polskich tatrach. z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich PS> to jest moj perwszy post wiec jakby co to prosze o wszelka wyrozumialosc ;)
    • Z prawdziwą przyjemnością zawiadamiam, że schroniska PTTK na Hali Krupowej, Luboniu Wielkim oraz Kudłaczach wprowadziły 20% rabatu noclegowego dla Honorowych Dawców Krwi, w dowód uznania za ich serce. Rabat przyznawany jest na podstawie legitymacji HDK. Będę wdzięczny za przekazanie tej informacji wszystkim potencjalnie zainteresowanym. Pozdrawiam serdecznie! Kuba Terakowski - opiekun medialny schronisk PTTK: - Hala Krupowa: 018-4475005, www.krupowa.pttk.pl - Kudłacze: 012-2748995, ...
    • Do tej pory bedac w Tatrach spalem w pokoju lub (czesciej) na podlodze. W tym roku mam okazje wybrac sie na kilkanascie dni i chcac przyoszczedzic na noclegach zastanawiam sie nad tanszym spaniem np: na werandzie, przy wejsciu do schroniska. Gdzie kierownicy pozwalaja spac na zewnatrz i nie robia z tym problemow i ile ewentualnie kosztuje taka "przyjemnosc" ? Pozdrawiam --
    • Sorki za ten drugi wyraz w temacie wątku, ale chciałem dosadnie abt trafiło do niektórych którzy małymi literami nie rozumieją. Sprawa wygląda następująco: Pakuje studencina lub jakiś inny amator górskiej przebieżki plecak i wkłada: 1,5 klio chleba, 10x lunchmeat, prymusik, menażkę, ryż, zupki chińskie i ty podobne konserwowane badziewia po których tylko beka, ma zgagę i co gorsza dla innych turystów bąki puszcza... Może wodę niech jeszcze ze sobą zabierze... ale nie wody nie, bo...
    • Zastanawiam się nad wypadem w Karkonosze w te wakacje. Nie znam jeszcze tych terenów więc proszę o radę. Myślałam o chodzeniu po schroniskach. Jak widziałam na mapie jest ich sporo. Które polecacie? Gdzie jest sympatycznie, niezbyt tłoczno i nie najdrożej? Chcę pokój dwuosobowy (nie lubię jakoś sal zbiorowych), jakie są tam ceny?
    • Czy jest ktoś kto tam nocował? Jak wyglądają pokoje i łazienki? Czy jest w miarę czysto? chodzi mi o to czy jest normalnie /nie szukam ekstra wygód/
    • Kochani!!! czy ktoś ma trochę informacji o Schronisku pod Muflonem? Interesuje mnie co się tam dzieje i jaki ma odbiór itp.- wdzięczna będę
    • Planuję tam zakotiwczyć na kilka dni, ile fajnych tras można zrobić, zakładając bazę noclegową w tym schronisku ?
    • Hej Mam pytanie odnośnie Schroniska na Śnieżniku w szczególności warunków sanitarnych. Jak tam wygląda z ubikacjami i łazienkami? Łazienki i toalety znajdują się na piętrach czy jest oddzielne pomieszczenie dla kobiet i dla mężczyzn? Czy może znajdują się tylko w piwnicy tak jak w niektórych schroniskach? Jaka jest ilość sanitariatów i pryszniców na piętrze? Pozdrawaim i poszę o odpowiedż
    • trochę mnie dziwią ceny w niektórych schroniskach. Rozumiem, że utrzymanie budynku kosztuje. Ale w dolinach też kosztuje a jest znacznie taniej. Na Turbaczu miejsce w pokoju 5-7 osób to koszt 28 zł.! Jaki jest standart (a raczej brak standartu) wiecie pewnie sami. W Rabce można dostać za 25 zł (czasami mniej) wygodny pokój z łazienką. Więc chociaz wschód słońca i widok Tatr o świcie z Turbacza są bajeczne - lepiej chyba nocować gdzie indziej. A tak w ogóle schroniska nastawione s...
    • hej, koleżanka mnie zapytała czy w schroniskach tatrzańskich jest ciepła woda. Wszystkie schroniska zwiedzilem, ale spalem tylko w Morskim Oku i w Pieciu Stawach. W Morskim Oku jest ciepła woda, w Pieciu Stawach nie ma (nie było). A jak jest w pozostałych. Wiadomo, że rzadko ktora kobieta chce sie w zimnej wodzie myć:) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się